Wieczorek zapowiada się spokojny, właśnie wróciłam ze spaceru, zrobiło się tak jakoś zimno ale komarom to nie przeszkadza - atakują jak głupie
Trawkifajnie się komponują, mam je już kilka lat, rozrastają się silnie, obdarowałam każdego kto tylko chciał
Rozpław to moja ulubiona roślina w oczku.. kwitnie na niebiesko całe lato... i nic przy nim nie robię kompletnie.. wrosło w siatkę na dnie oczka i jest nie do ruszenia .. jak komuś daje to wydzieram to co wyłazi z donic ..
Dziękuję za sierpień u mnie.. ja niestety nigdzie nie chodzę bo nie wyrabiam totalnie z niczym.. będę zimą nadrabiać Zimą może nawet kolory bardziej ucieszą
U siebie siedzę bo pamiętnik ogrodowy musi być..
Ostra bezproblemowa papryka.. zebrałam nasiona i wyrosła.. i nie grymasi, chociaż podlewanie w szklarni ma co 3 dni .. odmiana do pozyskania znów nasion.. nazwę mam gdzieś zapisaną .. potem będą czerwone.. Purple Thai Chili (znalazłam)
śliczne ujęcie także uwielbiam rozchodniki porozsadzałam je po całym ogrodzie teraz jest co podziwiać ich czas i hortki Pięknie kolory się zgrały buziaki zostawiam Alcia
U mnie w niedzielę strasznie lało i to co rozkwitło na świeżo deszcz zniszczył znowu Ale nie wiedziałam, że sadziec tak pięknie pachnie ścięłam ostatnio do wazonu
Mozesz pokazac to miejsce jeszcze raz i dokladnie opisac stan roslin ? Nie bedzie to klopotem ? Ta budowla nad stolem to ...? I jak prowadzisz te drzewa na stelazach ? Masz gdzies dokladny instruktaz ?
Jak moge to zdjecie przeniesc do siebie zeby mi nie zginelo ? Oczywiscie jezeli pozwolisz.
Lotosy w tym roku porażka.. żyją, ale nie kwitną.. za późno wydarłam z kotłowni. Jedynie Momo Botan kwitnie.. ale lubię je dla liści, wiec nie rozpaczam.. za rok może będzie lepiej z czasem i zrobię wszytko na czas.Ten rok jest na przemyślenia..
mam ponad 60 krzaków wiec jak wywalę 10 najgorszych to nawet nikt nie zauważy
Widziałam że od Mariusza wiozłyście trawki.. chyba taką sama kupiłam.. nie mam pojęcia gdzie posadzę.. ale ..kupiłam..
Jak zebrinus tylko listki wąskie, wąziutkie.. a może wiem gdzie posadzić tylko... muszę pień po jałowcu wykarczować
Miskant Etincelle
Jesień idzie, wrzosy niedługo zakwitną, nie wiadomo czy śmiać się czy płakać ( nie lubię jesieni, bo stąd najdalej do wiosny i lata )
Obejrzałam Twoje wrzosy. Miałam dziś jechać po następne, nie wyrobiłam z czasem. Jutro się wybieram.Do mnie zapraszam od następnej soboty np.9.09.Jak będziesz w Kole na zakupach to do mnie rzut beretem, zresztą do Doroty też blisko.
Zima solidna a robali wcale nie mniej.. czasami mam dość wszystkiego..
I trawki do przetestowania z jeżówkami zamiast róży.. obiedka szerokolistna.. na razie wsadzona za gęsto.. ale jak wyciepię róże z tylnego rzędu to rozsadzę luźniej.. Nad różami jeszcze się zastanawiam.. czekam jak odbiją po mocnym cięciu .. czy przesadzę czy wyciepię
Prośba o identyfikację
Dwa derenie, pisadzone w felernym miejscu, nie rosną choć przycinane wiosną.
Chce je przesadzić,tworze kącik z limelightami, myslalam zeby je tam dolizyc ale nie wiem jak duze w sprzyjajacych warunkach urosna ?