Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wśród brzóz i dębów

Wśród brzóz i dębów

marba 22:16, 08 wrz 2017

Dobrze wiedzieć, Aniu.
marba 10:36, 09 wrz 2017

Bardzo lubię te białe stokrotki z niebieskim oczkiem. Szkoda, że jednoroczne, ale za to kwitną przez wiele miesięcy bez przerwy.
pestka56 10:55, 09 wrz 2017

Będzie wątek choć ogród przeciętny z tragicznym trawnikiem i w ciągle w poważnych zmianach.
marba 11:36, 09 wrz 2017

pestka56 napisał(a)
Będzie wątek choć ogród przeciętny z tragicznym trawnikiem i w ciągle w poważnych zmianach.

Nie przesadzaj, Kasiu. Tragiczny trawnik to jest u mnie, i nie wierzę, że u Ciebie jest gorszy.
Basilikum 11:48, 09 wrz 2017

pestka56 napisał(a)

czekam czekai nozka tupie
trawnik tez mam tragiczny, wiec sie nie martw, mozemy zrobic konkurs na najgorszy trawnik
a wczoraj chyba widzialam kawalek Twojego ogrodu z tecza
pestka56 14:07, 09 wrz 2017

Ja już prawie trawy nie mam Tylko w dwóch miejscach, tam gdzie wysiana była mieszanka z Barenbrug trawa się broni, mimo że o nią nie dbam. Wszędzie chwastowisko i to naprawdę okropne skoro nawet J mi przyznał wreszcie rację, że trawnik do wymiany. Ale póki co poczeka, aż zmniejszę ilość tej ogrodowej zachłannej na wodę i arcy kłopotliwej "zarazy" Na zdjęciach to jeszcze jakoś wygląda jeśli skoszone, ale oko w oko... koszmar.

Iza, tak, to kawałek mojego ogrodu. To druga tęcza, którą udało mi się sfotografować od początku, gdy tu zamieszkaliśmy.
Dorota123 20:32, 09 wrz 2017

marba napisał(a)
Jeden z uroków jesieni: piękne wybarwienie Red Barona.

Piękne to miejsce, a Red Baron w takiej ilości dodaje smaku tej rabacie. Czasem czytam, że on się lubi rozłazić, w mojej ziemi to cud, że w ogóle rośnie.
marba 22:33, 09 wrz 2017

Kasiu, u mnie trawa jest pozostałością zdziczałej łąki, którą zastaliśmy przy zakupie. Od tamtej pory jest tylko koszona. Znalazłam stare zdjęcie, które pokazuje jak to na początku wyglądało:
A po kilku wykoszeniach tak:
A w czasie suszy to już zupełny koszmar:

Ja też staram się sukcesywnie zmniejszać powierzchnię mojego chwastownika poprzez tworzenie rabat. To, co zostanie trzeba będzie po kawałku wymieniać, ale biorąc pod uwagę wielkość ogrodu to i tak praca na całe lata. Przynajmniej nie będę się nudzić.
marba 22:39, 09 wrz 2017

Dorotko, Red Baron rzeczywiście się rozrasta, może nie w jakimś zawrotnym tempie, ale jednak. Póki co jest mi to na rękę, bo chcę aby kępki połączyły się, potem muszę zastosować jakieś obrzeże, żeby mi nie "uciekał".
sylwia_slomc... 22:42, 09 wrz 2017

marba napisał(a)
Jeden z uroków jesieni: piękne wybarwienie Red Barona.

Wzdłuż siatki od południowej strony powstaje nowa rabata. Znalazły na niej miejsce niewykorzystane dotąd chochoły a wikliny.

Masz chyba najwięcej red barona na całym Ogrodowisku
Rewelacyjne te rzeźby z wikliny