Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jestem w polu 20:42, 02 lip 2017

Do góry
Madżenie ogrodnika sezon 2017 20:41, 02 lip 2017

Do góry
Na różance u schyłku kwitnienia róż czas czosnków główkowatych i szałwi. Te malutkie niebieskie to miniaturowe przetaczniki

Czekamy na perowskię

Czekamy na jeżówki w różach

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:40, 02 lip 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale bajecznie u Ciebie, jakie cudne ostróżki masz, topiary mistrzowsko przycięte, no i róże, całość z klimatem to co lubie w ogrodach Pozdrawiam
Cieszę się, że Ci się u mnie podoba, szkoda że trawnika nie mogłam uratować. Tło było by ładniejsze. W moim ogródku duża różnorodność, bo ja nie znoszę monotonii. Pozdrawiam.

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:40, 02 lip 2017

Do góry
wyszywam material po tesciowej, mam tego z 1000m² dzis zamowilam zatrzaski i zamki blyskawiczne, bo tych mam za malo, beda kolejne kosmetyczki

a tu szabrowany z Irenka, posazony, przezimowyny i teraz tak wyglada powojnik. jakis zolty mi po glowie chodzi. Musze fotki przeszukac, moze mu zrobilam portrecik

i letni bez (po naszemu) tz z Irenka rozmnazany

ten to chyba nawet kwiatki bedze mial
Jestem w polu 20:39, 02 lip 2017

Do góry
i Nowy Ogród

Jak Ogrodnik Gordon swój ogród zakładał 20:38, 02 lip 2017

Do góry
Maj 2015r.

Świerki Flip i Flap raz jeszcze

Znalazłam zdjęcie Flipa i Flapa już w ziemi. Wtedy jeszcze obydwa drzewka były mniej więcej równe.

Czubek stracił ten lewy...i poszedł w szerz, podczas gdy ten drugi zrobił się chudy i wysoki...stąd też wzięła się ich nazwa...ale o tym później

c.d.n.
Madżenie ogrodnika sezon 2017 20:36, 02 lip 2017

Do góry
Wyłamana Ascot, za ciężka była dla deszczu i wiatru. Jeden krzak wymęczony deszczami

Wedding Piano w takiej fazie chyba najpiękniejsza

Obrodzi w tym roku w hortensje ogrodowe

Zaczyna Incrediball
Ogród Cioci cz. 3 20:31, 02 lip 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Małgoś napisz proszę co to za trawa, ta wysoka po lewej.
Jak Ogrodnik Gordon swój ogród zakładał 20:31, 02 lip 2017

Do góry
PROŚBA O ROZSZYFROWANIE ODMIANY SOSNY

Powiedzcie proszę jaka to jest sosna na tym pieńku?

Taką samą mam drugą nie na pniu tylko "w ziemi". Ona rośnie w kulę. Obydwie fajnie się rozrastają. Przypasowały im chyba warunki (zupełnie przypadkiem )
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:30, 02 lip 2017

Do góry
abiko napisał(a)
U nas spadło kilka kropli, wiało tylko silnie, a na skarpie moja glina jest jak beton.. nie mam nawet jak podlewać, masakra

Piękne masz róże, a ten wazon z szałwią śliczny. Masz taki dar robienia urokliwych rzeczy
U mnie dziś troszkę padało, ziemia nasiąkła na dwa centymetry, troszkę mało, ale dobre i tyle. W różach zakochałam się tu na Ogrodowisku. Tu poznałam nazwy i dobre odmiany i ciągle mi ich mało. Lubię robić bukiety, w końcu mam tyle kwiecia, że mogę sobie na to pozwolić.

Jestem w polu 20:28, 02 lip 2017

Do góry
Typografia ogrodu 20:27, 02 lip 2017

Do góry
wiedziałam, że przez tyle dni nieobecności ogródu moge nie poznac ale tego się nie spodziewałam...
spadło 65 mm wody i trawa sięga do kolan i chwasty tez. masakra jakaś. zatem teraz kręgosłup wylezany na leżaku i plaży za wszystkie czasy trzeba zgiąć nawet M zadekarował, że z chwastami powalczy juz nawet zaczął choć przyjechaliśmy trzy godziny temu trawę kosić bedziemy na trzy razy bo traktor się zatyka.
kto przed urlopem niech nie patrzy
bedą tez ładniejsze widoki bo i pożyteczne rośliny porosły ale to gdy trochę ogarniemy wszystko.
Jestem w polu 20:26, 02 lip 2017

