Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

Tess 04:16, 17 sty 2015

Olu, dziękuję

Ależ perfekcjonistka z Ciebie.
Tak perfekcyjne opatulonych traw dawno nie widziałam.

Cabaret co miał być Variegatusem, jest w mojej ocenie ładniejszy w pokroju, taki bardziej fontannowy.

Link od Gosi malkul z grabami w seslerii - bossssski!
Lecę doczytać, co wybrałaś.

edit: obejrzałam, przeczytałam... połączenie berd barona z tym miskanetem (Gracek?) jest świetne.

U mnie Red Baron nie chce rosnąć. Dostałam go od Alinki dwa lata temu jako gratis do rozplenic i dotąd jaki przyszedł, taki jest (no, prawie). Rozplenice - cudne, a on nic, a nic. Czy to normalne, on potrzebuje czasu na rozpędzenie się?
Madzenka 09:30, 17 sty 2015

Uwielbiam red barona, mam go na ulubionej rabatce w kwadracie z magnolią. W tym roku dosadzę do berberysów bagatelle i rozplenicy little bunny
leon60 11:15, 17 sty 2015

Mala_Mi napisał(a)
Red baron się nie rozłazi tak strasznie...jest do opanowania. Startuje niestety późno.

Nawet mimo późnego startu uwielbiam go i marzy mi się mini łan
http://www.pinterest.com/pin/551550285588679586/
leon60 11:24, 17 sty 2015

Tess napisał(a)
Olu, dziękuję

Ależ perfekcjonistka z Ciebie.
Tak perfekcyjne opatulonych traw dawno nie widziałam.

Cabaret co miał być Variegatusem, jest w mojej ocenie ładniejszy w pokroju, taki bardziej fontannowy.

Link od Gosi malkul z grabami w seslerii - bossssski!
Lecę doczytać, co wybrałaś.

edit: obejrzałam, przeczytałam... połączenie berd barona z tym miskanetem (Gracek?) jest świetne.

U mnie Red Baron nie chce rosnąć. Dostałam go od Alinki dwa lata temu jako gratis do rozplenic i dotąd jaki przyszedł, taki jest (no, prawie). Rozplenice - cudne, a on nic, a nic. Czy to normalne, on potrzebuje czasu na rozpędzenie się?

Nie ma za co Tesiu
O seslerii myślałam od jesieni teraz tylko dziewczyny utwierdziły mnie w przekonaniu, że to dobry wybór.

Sadzonki Red Barona, które dostałam od agam ładnie przybrały, nie mogę powiedzieć że stoją w miejscu.
Chcę go połączyć z miskantem kwitnącym gdyż na tyłach mają takie właśnie być (mam już Grazielle) o wąskich liściach najlepiej z białym obrzeżeniem i średniej wysokości, coś ''gracillimusowatych''
Jest ich tyle, że ciężko się zdecydować
Rabata będzie obok altany, długości ok. 7 metrów
Miejsce wypoczynku gdzie ma być szum wody i traw
leon60 11:26, 17 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)
Uwielbiam red barona, mam go na ulubionej rabatce w kwadracie z magnolią. W tym roku dosadzę do berberysów bagatelle i rozplenicy little bunny

Mój posadzony pod bukiem skopiowany żywcem z Twojej magnoliowej tylko kiedy u mnie będzie taka obwódka bukszpanowa
Mnie się jeszcze bardzo podoba w połączeniu z rozchodnikiem
monia 11:40, 17 sty 2015

Olu pytanko czy pod tymi kamolami masz szmate czarną też planuję z czarnego kamienia rabaty i się zastanawiam czy na szmacie roślinki takie jak trawy dadzą radę

leon60 napisał(a)
carex Evergold i turzyca Ice Dance

carex dolichostachya Gold Fountain (Kaga Nishiki)

leon60 13:29, 17 sty 2015

Moniu pod żwirkiem mam agro ale nie ze względu na chwasty bo tu nie pomoże nawet pięć warstw tylko glinę. Może gdybym nie chodziła po rabatach jakoś by było ale np. przy warzywniku gdzie na kawałku mi brakło i nie dałam nic aktualnie kamyki ''siadły'' 10cm... muszę wiosną uzupełnić.
Nie dawałam szmaty pod korzenie zostawiłam im spore przestrzenie
Juzia 19:27, 17 sty 2015

Tess napisał(a)

U mnie to samo.
Sebek 19:55, 17 sty 2015

Ola... Twoja perfekcja dobija... Jak dobrze, że zdjęcia mojej bylinówki w całości nie wstawiłem! Teraz bym się zapadł pod ziemię
beata_m 21:41, 17 sty 2015

Ola podnosi porzeczkę ja w ogóle oglądając Wasze ogrody ze wstydu nie wstawiałam swoich dzieł .... a red barona nawet mam (WOW) nie podobał mi się ale już wiem dlaczego ... brakło mi sztuki łączenia i zestawiania roślinek. W tym roku poprawę obiecuję i pozdrawiam ciepło