Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Moja bajka 22:13, 14 sty 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Ewunia chciałam tam coś zimozielonego, bo sama widzisz jak to teraz wygląda. Tam pod murkiem w rogu chciałam rh, ale Bogdzia poradziła mi azalię Kermesina. Łukasz natomiast zaproponował dodać ze 3 choiny kanadyjskie Jeddeloh, a z trawek najwyżej turzycę Ice Dance. Mnie chodzi jeszcze po głowie kiścień, bo widziałam u Kasi i wpadł mi w oko. Ale zaczekam do wiosny, jak powychodzą wszystkie funkie, paprocie i brunnery, które tam są i wtedy ostatecznie zadecyduję co, gdzie i jak. Mam tam konwalnika i turzycę od Ciebie i taka obwódka na przemian wydaje mi się, że wyglądała by fajnie. Jak masz Ewciu jakieś propozycje to chętnie przyjmę . Buźka.

Ja w planowaniu noga jestem przez duże N. Sama chodzę po ogródku i zastanawiam się co z czym i jak i za pierona mi nic nie wychodzi.
Bliżej wiosny też muszę poprosić dziewczyny (panów też) może coś doradzą. Rodki są bardziej kapryśne więc też obstawiałabym azalię, jeśli chcesz kolor na rabacie. Propozycja Łukasza ma ten plus że w zimie rabata nie będzie pusta.
Wydaje mi się lepiej poczekać aż powychodzi już to co tam rośnie.
Turzycy to ja Ci nie wysyłałam, wysyłałam Ci kostrzewę Kasieńko.
Buziaki dla maluchów i pamietaj żeby oszczędzać Filipa
Ogródek Iwony 22:02, 14 sty 2015

Do góry
zimozielona trawka na obrzeże mogłaby być ice dance. Wygląda teraz u mnie cudnie na rabacie!!! do tego szybciutko się rozrasta
Moja bajka 21:50, 14 sty 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
Trawki wyglądają ślicznie, moje Ice Dance mają zmrożone końcówki, przyda im się "fryzjer"
Wymyśliłaś już coś na tą rabatkę? czy nadal się głowisz?

Ewunia chciałam tam coś zimozielonego, bo sama widzisz jak to teraz wygląda. Tam pod murkiem w rogu chciałam rh, ale Bogdzia poradziła mi azalię Kermesina. Łukasz natomiast zaproponował dodać ze 3 choiny kanadyjskie Jeddeloh, a z trawek najwyżej Ice Dance. Mnie chodzi jeszcze po głowie kiścień, bo widziałam u Kasi i wpadł mi w oko. Ale zaczekam do wiosny, jak powychodzą wszystkie funkie, paprocie i brunnery, które tam są i wtedy ostatecznie zadecyduję co, gdzie i jak. Mam tam konwalnika i turzycę od Ciebie i taka obwódka na przemian wydaje mi się, że wyglądała by fajnie. Jak masz Ewciu jakieś propozycje to chętnie przyjmę . Buźka.
Moja bajka 21:15, 14 sty 2015

Do góry
Trawki wyglądają ślicznie, moje Ice Dance mają zmrożone końcówki, przyda im się "fryzjer"
Wymyśliłaś już coś na tą rabatkę? czy nadal się głowisz?
Minimalizm z odrobiną romantyczności 20:41, 14 sty 2015

Do góry
Ice dance bedzie lepsze od runianki aj nie mogę mieć wszędzie ice dance

Napisalam u mnie co się z runianką dzieję zima
Minimalizm z odrobiną romantyczności 20:21, 14 sty 2015

Do góry
Podoba mi się zestawienie graby + kule bukszanowe + ice dance (u mnie na patelni wyglądała super )
Minimalizm z odrobiną romantyczności 08:57, 14 sty 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)

ice dance

runianki nie mam nigdzie, bo jeszcze cienia nie obsadzam

ot się dogadały

Minimalizm z odrobiną romantyczności 08:54, 14 sty 2015

Do góry
aga_szsz napisał(a)

Zdjęcia runianki??? chętnie, poproszę

ice dance

runianki nie mam nigdzie, bo jeszcze cienia nie obsadzam
Minimalizm z odrobiną romantyczności 08:46, 14 sty 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Ice Dance lepiej rośnie w półcieniu właśnie niż w słońcu, ma ciemniejszą zieleń i najlepiej, jeśli ma stale wilgoć.

Jak nie zapomnę, to zrobię Ci zdjęcia mojej.

Zdjęcia runianki??? chętnie, poproszę

Ice dence teraz, chwilowo tam rośnie i wygląda super! A może jeszcze coś innego???
Minimalizm z odrobiną romantyczności 08:37, 14 sty 2015

Do góry
Ice Dance lepiej rośnie w półcieniu właśnie niż w słońcu, ma ciemniejszą zieleń i najlepiej, jeśli ma stale wilgoć.

Jak nie zapomnę, to zrobię Ci zdjęcia mojej.
Minimalizm z odrobiną romantyczności 08:33, 14 sty 2015

Do góry
aga_szsz napisał(a)
teraz runianka

chciałam posadzić ją wypełniacz, pod murkiem (raczej cień), z grabami i kulami bukszpanowymi...

Nie znam tej rośliny, nie rośnie u mnie, ale wczoraj widziałam w parku i prezentowała się FATALNIE!!! Pomysł chyba upadł

Miejsce na widoku, więc musi ładnie wyglądać cały rok!

Co zamiast niej??? czy Ice dance sobie poradz w półcieniu??

mówisz że fatalnie? oj zmartwilas mnie bo tez chciałm na front...a u marzenki wygląda dalej dobrze, moze to kwestia odmiany jesli w ogóle ma odmiany
Minimalizm z odrobiną romantyczności 08:26, 14 sty 2015

Do góry
teraz runianka

chciałam posadzić ją wypełniacz, pod murkiem (raczej cień), z grabami i kulami bukszpanowymi...

Nie znam tej rośliny, nie rośnie u mnie, ale wczoraj widziałam w parku i prezentowała się FATALNIE!!! Pomysł chyba upadł

Miejsce na widoku, więc musi ładnie wyglądać cały rok!

Co zamiast niej??? czy Ice dance sobie poradz w półcieniu??
Moja bajka 19:03, 13 sty 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Pierwsze co mi na myśl przyszło do takiego zakątka to Choina kanadyjska "Jeddeloh" karłowa odmiana. Dla mnie to piękny krzew i chyba mój ulubiony iglak. Mam go od 4 lat i pięknie rośnie, na dodatek zimą właśnie bardzo ładnie się prezentuje. Do paproci i funkki jak dla mnie bardzo będzie pasował. Jeżeli chciałabyś trawki to ja widzę tam tylko turzyce Ice Dance.
Pamiętaj też że azlia Keremisina rośnie bardziej wszerz niż wzywyż, w sumie ja mam odmianę Keremsina Rose, ale one będą miały identyczny pokrój.
Skoczę się na wszelki wypadek zrobić zdjęcia poleconych roślin o tej porze roku, bo dzisiaj u mnie piękne słońce i ciepełko, prawie jak wiosną

Dzięki wielkie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:51, 13 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ice Dance podobno się ładnie rozrasta, więc będziesz mogła ją dzielić. Ja muszę odnaleźć ja u mnie w szkółkach. W tym roku nie spotkałam. Chyba, że wysyłkowo ją kupię. Ale zawsze jest ryzyko, że słabe egzemplarze będą.

Iwonko ja już dzieliłam nie raz Na wiosnę kupiłam 4 sadzonki a w ciągu sezonu zrobiłam z nich chyba 30
Moja bajka 15:15, 13 sty 2015

Do góry
Pierwsze co mi na myśl przyszło do takiego zakątka to Choina kanadyjska "Jeddeloh" karłowa odmiana. Dla mnie to piękny krzew i chyba mój ulubiony iglak. Mam go od 4 lat i pięknie rośnie, na dodatek zimą właśnie bardzo ładnie się prezentuje. Do paproci i funkki jak dla mnie bardzo będzie pasował. Jeżeli chciałabyś trawki to ja widzę tam tylko turzyce Ice Dance.
Pamiętaj też że azlia Keremisina rośnie bardziej wszerz niż wzywyż, w sumie ja mam odmianę Keremsina Rose, ale one będą miały identyczny pokrój.
Skoczę się na wszelki wypadek zrobić zdjęcia poleconych roślin o tej porze roku, bo dzisiaj u mnie piękne słońce i ciepełko, prawie jak wiosną
W Gąszczu u Tess 09:42, 13 sty 2015

Do góry
Na dereniowej z brzegu, pod krzewami, koło turzyc (Bronze, Ptasie łapki, Ice Dance, muskegońskiej) pod bukszpanami przy wejściu. W zimie muszą mieć światło, w lecie ocienione miejsce.
Zobacz, gdzie teraz u Ciebie świeci słońce w ciągu dnia.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:35, 12 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Iwonko Wasza rewolucja na eMusiowej rabacie tak mnie zachwyciła, że musiałam o tym napisać. Przy okazji poznałam Twój ogród i nie grzecznie byłoby nic nie napisać

Dziękuję za miłe słowa, jeszcze dużo pracy przed nami ale jak większość ogrodowiskowych ludzików uwielbiamy pracę w ogrodzie tak więc mam nadzieję, że z roku na rok będzie coraz ładniej. Ja jestem zakochana w Ice Dance i w tym roku będzie jej jeszcze więcej...

Ice Dance podobno się ładnie rozrasta, więc będziesz mogła ją dzielić. Ja muszę odnaleźć ja u mnie w szkółkach. W tym roku nie spotkałam. Chyba, że wysyłkowo ją kupię. Ale zawsze jest ryzyko, że słabe egzemplarze będą.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:05, 12 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Paulinko, byłaś u mnie kilka razy, podczas jak ja czytałam twój wątek. Nawet myślałam, że się wpisałam u ciebie, niemal na 99 % ta myśl mi chodziła po głowie. Doszłam w końcu do końca i się zdziwiłam, ze żadnego wpisu nie ma. Pochwalę zatem jeszcze raz, już u Ciebie, że bardzo mi się podoba twoja rabata. Ładnie sobie to wymyśliłaś. Fragment z hortensjami w takim zestawieniu mam ochotę powtórzyć. Pięknie ci wszystko wyszło. I drzewa z kostką bukszpanową super wyszła. Pozdrawiam serdecznie. Fajna ta szkółka, tez za takim wyborem tęsknię. Ale mi daleko do was
Dalej będę śledzić. Zakochałam się w połączeniu Ice Dance z bukszpanami

Iwonko Wasza rewolucja na eMusiowej rabacie tak mnie zachwyciła, że musiałam o tym napisać. Przy okazji poznałam Twój ogród i nie grzecznie byłoby nic nie napisać

Dziękuję za miłe słowa, jeszcze dużo pracy przed nami ale jak większość ogrodowiskowych ludzików uwielbiamy pracę w ogrodzie tak więc mam nadzieję, że z roku na rok będzie coraz ładniej. Ja jestem zakochana w Ice Dance i w tym roku będzie jej jeszcze więcej...
Raczkujący ogród Iwony 18:09, 12 sty 2015

Do góry
Ładnie też by wyglądała Ice Dance z bukszpanami. Chyba masz ją w ogrodzie w połączeniu z żurawkami?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:06, 12 sty 2015

Do góry
Paulinko, byłaś u mnie kilka razy, podczas jak ja czytałam twój wątek. Nawet myślałam, że się wpisałam u ciebie, niemal na 99 % ta myśl mi chodziła po głowie. Doszłam w końcu do końca i się zdziwiłam, ze żadnego wpisu nie ma. Pochwalę zatem jeszcze raz, już u Ciebie, że bardzo mi się podoba twoja rabata. Ładnie sobie to wymyśliłaś. Fragment z hortensjami w takim zestawieniu mam ochotę powtórzyć. Pięknie ci wszystko wyszło. I drzewa z kostką bukszpanową super wyszła. Pozdrawiam serdecznie. Fajna ta szkółka, tez za takim wyborem tęsknię. Ale mi daleko do was
Dalej będę śledzić. Zakochałam się w połączeniu Ice Dance z bukszpanami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies