Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 09:56, 09 lip 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
I "ciastko nowość" na tworzonej niby rabacie

przyznam,że apetyczne to ciasteczko
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 09:56, 09 lip 2017

Do góry
Peonie najlepiej zima podsypac popiolem z kominka. Moje od tego czasu kwitna co roku tyloma kwiatami, ze musze czesc wyinac, bo sie lamia pod ich naporem.
Daj sie horrtensjom wzmocnic, urosnac. Na pewno zakwitna.Jak nie teraz to w przyszlym roku. To bardzo wdzieczne rosliny. Moje dopiero pokazuja paki.
Jak Ogrodnik Gordon swój ogród zakładał 09:51, 09 lip 2017

Do góry
Wczoraj znowu poszłam na całość: posadziłam, poprzesadzałam, "przerobiłam" rabatę przy kranie. Wieczorem stukanie palcami po klawiaturze przerastało moje możliwości ruchu.

Rabata przy kranie - pierwsza jaką zrobiłam po przeprowadzce: cis David i 6X trzmielina.

kwiecień 2015:

Wczoraj (już po przesadzeniu dwóch trzmielin - poszły w środę na rabatę przed domem):

I stan na moment gdy po całym dniu przyjemnej pracy wiesz, że dzisiaj już więcej nie dasz rady:

Funkia Love Pat (tam za cisem po lewej) wcześniej rosła biedulka w pełnym słońcu. Liście ma popalone i nie wygląda ciekawie. Wiem, że teraz nie jest czas na przesadzania ale i tak by nie przeżyła na "patelni" za domem . Tutaj ma większe szanse.

Dzisiaj przybywa mój niezawodny pomocnik czyli mój Tata. Posadzimy tę hortensję, a wiosną chyba przed tą "funkią rekonwalescentką" posadzę jeszcze jedną funkię...no chyba, że będzie za ciasno? Doradźcie proszę

Z boku ta rabata wygląda teraz tak:

A było tak:

A całość sytuacji na prawej ścianie domu wygląda tak (gdzie jest kot?) (trzmielina między różami też została przesadzona z tego gąszczu trzmielin z "okolicy" kranu):

Chyba jest lepiej, co?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:42, 09 lip 2017

Do góry

Witam
Powyżej umieściłam plan mojej kolistej rabaty. Rabata ma ok.12m średnicy i jak widać jest podzielona ścieżką żwirową prowadzącą do altany-to ten sześciokąt. Rosną tam derenie kousa. Mają być kulki z żywotników Woodwardii i Danica,grupy hortensji. Mój pomysł na dalsze nasadzenia to trawy typu sesleria jesienna,hakonechloa. Chciałabym też byliny takie jak szałwia Deep blue,rozchodniki. Nie wiem jak to wszystko ułożyć na tej rabacie. Chciałam żeby to były duże plamy roślin a w nich te kulki. Może komuś wpadnie jakiś pomysł do głowy. Chcę żeby to spójnie wyglądało i nie stworzył się bałagan. Mam też jeszcze sporo imperaty Red Baron.
Ogród Mirelli 09:39, 09 lip 2017

Do góry
Mirellka u Ciebie już wszystko kwitnie i hortki i czosnki i jeżówki
Mnie jeżówki zdenerwowały te które kupowałam jako różowe kwitną na żółto a rozplenice kupowane przez neta mają może po 4 cm muszę wybrać się do szkółki i wymienić.

w drugiej części ogrodu też mam plan na anabelki i kulki i widzę u Ciebie,że to ładnie wygląda

MirellaB napisał(a)

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 09:31, 09 lip 2017

Do góry
Taka ona była 3 lata temu. Nie wiem, czy to coś rozjaśnni
Ogród - Brzóstowa 09:31, 09 lip 2017

Do góry
Nowości w moim ogrodzie

Róża Schackenborg Castle Pouldron (nazwa nie do zapamiętania) - w rzeczywistości jest dużo piękniejsza niż na zdjęciach. Pudrowy róż. Pięknie pachnie, kwiat długo się trzyma. U mnie w pełnym słońcu i wcale jej to nie przeszkadza.

Czosnek główkowaty - bardzo ładny w rzeczywistości - również polecam

Pysznogłówki (Monardy)

Mój kamienny ogród 09:22, 09 lip 2017

Do góry
Obiecałem sobie że to moja ostatnia robota z drewna,przynajmniej u siebie.Największy koszt tutaj to te impregnaty i lakiery
Ogród Cioci cz. 3 09:17, 09 lip 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

ale piekny ten busz
sliczna masz wnusie
Malutki pod lasem 09:04, 09 lip 2017

Do góry
Jak Kamilka wywołała temat "cis" i pojawiła się Toszka, to pokażę moje misie
Toszko, popatrz, dziękuję za pomoc w walce o nie 2/3 cisków wczoraj zostało znowu omotyczkowane, tutaj pytanie: jak się pozbyć skrzypu? Podsypane kompostem, a potem lunęło, znowu Trzeba przyznać, że pogoda chyba pomogła miśkom, bo jak je sadziłam jesienią, to później ciągle padało, zima była śnieżna, teraz co chwile leje, wczoraj, to już rynny nie wyrabiały
Prosze jakie przystojniaki

No straty też są, ale tylko dwa. Jeden już podmieniony, zdjęcie przed i po
Drugi jeszcze się nie sypie, od środka ma ze dwie igły zielone, więc daje mu szansę
Ogród Małej Mi 2017 08:43, 09 lip 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Na księdza się nadaję, rozdaje obrazki za każdy wpis

to i ja przyszlam po koledzie
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:39, 09 lip 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:38, 09 lip 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:37, 09 lip 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:37, 09 lip 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:36, 09 lip 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:36, 09 lip 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:35, 09 lip 2017

Do góry

pod oknami salonu na razie pustka, bo musiałam obciąć róże prawie do zera przez mączniaka, ale wyszły lilie i na tym zdjęciu poniżej chciałam pokazać jaki mi się zrobił fajny '="płotek" z liści z cebulowych - nie pamiętam nazwy

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:32, 09 lip 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Podziwiam ogródek a trawnik masz jak marzenie. U mnie taki tylko wiosną.Teraz to siano trzymające się ziemi. Niby jedno województwo, a wygląda jakbym mieszkała w pobliżu pustyni.

Widzisz u nas znowu wczoraj przeszedł deszcz.
Ale my mocno pomagamy trawnikowi i lejemy go prawie co noc a i tak w niektórych miejscach go przysuszyliśmy

i trawnik już z bliska nie jest marzeniem bo więcej w nim trawopodobnych rozsianych z pobliskich pól iż prawdziwej trawy

tutaj widać jak jest przysuszony na środku i takich miejsc mam sporo

Nadchodzi wiosna - czas na ogród 08:32, 09 lip 2017

Do góry

Dominika bardzo fajne to połączenie kolorystyczne trawy i żurawki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies