W uprawie magnolii najważniejsze jest - lekko kwaśne podłoże, nie za głęboke posadzenie, wilgotność, ochrona przed chorobami grzybowymi, niezbyt grube ściółkowanie. Nie lubi przesadzania bo ma kruche korzenie.
Jaki obiektyw napisałam osobom zainteresowanym w pw. żeby nie reklamować
Ewa - może kiedyś, raczej nie, ale na razie skupiam się na innej działalności, jak mnie poprosili to popełniłam 2 wykłady na SGGW i 2 na Creatorze - ale to nie dla mnie, najbardziej uwielbiam improwizować ogrody.
Dodam, że nie czuję się i wolę usunąć w cień. Mam swoją skromną pracę, którą kocham i temu zamieram się poświęcić, oraz realizować swoje marzenia jeśli sił starczy.
Aga, podziwiam, aż zajrzałam w którym roku robiłam projekt z ciekawości... no i dwa lata i taki cud powstał, że normalnie jestem w szoku. Wielki masz ogród i wiem, że konserwacja uciążliwa, bo dużo czasu zajmuje. Świetnie sobie poradziłaś. Cieszę się, że Swany się sprawdziła
Dziękuję, jak będzie słoneczko to postawię statyw i postaram się lepiej, żeby zaprezentować urodę roślin Na razie się uczę Wiem, że nieźle portret Grzesia mi wyszedł, ten obiektyw podobno jest niezły też do portretów.
Moja opinia jest negatywna Płyty ażurowe w sumie są ok, ale ich pielęgnacja - udręka, wysiewają się chwasty, dzika trawa, nie sposób to utrzymać w ładnej estetyce i porządku, poza tym weź pod uwagę odśnieżanie...jest praktycznie zupełnie niemożliwe, albo utrudnione.
dziekuę Danusiu za podpowiedż ,
To co tam zasadzić przed tym murem ?
Danusiu kochana jakie tło zrobic dla tej rabatki nie umie sie na nic zdecydować może świerki kuliste ? napewno niskie chce żurawki może hortensje bukietowe akbo niskie róże no i chciałabym zrobić taką zatoczkę zawijanica z bukszpanów a w środku jakies drzewko
Danusiu jak bys miała jakiś pomysł to czekam z niecierpliwością fajna pogoda u mnie do sadzenia , buziaczki
Danusiu, jesteś niesamowita , dziękuję Ci bardzo, zresztą co bym nie napisała to i tak nie wyrazi mojej wdzięczności za Twoją pomoc....będę działać wg planu