Do góry
Ogrody Kapias widziane moim okiem

Stary Ogród

Skąpana w słońcu 20:26, 02 lip 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Piękną kolekcje róż masz i dobrze, że opisujesz jak rosną ich wady i zalety bo jest co wybrać u Ciebie. Ascot u mnie przymroziło ale bardzo ją lubie. Wyrasta i może już zakwitła. Teraz jestem unieruchomiona i ogród musi poczekać ale chociaż mam czas odrobić zaległości na "O". Pastella piękna Pozdrawiam

Danusiu, róże to cudne, chociaż trudne i pracochłonne rośliny. Cieszę się, że je mam. Póki co to młode egzemplarze, ale przecież kiedyś urosną. Ascot nie mam, miejsca też już coraz mniej. U mnie wszystkie róże przemroziło, ale odbiły i kwitną. Mieliśmy awarie wody i nie miałam czym podlewać roślin. Dostały tylko troszkę wody ze zbiornika, który napełniany jest wodą opadową.
Współczuję unieruchomienia, ja miałam to dokładnie rok temu. Dwa miesiące wyrwane z życia ogrodowego. Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia.

Większość roślin już posadzona i teraz zostało zrobić obrzeża i posiać trawkę.

W roli głównej Flamingo, która nic nie robi sobie z palącego słońca, deszczu. Mniejsza to nowość Crokus Rose

Liliowce też pomalutku zaczynają

Jak Ogrodnik Gordon swój ogród zakładał 20:24, 02 lip 2017

Do góry
Ogrodnik_Gordon napisał(a)

Cześć Ela

Tak, nasza Nesunia (Nesca - od koloru sierści, tj. kawa z mlekiem) jest nadal z nami. 17 czerwca skończyła 14 lat. Miała ostatnio robione badanie krwi i wet stwierdził, że wyniki ma jak 5 letni pies co daje nadzieję, że jeszcze z nami pobędzie

Bystre oko czytelnika z pewnością dostrzega, że kolor mebli i dodatki są dobrane do koloru Nesi...no bo ile można walczyć z sierścią na kocach, poduszkach, meblach, dywanach, podłogach...i tak bez końca

Nesca jest leaderem nasze małego czworonożnego stada. Mamy jeszcze 2 kocich chłopaki, których wielkim uczuciem może nie darzy, ale ich toleruje, a oni podchodzą do niej z szacunkiem (bo to młodzieniaszki są).

Stefan (biało-czarny kot) pała do Nesi wielką miłością, która ciągle pozostaje nieodwzajemniona. Ostatnio zaobserwowałyśmy, że Nesce znudziło się chyba wiecznie zmienianie miejsca polegiwania "bo Stefan chce się przytulić" i pozwala mu NAWET położyć łepek na końcu swojego ogona

Biedny Stefan

To pogratulować zdrowia Nesce Moja Aza będzie miała 9 lat, jest czarna jak cyganka Aza (ma troche dodatków kawy z mlekiem). Nie mogę dostosować mebli do koloru jej sierści bo miałabym w domu jak w trumnie. Stefanowi współczuję. Wiem co to nieodwzajemniona miłość. Nesca jest śliczna i ma takie mądre oczka.
Moja bajka 20:23, 02 lip 2017

Do góry

przycięte po kwitnieniu wilczomlecze pstre znów się zbierają.
Sezon 2017 u Hanusi 20:23, 02 lip 2017

Do góry
Ten sam trawniczek z drugiej strony i zbliżenie na kocimiętkę i różyczki

Jarzmianka

W cieniu - zacieniona 20:21, 02 lip 2017

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:20, 02 lip 2017

Do góry
admete napisał(a)
Przyszłam z rewizytą

Cudowna jest ta róża!!!!!!
też miałam na nią chrapkę, ale chyba była niedostępna

Co to za różowy kwiatuszek?

Dorotko przebiegłam tak na szybko Twój wątek
masz piękny bujny ogród
tyle w nim kwiatów, barw i faktur, bardzo dojrzały ogród!!!!!!

pozdrowionka zostawiam

Witam u mnie.
Ta róża ma dobrze zrobione zdjęcie , mnie w realu aż tak nie zachwyciła, ale to jej pierwszy sezon u mnie. Może jak krzak się zagęści efekt będzie lepszy. Kwiatów u mnie dużo, może nawet za dużo, ale ja od dziecka bardzo je lubię. Te różowe kwiatuszki należą do zielonej żurawki.

Moje małe wielkie marzenie 20:19, 02 lip 2017

Do góry
I troszkę z innej perspektywy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies