zdarzają się w ogrodzie momenty gdy robi się smutno - późną wiosną kiedy przekwitną cebulowe i latem zanim zakwitną hortensje dlatego od lat kupuję wiosną różowe begonie stale kwitnące i wtykam miedzy krzewami, teraz już ładnie się rozrosły i jest weselej
W pierwszym roku lilie drzewiaste nie są za wysokie, dopiero w następnych latach rosną bardzo wysoko. U mnie są te lilie trzeci rok i dopiero teraz miały około 1,80m i oszałamiający zapach. Nie zapomnij podlać ich z jakimś nawozem, żeby miały możliwość zwiększenia swojej cebuli.
Miłość ? Popatrzcie te dwa owady utrzymuje ten u góry tylko dwoma cienkimi czułkami przyczepionymi do parapetu. Trwały tak w bezruchu kilka godzin. Ja widziałam je około trzy godziny.
mój klon okrągłolistny choruje
zaobserwowałam podobne objawy jak przy Hortensji
zwijanie listków i jakby wysuszanie (pozbawienie ich jędrności)
zauważyam też pajeczynki ale trudno zrobić fotkę
Rutewka chociaż jest wysoka nie zasłania niczego, ona jest jak mgiełka. Warto ją mieć w ogródku. Myślę, że na lepszej ziemi wyglądała by jeszcze ładniej. KUSZĘ
Kurczę nie wiem, może juz pisałaś gdzieś -jaka to odmiana jeżowki? Bo taka fajna w kolorze i super zza lawendy sobie wystaje
Uff nadrobilam po urlopie Twój wątek masz tak piękne pokomponowane rabaty, ze czapki z głów przeplocie, wewnatrzplocie i inne niepłocia baaardzo mi się podobaja