A nie za mało tam miejsca? Akurat tutaj ta rabata jest dosyć wąska.
A jakby dać te świerki trochę niżej?
Tuje trzeba by wtedy do nich dociągnąć (żeby nie kończyły się razem z betonem, tylko dopiero przy świerkach) ale nie wydaje mi się, żeby to stanowiło problem.
A skoro mówimy o wycinaniu - co z tymi jałowcami przy bramie? Zniknęły czy dalej rosną?
Polinko, mam nadzieję, że będą zadowolone i szybciutko wielkie urosną i zasłonią płot sąsiada
Dario, żurawki posadziłam dla zapełnienia rabaty, a i tak musiałam je przesadzić z innego miejsca bo rosły w cieniu i się nie wybarwiły. Jak w przyszłości będzie ciasno to przesadzę lub wydam
Ogórki ,pomidorki...właśnie czas teraz na nie
deszczowo to troche podgoni sie z zapasami na zimę ....robię dziś ogorki i muszę spróbować przepisu na Kasi pomidory...
największy okaz ten podwójny 1kg i 5dag ten mniejszy 55dag a ten 3 /75dag...ale do słoików to mam sporo sliwkowych
Żeby to było takie łatwe.
Szpaler Andżeli z hortek do wykorzystania bo już kilka takich skupisk w ogrodzie mam. Niestety nie wyrzucę za dużo.
Mam tam:
- bukszpany
O kurczaczek ale rewolucja. Podoba mi się tworzenie pod każdym drzewkiem osobną strefę nasadzeń. Tak właśnie próbowałam robić ale powtarzając niektóre rośliny.
Niestety to mnie chyba troszkę przerosło i gdy zrobiliśmy ścieżkę z płyt okazało się po przesadzeniu kilku roślin że coś teraz nie gra i szukam pomysłu. Przeanalizuję to co piszesz i swój projekt jeszcze raz.
Zdjęcie z Beatlesami zrobiłam jeszcze przed posadzeniem. Wygląda to na razie tak
I z daleka spojrzenie na huśtawkę, linia rabaty wyprostowana. To niepełne koło pod huśtawką nadal mnie dręczy, ale dam sobie pokój z nim. Za dużo zmian bym musiała dokonać.
Coś mi aparat strajkuje, jakieś brzydkie nieostre ujęcia robi z daleka.
Afrodyta ma pokrój krępego krzaka,rośnie zwarcie,ma liście błyszczące ciemnozielonego koloru jak na razie nie choruje.Jedyna wada tej róży to brzydko przekwitające kwiaty które pojawiają się po dwóch/trzech dniach i trzymają się w takim stanie dość długo,ostatnio nawet wyczułam zapach