Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:11, 10 lip 2017

Do góry
olga80 napisał(a)
jaki piękny źrebaczek
przyszłam róże podziwiać

Róze to ja podziwiałam u Ciebie...

i nie tylko ...pomidorowy debiut też
dziekuję za wizytę i pozdrawiam gorąco

też debiutuję odmianowo w pomidorach

Anulajda w raju 13:02, 10 lip 2017

Do góry
Dzisiaj miałam trochę popracować w ogrodzie ale że mam lenia to są fotki
W zeszłym tygodniu pociachałam część cisów i bukszpanów,rozsypałam korę po cięciu to jestem usprawiedliwiona )) a jeszcze kostrzewę zamiast szałwii posadziłam do doniczek
Oto dowody
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:00, 10 lip 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
piekna niespodzianka
a ze zwierzetami to juz tak jest. U nas tez czesc nas opuszcza i idzie na inne patwiska.

No niestety wszystkich zwierząt trzymać nie możemy...Ale przez te 35 lat już przywykłam ,ale czasami żal serce ściska

a to nowe lilijki posadzone jesienią ( bardzo słabe wysuszone cebulki przysłali i nie zgodne z zamówieniem)

Jurajski Ogród 12:53, 10 lip 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

[b]Ewo
, czekolada gorzka mówisz? Mówisz i masz, z odrobiną złota - pudrowe lody z "polewą czekoladową" (fragment ogrodzenia)

Jeszcze, jeszcze. Jest pięknie.

Te wszystkie smaczki i kolory i krajobraz.
Podwórkowa rehabilitacja 12:52, 10 lip 2017

Do góry
Znacie powiedzenie, że bogatemu to i byk się ocieli? No i mi właśnie dziś się ocielił
Wczoraj biegałam za trzmielami, żeby je uwiecznić na foto a dziś siedzę sobie na kanapie i pracuję (czytaj płacę ZUSy za siebie i małżonka) a tu gość wpadł poczytać.
Parę fotek, szybka akcja ze złapaniem do szklanego naczynia po średnich świeczkach ze znanego sklepu, jeszcze szybsza sesja, żeby się biedak nie udusił i już na wolności.
Czytam, że mogą wygryźć kawał skóry człowieka, zjadają owady i że mają 4 cm. Żart jakiś, sam napis prozatorskie ma 4 cm a ten kosmita wystaje i do góry ponad Sienkiewicza i w dół
Ale akcja, przyroda pcha mi się drzwiami i oknami
Miłego dnia

Droga do spełnienia 12:45, 10 lip 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
i żeby nie było mam pomidory i cukinię którą zajadam się już od dwóch tygodni
swoje własne osobiste

O jej Kamilka ale u Ciebie pyszności! Ja mam może z 6 pomidorów koktajlowych na krzaczku hihi, cukinie uwielbiam
Osiedlowy ogródek 12:42, 10 lip 2017

Do góry
Małż poszalał wczoraj
I zrobił trawnik w kratkę; )
Na końcu stwierdził, że mu się nie podoba

Widok z mojego okna
Podmiejski ogród Cataliny 12:41, 10 lip 2017

Do góry
Poniżej zdjęcie i stan obecny tyłu mojego ogrodu.
Są tam 3 jabłonie i morela. Po tegorocznych przymrozkach nie ma żadnych owoców, ale doskonale służą mi jako stojaki do hamaku a raczej ów, bo zawiesiłam 2 Wokół drzewek wsadziłam bergenie, ale giną w gąszczu zielska. Przy siatce są maliny, agrest i porzeczki. Wsadziłam też jeżówki żółte. Czy macie jakieś pomysły na zagospodarowanie tej przestrzeni pod drzewami? Nie chcę tam trawy, gałęzie są dość nisko i ciężko tam wjechać kosiarką.

Podmiejski ogród Cataliny 12:28, 10 lip 2017

Do góry
Powrót z wakacji i takie widoki. Róża w pełni rozkwitu i lilie. Podobają mi się razem, część przesadzę bliżej róży.

Po tygodniu rozkwitły kolejne, a za nimi szykujące się liatry

Przerwa na kawę... 12:26, 10 lip 2017

Do góry
I ostatnia na koniec już różyczka bo Danusia mi wątek ze względu na przeładowanie zdjęciami zamknie (tak to jest jak człowiek do aparatu się dorwie a nie komórką zdjęcia cyka).
Burgundy Iceberg pochłonięta przez złotego mikołajka

Miłego, słonecznego dnia!
Podmiejski ogród Cataliny 12:26, 10 lip 2017

Do góry
Dopiero jak je posadziłam obok siebie to zauważyłam, że mają inny odcień.

Podmiejski ogród Cataliny 12:24, 10 lip 2017

Do góry
I mój Chopin, ma jeden pąk.

Podmiejski ogród Cataliny 12:24, 10 lip 2017

Do góry
Wyhodowałam swoją szałwię duma mnie rozpiera. Stoi w donicy na schodach, po sezonie przeniosę ją na rabatę pod schody. Tu na zdjęciu tylko jeden kwiatostan, dziś jest ich 6! (na 2 zdjęciu w tle)

Podmiejski ogród Cataliny 12:21, 10 lip 2017

Do góry
Hortensje zakwitły, obok nich w blokach startowych jeżówki, rozchodniki i kosmosy na tle thuj.
W tym roku dokupiłam tardivę, grandiflorę oraz kyushu i czekam na ich kwitnienie.

Przerwa na kawę... 12:16, 10 lip 2017

Do góry
Jalitah - jest śliczna, raz jeszcze to powtórzę.

Tak przekwita - ten kwiat jest na róży już prawie 3 tygodnie! Im starszy - tym bardziej kremowy się robi.

Następna piękność - Darcey Bussell. Tu bardziej na zdjęciu w czerwień wyszedł a w rzeczywistości to czerwona magenta.

Jak przekwita - śmieszny jest.

Spirit of Freedom - chłodny, fioletowy róż, piękne filiżanki kwiatowe. Pachnie. Ładnie się zapowiada. Trochę wiotki ale nie można wymagać sztywności od róży Austina zaraz po posadzeniu na wiosnę z gołym korzeniem.

Na zakończenie Sibelius - ostatnie kwiatki. Róża byłaby super gdyby nie puszczała batów. Niestety puszcza ;-(
Moje małe królestwo 12:11, 10 lip 2017

Do góry
Spacerem po parku w Ostromecku
zdjęcia kiepskiej jakości bo z telefonu

Przerwa na kawę... 11:55, 10 lip 2017

Do góry
Ebb Tide - zrehabilitował się. Sporo niewielkich kwiatów w bardzo ciemnym fiolecie.

Obok rośnie Eze Palace - jedyna cytrynowa róża, jaka mi została i dobrze. Żółty lubię ale ciepły. Ta jest fajna ale też bez etapu przekwitania. Nie wiem dlaczego ale nie lubię jak róża pokazuje taki duży czarny środek. Żółte pręciki czy inne jasne - OK. Czarny wygląda jak brudny albo jakby jakieś robaki w niej siedziały. Zawsze jak urywam kwiat zastanawiam się co mi z niego wyjdzie ;-(

Berstain z kichawcem podpatrzonym u Ewy-Frezji. Na razie malutkim ale mam nadzieję za rok na rozrośnięcie. Śliczne są te drobniutkie kwiatki

Minerva ostatnie pąki

Obok rośnie pomarańczowa NN - bardzo ją lubię

I Capri - w tym roku kwiat mniejszy, ciemniejszy.
Kondziowy ogrod cz II 11:48, 10 lip 2017

Do góry
Kondzio napisał(a)

Nostrzyk z wolami, voilà (wuala)!

Dokąd wyniesiono huśtawkę?

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:47, 10 lip 2017

Do góry
Haniu wydawało się ,że to już ich koniec.Ścięłam do ziemi...a tu taka niespodzianka

Życie w wiejskim ogrodzie 11:38, 10 lip 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Piękne ujęcia! Pozdrawiam!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies