Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ogród z pergolą 08:29, 01 kwi 2016

Do góry
najważniejsze że chęci są a jak dostaniesz projekt i będziesz wiedziała gdzie co ma byc to dopiero powera dostaniesz
ja na etapie szukania drzew, chciałabym do końca kwietnia zamknąć temat. najgorsze jest jak sobie upatrzysz w internecie gatunek a w okolicy nigdzie go nie ma i zostaje zamowienie przez net i ryzyko..
Księżycowy... 07:49, 01 kwi 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Mi brakuje na te rabaty jeszcze 2 mniejszych, ale myślę sobie, że spróbuję sama uformować z jakichś małych krzaczków, a może kulki z czegoś innego? Szukam też dwóch małych, szczepionych drzew na pniu do cienia. Przeczytałam na początku Twojego wątku radę Danusi, że przy wysokiej ścianie same niskie nasadzenia będą kiepsko wyglądać.

Zajrzyj do mnie na dniach- będę miała projekt. Finalnie pod ścianą-pod oknem kuchennym wrzucam hortki.
Danusia z drzewek radziła marikena np, a ja od strony południowej-przy wykuszu przymierzam się do trzmielin na pniu.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 07:38, 01 kwi 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
a co zlecałaś projekt ogrodu ???

Zlecałaś

Dziewczyny poprawki poszły wczoraj-będzie co-pokażę.Nie miałam już wczoraj siły zajrzeć i wrzucić te inspirki-rozebraliśmy studzienkę z cegły, do końca szambową rabatę-kopytka to mnie wieczorem tak bolały, że szybko przytuliłam się do poduszki. A dziś mam obiecaną mini-kopareczkę-to może temat ziemny ruszy z kopyta.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 17:21, 31 mar 2016

Do góry
a co zlecałaś projekt ogrodu ???
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 17:10, 31 mar 2016

Do góry
Cały po Twojemu projekt z pewnością nie będzie, bo po co zlecać projektantce

Ja czuję, że będzie fajnie
Malutki pod lasem 20:45, 30 mar 2016

Do góry
Ewa, no właśnie koło wiaty, w przedogródku Tu projekt: https://www.ogrodowisko.pl/watek/5502-malutki-pod-lasem?page=397

Aniu
, kluseczka, dobrze powiedziane On tylko chce jeść i spać
Asi ogródek pod świerkami 17:30, 30 mar 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
Widzę, ze projekt powoli się klaruje
Asiu, jeśli nie chcesz zasłonić widoku, to faktycznie posadź te drzewka rzadko. Ale myslę, ze taki szpaler, nawet z kilku drzewek ładnie by wyglądał wzdłuż Twojego wiazdu. Już z daleka byłby widoczny i miałabyś elegancką wizytówkę swojej posiadłości

A może pozostać tylko przy miskantach? Tę lawendę dałabys w innym miejscu. Nie wiem jak kończy Ci się podjazd, ale np. na jego początku lub końcu zrobić lawendowy placyk/pas?

Tak Beatko chyba już zdecydowane , że będą Nigry u mnie . Iwonka mnie przekonała.Myślę, że dam łącznie 6 drzewek. Fajny pomysł Beata żeby lawendę dać na początku. Mam właśnie miejsce do zagospodarowania przed bramą po obu stronach podjazdu a nie chcę dać tam nic wysokiego aby nie utrudniać widoczności z auta na główną drogę. Myślę , że tam będzie miejsce dla lawendy. Pod Nigrami zostaną trawy ale nie miskanty. Myślę raczej o Stipie lub rozplenicy a może połączyć je? Korci mnie też aby dać z trawą coś kwitnącego ale nic mi kolorystycznie do głowy nie przychodzi.
Asi ogródek pod świerkami 16:15, 30 mar 2016

Do góry
Widzę, ze projekt powoli się klaruje
Asiu, jeśli nie chcesz zasłonić widoku, to faktycznie posadź te drzewka rzadko. Ale myslę, ze taki szpaler, nawet z kilku drzewek ładnie by wyglądał wzdłuż Twojego wiazdu. Już z daleka byłby widoczny i miałabyś elegancką wizytówkę swojej posiadłości

A może pozostać tylko przy miskantach? Tę lawendę dałabys w innym miejscu. Nie wiem jak kończy Ci się podjazd, ale np. na jego początku lub końcu zrobić lawendowy placyk/pas?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 13:04, 30 mar 2016

Do góry
Jestem projekt widziałam i trochę poczytałam Nistety nie poradzę bo zielona jestem ale z chęcią będę kibicować!
Ogród Agduli 21:42, 29 mar 2016

Do góry
kasiek napisał(a)
Piekna niecka na oczko!

Zobaczymy jak wyjdzie w całości. BO to na razie wstępny projekt . DOpiero jak będzie folia to zabaczę jaki kształt nadam ostatecznie. Choć wiele mozliwości manewru nie mam, bo to wąskie miejsce.. Zaraz wkleje fotki
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 17:16, 29 mar 2016

Do góry
ładne te szałwie i widzę łady projekt rabaty
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 17:08, 26 mar 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Kasiu spokojnie. Uważam tak jak Makul, wałkuj kobietę od projektu tak długo aż będziesz zadowolona i będzie Ci się podobało.
Popieram Jak płacisz za projekt, to niech Ci zrobi taki jak chcesz, a nie taki, który będziemy na forum całkowicie zmieniać
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 16:06, 26 mar 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Kasiu, odetchnij projekt jest fajną bazą wyjściową, a resztę z pomocą dziewczyn zrobisz zobaczysz fajnie wyjdzie i będziesz miała piękny ogród Śledziłaś pewnie projektowanie u Asi, Reni czy Ivo, nie tak łatwo dojść do końca projektu, ile osób tyle upodobań ale musisz sama zdecydować, bo to przecież Ty będziesz w swoim ogrodzie spędzała czas, nie my

Wesołych Świąt

Iwka święte słowa
Czytaj oglądaj i sama powoli dojdziesz do tego co jest dla Ciebie najlepsze I nie śpiesz się
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 16:03, 26 mar 2016

Do góry
Kasiu, odetchnij projekt jest fajną bazą wyjściową, a resztę z pomocą dziewczyn zrobisz zobaczysz fajnie wyjdzie i będziesz miała piękny ogród Śledziłaś pewnie projektowanie u Asi, Reni czy Ivo, nie tak łatwo dojść do końca projektu, ile osób tyle upodobań ale musisz sama zdecydować, bo to przecież Ty będziesz w swoim ogrodzie spędzała czas, nie my

Wesołych Świąt
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 15:52, 26 mar 2016

Do góry
Nie rozjaśniło... jestem sfrustrowana. Miałam nadzieję, Ze ten projekt będzie fajną bazą wyjściową, a de facto kupa rzeczy do zmiany
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 11:02, 26 mar 2016

Do góry
tak sobie jeszcze myslę że jesli płacisz za projekt to do bólu go z nimi wałkuj aż będzie "idealny".
ja w swoim projekcie nei zmieniłam chyba nawet jednej roslinki!
i do dzis go uwielbiam. to przecież po to sie bierze projekt by się ciagle zachwycać.

Wesołych Świąt i spokojnych przemysleńmacham cieplutko choc za oknem buro.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 19:57, 25 mar 2016

Do góry
Efffa napisał(a)
Projekt fajny, ale żurawek w tak reprezentatywnym miejscu ja bym nie dawała, może sesleria jesienna lub carexy ?Głazy bym obsadziła dużą iloscią też carexów.A zamiast wiśni może graby?

Nie będzie zbyt grabowo?O jakich carexach myślisz?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 19:51, 25 mar 2016

Do góry
Projekt fajny, ale żurawek w tak reprezentatywnym miejscu ja bym nie dawała, może sesleria jesienna lub carexy ?Głazy bym obsadziła dużą iloscią też carexów.A zamiast wiśni może graby?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 18:41, 25 mar 2016

Do góry
tymi zurawkami kobitka ewidentnie chciała nawiązać do drzewa, jak zmienisz drzewo to wywal żurawki
a jesli zmieniasz projekt w kwestii drzew to powiem ci....długa droga przed Tobą bo pieknych drzew jest od zatrzęsienia
zacznij od http://encyklopediadrzew.pl/encyklopedia.php?g=3
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 18:23, 25 mar 2016

Do góry
Kasia generalnie projekt mi sie podoba. jedyny minusik to zurawki bo rzeczywiście zimą słabo z nimi choć nie ze wszystkimi, to warto by było Lukiego spytac które poleca.
zamiast rozplenic moze jakiś niższy trzcinnik, szybciej rusza.
wisnie super, ja bym je zostawiła ale moze to kwestia gustu.wiesz jakie one piękne wiosną? a te przebarwienia na jesień..jezu..zajrzyj do Zielonej, moze zmienisz zdanie ja je u siebie będę mieć. ale jak nie czujesz to wazne żebyś szla w kolumnowe drzewa są wedlu mniej jakies takie elegantsze..
prostopadlosciany z grabu baaardzo fajne, nawiazanie do żywoplotu naprzeciw, dla mnie bomba
spytaj madżenki bo mi sie wydaje ze one inny odcień mają niz tuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies