Testuje moje hortki. We wtorek zostały podwiązane, wczoraj podlałam je skrzypem, dzisiaj jedną na próbę odwiązałam i powiem Ci, ze jest lepiej,częściowo się wyprostowały. Oczywiście nie do takiego stanu jak przed nawałnicą ale spróbuję znów za tydzień je odwiązać i zobaczyć jka wyglądają.
To dobrze mi się wydawało, że to tą rabatę zwiesz półową pytanie czy dla brzóz to odpowiednie miejsce? Masz tę rabatę podniesioną, wody nie uciekają Ci stąd? Sucho bardziej niż w innych częściach ogrodu? Weź pod uwagę, że brzozy to "pijaki" i jak to ma się do sąsiadujących roślin...
ps. Mi wystarczyły wymiar 10x6 - reszty nie ogarniam
Anitko Firanka stilonowa z tych starych jest bardzo wytrzymała, znacznie bardziej niż ręczniki czy prześcieradła. Dobrze sprawdza się pod żwirkiem. Cieszę się, ze Ci się u mnie podoba, w tej chwili mój ogród umiera z powodu braku opadów. Jest ogromna susza, nie daję rady go uratować, tak jest co rok, a ja ciągle się łudzę, że będę miała ogródek na przekór wszystkiemu.
Aniu tego różowo malinowego (prawie bordo) zachowaj kilka nasion. miałam identycznego i M wypierdzielił dokładnie, moje najpiękniejsze kwiaty.Może jeszcze coś wzejdzie wiosną, ale w razie co pamiętaj...
Bukiet piękny
Fantasia (praktycznie niezabezpieczona) zakwitła jednym bidnym kwiatostanem ale wypuściła kilka pąków na tegorocznych odrostach czyli jednak to prawda o tym typie kwitnienia
Dzięki
Ty nie masz w studni wody, ja też. Dziś wrzucaliśmy do niej kontrolnie kamyki, no ale ona jest nieczynna jakieś 40 lat nie to co Twoja.
Ma w końcu nowy dekiel. Trzy deski naturalnie postarzone i dwie zbyt ładne ale po zimie już będą wszystkie stare