Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:59, 14 lip 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Dotarłam do końca Ale Ty lecisz Kobieto
Piękne zmiany Graby przed domem przeoczyłam, kiedy je zdążyłaś posadzić?.. pięknie będzie

Ewo graby sadziłam przed i po weekendzie majowym. Dwa razy.... Teraz graby dostaną tyczki bambusowe, będę je krzyżować
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:57, 14 lip 2013

Do góry
Ja nie wiem czy VIPy jeżdża rowerkiem , jedno co jest pewne niezależnie od pozycji społecznej i zawodowej wszyscy mi przez płot do ogródka zaglądają

A ścieżkę rowerową w całej wsi będziemy mieć przy drodze powiatowej
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:56, 14 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Vipy rowerami nie jeżdżą.... więc po cholerkę im ścieżka rowerowa, a tym bardziej chodnik

Christy nie okrywaj, jak Ani "mymarzł" to raczej z innego powodu np jakiej choroby, złapał grzyba lub sadzonka była do d..y. Ja mam ich kilka..w różnych miejscach, nigdy nie okrywałam, a rośnie u mnie już 4 lata. Jako, że sie rozrosły strasznie, to jedną kępkę wykopałam i dałam mamie 2 lata temu...na Podlasie....gdzie jest polska Syberia... i przesadzony też rośnie.
On będzie coraz wyższy..wiec nie nawoź go za bardzo bo ładniejszy jest niższy.....

Kupiłaś 10 sadzonek......????? Dziewczyny ustawiać sie w kolejkę do Madżenki.... o ile można go tak dzielić.... bo to będzie las przetacznikowy.. jedna sadzonka średnica 0,5m Po 4 latach będzie 5m2.

Pobiegłam w deszcz z miarka..... mój Christa ma 1,2m wysokości. Kępa którą przesadziłam z powodu szklarni urosłą tylko na 90 cm .... będę przesadzać, niższy ładniejszy

I dawaj te grzybienie, woda tak szybko się nie oczyści.... wymień jej część ... moja też zielona, ale mamy zdecydowanie też za mały filtr jak na takei duze oczko.... uczymy się na błędach

A widzisz moja skarbnico bylinowa! Myślalam, że przetaczniki będa miały taką wysokosć jak teraz 60-90 cm w zależności od rodzaju gleby. Tam gdzie sucho i gorsza gleba są mniejsze...
Będą zatem krązyć po moim ogrodzie przesadzane corocznie

Dam grzybienia ... Ale na razie brzydki.... I gdy go w ziemi (koszyczku) wsadziłam do mojej ściany wodnej mało nie zemdlałam ... A miesiąc temu miałam krystaliczną wodę i wyczyszczone karcherem kamienie.... Teraz postanowione ma zarosnąć grzybieniem i liliami... Nie wiem czy jeszcze nie wetknę czegoś....
Ja nie mam filtra.... Mogę co najwyżej pompę włączyć aby woda leciała i się napowietrzała... Czy to cokolwiek pomoże?
Czy ja grzybienia i lilię wodną mam zabrać na zimę do ogrodu zimowego?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:51, 14 lip 2013

Do góry
stychaz napisał(a)
Pięęęękne rabaty Masz taki delikatnie ugładzony busz, super Dziękuje szczególnie za zdjęcie carexów morrowi. Do tej pory zawsze myślałam, że to rozplenice

Macham

Justynku kupuj je koniecznie, polecam, albo poczekaj pewnie za rok będę mogła moje dla Ciebie rozmnażać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:50, 14 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Przyjęłam do widomości choc mysle że jest potrzebny chocby po jednej stronie drogi ale u mnie też nie ma , no moja wieś zabita deskami. U mnie jest zawsze bardzo zimno a Christa nie wymarza .

Bożenko chodnik jest zawsze potrzebny. Teraz dajemy rade ale gdy kiedyś 12 ha pola za płotem się zabuduje to będzie ruch jak na Marszałkowskiej... Teraz jest cisza, spokój , wiejsko, ciagniki rzeczywiście raz dziennie jeżdżą... Ludzie spacerują drogą, jeżdżą na rowerach....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:48, 14 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Nie mogę jakoś bez kompleksów na to patrzeć u Ciebie.....

Pozdrówka Słoneczko mamy

Wiesz że to była moja najbrzydsza rabata... Zakladana późnym latem rok temu. Nabierze tak naplrawdę urody gdy: graby nie będą potrzebowaly podpórek i zostaną porzadnie wystożkowane, laurowiśnie za incredibal urosną do wysokosci płotu, za wiatą z drewnem urosną bordowe leszczyny, które zamierzam trzymac w ryzach z ilością pni , posadzę jakieś trawki przy murku bukszpanowym, na razie sobie koncypuję, pewnie jesienią lub wiosną będę sadzić.
Ale jeśli zima będzie ostra to będzie doopa... Bo horti ogrodowe nie zakwitną.... Więc muszę pomyśleć o czymś co może przejąć rolę ozdoby tej rabaty wiosną.

I wiesz za to kofam ogród, zawsze mozna cos wymyśleć i przesadzić zawsze może być ładniej

Ps i zywopłot tujowy sąsiada rośnie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:43, 14 lip 2013

Do góry
Syla napisał(a)
jak zwykle uroczo wszędzie ..... wiesz .... dopiero teraz zauważyłam graby poza ogrodzeniem .... dodać uliczkę którą zrobią .... to będzie najcudowniejszy przedogródek o samy wnętrzu ogrodu nie wspomnę ... trawki te które chcesz wyciepać to prawdopodobnie Ice Cream te ode mła .... one, masz rację bardzo wolno się zbierają ..... ja się ich pozbyłam .... bo niestety zaspałam z cięciem i były brzydkie ..... Ach ten przetacznik niezły z niego wabik

Ja żadnych carexów nie wyciepie!!! Wszystkie carexy uwielbiam, denrwuje mnie tylko że te kurze łapki wolniej po zimą startują
a carex frosted curls od Ciebie jest po prostu rewelacyjny. Zaraz go posadzę przy bukszpanach
Kondziowy Ogród :) 11:38, 14 lip 2013

Do góry
Sesja Kondziowa piekna
Ogród wśród pól i wiatrów 11:35, 14 lip 2013

Do góry
Wow wow!! Jakze pieknie połozony dom, rewelacyjna skarpa, takie położenie to ma potencjal. Nawet nie wiesz jak Ci zazdraszczam... Marzył mi się dom na takie skarpie.... Ale u nas płasko jak na pustyni.... A ja pochodzę z gór i uwielbiam, skarpy, wzgórza i góry... Na emeryturze wyprowadzę sie z Wroclawia i osiedlę na skarpie

Pieknie zagospodarowujesz teren, widzę że czytasz i sadzisz to co polecane jest na forum. Nawet nie wiesz jak się ciesze, ze masz choinę kanadyjską. Myślę, że kiedyś do choiny dojrzeję, jeśli mi budleje wymarzną założę zamiast nich żywopłot z choiny.
Kule przepiekne, hosty rewelacyjna a rh cunninhams na pewno Cię nie zawiodą. Podziwiam je u Syli i ciagle zastanwiam się gdzie je upchać

Widzę, że rabata przed oknem otrzymała miłorzębu. Będzie to z czasem rewelacyjnie wyglądać, ta zieleń liści przez okno będzie Ci wywołwyać uśmiech na twarzy

Macham i odnzaczam wątek aby podziwiać postępy prac. Za rok Twój ogród będzie jednym z najpiekniejszych na forum
Ogród niby nowoczesny ale... 11:22, 14 lip 2013

Do góry
Wdzę że mamy wątek sportowy
Ja przez te Twoje the beatles wczoraj rewolucję na kolejnej rabacie wymyśliłam
Mój ogródek pod Gdańskiem 11:21, 14 lip 2013

Do góry
Moniika napisał(a)
[img

Rewelacyjne to połączenie! Pewnie pisalaś jaki to powojnik ten biały ale czy mogę poprosić o informację?
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 11:17, 14 lip 2013

Do góry
Śliczne stipy i dziewanna.
Czy przychodzą Ci do głowy filoetowo lub lawendowo kwitnące kwiaty oprócz lawendy, przetacznika, liatry, szałwi i kocimiętki? Coś co będzie kwitło póżnym latem?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:07, 14 lip 2013

Do góry
Macham
Ogród z łezką 11:04, 14 lip 2013

Do góry
Kindzia obfociłam Ci trawki.

Z tą płytą to jakaś masakra.... Wygotowałm nie raz wodę i nigdy się nic nie wydarzyło ani na indukcyjnej ani na zwyklej płycie elektrycznej. Moja mama powiedziałby, że felerna była reklamuj!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:43, 14 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Moja christa nie przezimowała a zwykły tak tzn. kłosowy a droga wypasiona pozdrawiam

Aniu to co robić? Okrywać?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:43, 14 lip 2013

Do góry
Mirka napisał(a)
Skromna dziewczynka oj skromna

Mirko ja Was nie czaruję. Danusia mi oczy otworzyła nakazując wymianę koloru żurawek.. A traz te liliowce z przetacznikami, a miałam z nimi rozwód brać...
Wiem jedno, że jednobrawna rabata kolorystycznie jest dla mnie zbyt monotonna ale konsekwentne 2-3 kolory to jest to
PRzy rabacie kuchennej dodam pomarańcz )
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:40, 14 lip 2013

Do góry
jolka napisał(a)
Madżen... cudnie u Ciebie
Podglądam, podziwiam i dodaję do "inspiracji"
Będę zgapiać, jak pozwolisz Pozdrawiam.

Zgapiaj do woli, ja zgapiam od innych
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:39, 14 lip 2013

Do góry
mira napisał(a)
Ale się nagapiłam, taki ład i porządek można by rzec - pięknie zarządzasz kolorami

a mam pytanie czy ten przetacznik christa - niezwykle fotogeniczny wart jest zachodu ? jak to wg Twojej oceny

bo są rośliny fotogeniczne i nie takie cuda dlatego pytam bo przetaczniki lubiee

pozdrawiam

Mira ja kupiłam tylko 10 szt christy i mam posadzony w dwóch miejscach wraz ze zwykłym przetacznikiem. Powiem Ci, że naprawdę fajnie to wygląda. Jeśli za rok się rozrośnie to sobie kępy powsadzam w inne miejsca. Uważam jednak, że zdecydowanie lepiej wygląda na tle zwykłego przetacznika aniżeli solo
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:37, 14 lip 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
O jezu jakie rabaty..........warto było czekać w tej kolejce.....świetnie kompozycje roślin i jaki busz....nie wiem która najładniejsza, nie umiałabym sie zdecydować..gratuluje umiejętności komponowania roślin Mażenko !!

No a gdzie grzybienie ? To ja po to tu tu stoję (choc tak właściwie to siedzę...) w tej kolejce od dwóch dni i nocy żeby te twoje nowe wodne królestwo obejrzec i nic...

Niestey kompozycje to nie moja zasluga, lecz projektantki.... Troszkę już mieszam i zmieniam ale kolorystyka i układ roślin nie moj...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:35, 14 lip 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Pierwsza byłam w kolejce...a ostatnia oglądam fotki....
Zapisuję się do następnej kolejki...
No bo to, że jak zwykle mi się podoba to chyba nie muszę pisac????

No to nie piszę...spadam

Przez te Twoje trawki dzisiaj miałam ochotę w połowie ogrodu zrobić rewolucję !
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies