Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

pestka56 10:52, 09 wrz 2017

Śliczne kosmosy Ja dopiero od niedawna doceniam kwiecistość w ogrodzie. Na razie jednorocznych w ogole u mnie nie ma, ale kto wie... Uczę się i nabieram śmiałości m.in. czytając Twój wątek.
Anabell 21:00, 09 wrz 2017

u mnie astry jesienne mają tylko po kwiatku i nie wszystkie odmiany. paków dużo ale nie rozwijają się.
Mirka 22:31, 09 wrz 2017

pestka56 napisał(a)
Śliczne kosmosy Ja dopiero od niedawna doceniam kwiecistość w ogrodzie. Na razie jednorocznych w ogole u mnie nie ma, ale kto wie... Uczę się i nabieram śmiałości m.in. czytając Twój wątek.
Tak śliczne i bezproblemowe w uprawie.Nie wyobrażam sobie mojego ogrodu bez roślin jednorocznych.Wiem wiem to wysiewanie pikowanie itd.ale ja to lubię.Jeśli czytasz mój wątek to wiesz że ja lubię wysiewać i rozmnazać.
Dla zachęty do siania .
Turzyca Bronze z wiosennego siewu.
Mirka 22:43, 09 wrz 2017

Anabell napisał(a)
u mnie astry jesienne mają tylko po kwiatku i nie wszystkie odmiany. paków dużo ale nie rozwijają się.
Haniu dziś z em cały dzień pracowaliśmy na działce.Ja pieliłam truskawki ,zebrałam malinki.

A potem sprzatałam warzywnik a em robił próbę glebogryzarki.Jestem baaardzo zadowolona że ją kupiliśmy.Jak pomyślę o ponownym kopaniu ręcznym warzywniaka to aż się słabo robi.Jutro ciąg dalszy.Marcinki dziś już bardziej rozwinięte.
pestka56 00:45, 10 wrz 2017

Bronze form? To mam, ale dopiero na wiosnę z przedszkola przesadzę i pozwolę się wysiewać
Radziu2013 14:26, 10 wrz 2017

Mirka napisał(a)
Te żółte to ja odmniany nie znam.Dostalam jedną sadzonkę i z niej mi się sama wysiewa.Jest to bylina i jak chcesz aby się nia siała musisz ścinać przekwitłe kwiaty.Na początku miałam same żółte a teraz tak się pozapylały że są w różnych odcieniach.

Zawsze się zastanawiam które mi się bardziej podobają, czy te całe żółte czy te z brązowym środkiem...
Nono dorodne egzemplarze
Radziu2013 14:27, 10 wrz 2017

Mirka napisał(a)
Chciałam wam pokazać jeden sezon z życia trawki.I zachęcić do samodzielnego wysiewu nasion traw.

Wrzesień 2016r.

Wrzesień 2017r.

Mircia, a co to za trawka?
Straszenie żywotna jak widać
Pozdrawiam niedzielnie
Gosialuk 16:21, 10 wrz 2017

Mireczko jakiś czas temu pytałam o szałwie omszoną. Zostawiłam kwiatostany i wysłała mi się. Siewki teraz są malutkie i nie wiem czy zowić bez ruszania do wiosny, czy przepikować na rozsadnik.
Rudbekia piękna. Jak spotkam nasiona to też spróbuję siewu. Pozdrawiam.
Mirka 18:27, 10 wrz 2017

Radziu2013 napisał(a)

Mircia, a co to za trawka?
Straszenie żywotna jak widać
Pozdrawiam niedzielnie

To jest turzyca włosista Frosted Curls☺
Mirka 18:29, 10 wrz 2017

Gosialuk napisał(a)
Mireczko jakiś czas temu pytałam o szałwie omszoną. Zostawiłam kwiatostany i wysłała mi się. Siewki teraz są malutkie i nie wiem czy zowić bez ruszania do wiosny, czy przepikować na rozsadnik.
Rudbekia piękna. Jak spotkam nasiona to też spróbuję siewu. Pozdrawiam.
Gosiu pokaż jak wygladają ☺