ogólnie jakoś tak brak powiązania między jedną stroną a drugą...hmmmm....nie wiem....ale ja chyba zamiast lawendy i seslerii dałabym tam własnie trochę trawek tych co pod parasolką są
a jaki dalszy plan nasadzeń?
Dziwoląg ale jeśli podsadzę ją trawkami to może się wpasuje
No dlatego wcisnęłam te dwie lawendy by było jakieś powtórzenie ale widzę że to nie to. I tu jestem w kropce jak scalić to w jedno ?
Z lawend nie bardzo chcę zrezygnować bo tyle ich mam ... i bardzo je lubię bo ta odmiana nawet zimą jezt dekoracyjna. A na nowe rośliny nie bardzo mogę sobie pozwolić...
Trawki będą, taki jest plan ale muszę z tym do wiosny poczekać kiedy będę mogła je podzielić.
Tak Gosiu, wysypie całość jasnym kamykiem ale to dopiero w przyszłym roku.
Masz rację, będę się trzymać tego planu. Lawendy wypadną i wiosną dojdą Evg.
Lawendy w dalszej części na pewno będą ale masz pomysł jak połączyć te dwie części ??
I jeśli nie miskanty ( bo po Twojej uwadze zaczęłam wątpić czy one tam rzeczywiście być muszą ... ) czy mogę tam posadzić te duże rozchodniki ?? Z jedną, dwie szt i np stipę ? Czy lepiej zostawić bez niczego ?
Plan z wystawieniem bramek jest ale nie wiem czy psom za bardzo to się nie spodoba
Wiesz, szczerze to nadal nie czuję bluesa z tym przedogródkiem, nie widzę go. Chciałabym stonowane kolory ale wczoraj pomyślałam czy lawendy nie poprzeplatać delikatnie tym rozchodnikiem i stipą ?
Spodobał mi się pomysł makadamii bu połączyć lawendą z bergenią. Jednak zrezygnowałam bo bergenie mają odmienne wymagania, lubią wodę, wtedy są ładne.
A może Ty masz jakiś pomysł ?
Ola może niech łącznikiem będą kulki bukszpanowe? są tutaj w szerszej części z evergoldami a dalej będą z lawendą i rozchodnikami. i tą tują na pniu ją jakbyś znowu evergoldami podsadziła to by byl kolejny łącznik
powiedz mi ktory sezon masz lawendy w gazonie i jaką mają srednice teraz po ścięciu?
Ania, lawendę sadziłam w kwietniu 2015, dziś ma średnicę ok 30cm. Zmierzę jak przestanie lać
Właśnie ulewa wygnała mnie do domu a sadziłam rozchodniki. Później zrobię fotkę do oceny czy może tak być czy zmienić.
Przesadziłam też miskanty pod taras. Podzieliłam i mam teraz 4 sztuki. Dzieliły się naturalnie, bez szkody dla korzeni więc liczę, że nic im nie będzie. Chyba zdążą się przyjąć ?
Kulkę na pniu też posadziłam i pewności brak czy w dobrym miejscu, wstawię do oceny
Tak właśnie planuję jak piszesz, połączyć kulkami buksowymi. Gotowa jestem nawet wykopać te z gazonu pod domem (z kostrzewą i hortensjami) byleby mieć temat przedogródka zamknięty. Kulkę podsadzę trawkami na pewno.
Teraz czekam na chwilę bez deszczu bo rośliny w biegu przed nim rzuciłam
Jeśli zdecyduję się na rozchodniki przy lawendzie to jednak nie tą z ostrym różem. Prędzej dałabym ten z pierwszego planu