Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Mirkowy ogród (początki) 00:24, 11 wrz 2015

Do góry
Mireczko, na wszystko przyjdzie czas. Twoje roślinki wiosną odżyją. Może nie wszystkie, ale jeszcze cię zdziwią. Zanim się przeniesiecie do nowego, zrobisz listę potrzeb, zobaczysz jak się wszystko znajdzie raz dwa.
Tak, jak Tess pisała, w wielu ogrodach są nadwyżki produkcyjne. Nie martw się. Buziaki.
W Gąszczu u Tess 00:16, 11 wrz 2015

Do góry
Tess - to ja już drugi rok zajmuje się podobnie jak Ty budowaniem, remontowaniem, lataniem po urzędach, a najmniej ogrodem.
Tak marzę tylko pracować w ogrodzie i nie ma kiedy. Ślę Pozdrowienia.
"W kolorze blue" 20:36, 10 wrz 2015

Do góry
Tess, mła??? A kto nago na miotle się szlaja po nocy?
Ogród niby nowoczesny ale... 20:01, 10 wrz 2015

Do góry
Jagoda - ano śliczna....nawet jak przyjdzie pora, ze zżółką jej liscie to i tak śliczna

Tusiawka - no ja też gruby ogladałam...ale czy to konglomerat?? jezu nie znam sie i nie wiem...ciemna masa jestem w tym temacie. Będę pytać..

Ensata - blat od zakochania..hmm...nie mam go jeszcze ale znalazlam na stronie http://www.egger.com/PL_pl/decor/?A=decor-pl-PL-ZOOM-F210-ST9-Eurospan+blaty+robocze-&N=4294967265+4294962733+21&Nao=8 Niby się zakochalam a i tak się zastanawiam czy jednak nie lepszy z polyskiem...

Na weekend jadę Do Dźwirzyna kolo Kolobrzegu i mam zamiar przy okazji spotkać się z taką jedną laską....

bdan - jak to mawia Magnolia: jeśli Ci się nie podoba to tnij. Ona za 2 tyg będzie piękna. Ja bym cieła

Malkul....pijesz do tego, że krzywo ta linia wyszla oj,.,,

Tess - a po co żeś na tę miotłe wlazła??? Gdzie lecisz laseczko

Ewa - wzajemnie buziaczki ślę co do gąbki to widzę, że dziewczyny pomogly

Malkul - dawno to pojęcie względne Merci!!

EwaKatowice - Jak Cię mdli od pięknych widoków to rozumiem, że do Swojego pieknego ogrodu nie też nie zaglądasz

Siakowa - dokładnie jak piszesz

Madzen - spoko...weekend zaczynam jutro
ta sesleria którą wczoraj pokazywalam to sesleria skalna caerulea - ona jest z tych niższych.
Szklany blat u mnie w grę też nie wchodzi...dostałam kiedyś deskę szklaną...sluży jako ozdoba...nie cierpię na niej kroić. Wrr,,aż mnie dreszcze przechodzą
Konglomerat...hmmm...

"W kolorze blue" 19:42, 10 wrz 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Tess, zarumieniłam się
Ewa, pięknie, to nie wiadomo. Ale rozumeim Cię, tez lubie z kanapy patrzec jak się inni meczą
Kasiek, Elki naprawdę byłby ze mne dumny, może mniej, jak szczepioną róże za pień ciągnęlam po całym ogrodzie, bo bryła za ciężka była
Konieczka, za co mam bić, taka prawda
Ale...teraz Wam powiem podłe harpie, co jedza czekoladę przed monitorem i się chichraja, że inni maja przechlapane, że weekend mam w winnicy, ze spa
Nie wiem tylko jak ogranę, to rozkopanie do piątku

Głęboczek się kłania czy inne masz obczajone miejsce z winnica spa? Zazdroszczą mocno! I znów uciekasz jak będę wracała do domu przez Szczecin
Mirkowy ogród (początki) 18:37, 10 wrz 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Wiem, na czym Fajnie
Jeszcze się nie martw, jeszcze może nie wszystko stracone. Ale jakby co, to wszyscy tu mamy już nadwyżki roslin. Raz-dwa skompletujesz zestaw ogrodowy.
Dzięki Tereniu .
Mirkowy ogród (początki) 17:08, 10 wrz 2015

Do góry
Wiem, na czym Fajnie
Jeszcze się nie martw, jeszcze może nie wszystko stracone. Ale jakby co, to wszyscy tu mamy już nadwyżki roslin. Raz-dwa skompletujesz zestaw ogrodowy.
"W kolorze blue" 17:02, 10 wrz 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Tess, zarumieniłam się

Ale masz kudłate myśli O ogrodowym ino wsadzaniu piszę
"W kolorze blue" 16:57, 10 wrz 2015

Do góry
Tess, zarumieniłam się
Ewa, pięknie, to nie wiadomo. Ale rozumeim Cię, tez lubie z kanapy patrzec jak się inni meczą
Kasiek, Elki naprawdę byłby ze mne dumny, może mniej, jak szczepioną róże za pień ciągnęlam po całym ogrodzie, bo bryła za ciężka była
Konieczka, za co mam bić, taka prawda
Ale...teraz Wam powiem podłe harpie, co jedza czekoladę przed monitorem i się chichraja, że inni maja przechlapane, że weekend mam w winnicy, ze spa
Nie wiem tylko jak ogranę, to rozkopanie do piątku
Mirkowy ogród (początki) 16:48, 10 wrz 2015

Do góry
Tess napisał(a)
I jak Mireczko roślinki w dostatecznej kondycji zastałaś?
Anabelek nie wyrzucaj jeszcze. W ub. roku u mnie na wsi uschły jej wszystkie liście, wszyściutkie. Ale przeżyła.
Chyba Tereniu cała moja trzy letnia praca poszła na marne .Szkoda na razie nic nie karczuję czekam do wiosny.Teraz skupiam się na wiesz czym
Ogród niby nowoczesny ale... 16:46, 10 wrz 2015

Do góry
Tess napisał(a)

W Rossmannie kupiłam.

W rosmanie się nie opłaca. Ta gąbka sie zużywa więc lepiej kupić w necie na allegro większą ilość wtedy po kilkadziesiąt groszy wychodzi
"W kolorze blue" 16:43, 10 wrz 2015

Do góry
Współczuję (wysadzania) i zazdraszczam (wsadzania).
Mirkowy ogród (początki) 16:41, 10 wrz 2015

Do góry
I jak Mireczko roślinki w dostatecznej kondycji zastałaś?
Anabelek nie wyrzucaj jeszcze. W ub. roku u mnie na wsi uschły jej wszystkie liście, wszyściutkie. Ale przeżyła.
Ogród niby nowoczesny ale... 15:12, 10 wrz 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Gdzie ta gąbkę kupić ????

W Rossmannie kupiłam.
Ogród niby nowoczesny ale... 14:36, 10 wrz 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
i na koniec grabowa z drugiej mańki

Cudnie! Rewelacyjnie!

A magiczną gąbkę polecam szczerze. Od niedawna o niej wiem, ale już wypróbowałam - czyni cuda.
W Gąszczu u Tess 14:00, 10 wrz 2015

Do góry
No dzieje się trochę, choć powoli. Budowlańcy próbują, ale na razie dajemy odpór
Zaczynasz w październiku? Super! Fajne uczucie, patrzeć jak własny dom powstaje.
W Gąszczu u Tess 13:07, 10 wrz 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Kochani, dziękuję, że jednak zaglądacie
Nie ma mnie, bo od jakiegoś czasu jestem głównie dozorcą (gospodarzem domu), inwestorem, pomocnikiem projektanta, budowlańcem.
Najmniej ogrodnikiem.
W ogrodzie wykonuję jedynie niezbędne prace porządkowe - koszenie trawnika i odchwaszczanie. Na nic więcej nie mam czasu.
Ogród mój mało kolorowy. I zawilce w tym roku marne mam, aż zła jestem.

Nie mam też czasu na zaglądanie do Waszych ogrodów. Jedynie u Vivy byłam.
To się jednak coś dzieje choć nie ogrodowo.Teresko i mnie to czeka od października.Trzymaj się i nie dawaj wkręcić się budowlańcom.Buziak
W Gąszczu u Tess 13:00, 10 wrz 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Nie wiem czy przed wyjazdem cebulowe posadzić? Czy posadzone cebulki się podlewa?

Nie podlewa się. A kiedy wyjeżdżasz? Bo niektóre cebule sadzić już we wrześniu można.
W Gąszczu u Tess 12:59, 10 wrz 2015

Do góry
Kochani, dziękuję, że jednak zaglądacie
Nie ma mnie, bo od jakiegoś czasu jestem głównie dozorcą (gospodarzem domu), inwestorem, pomocnikiem projektanta, budowlańcem.
Najmniej ogrodnikiem.
W ogrodzie wykonuję jedynie niezbędne prace porządkowe - koszenie trawnika i odchwaszczanie. Na nic więcej nie mam czasu.
Ogród mój mało kolorowy. I zawilce w tym roku marne mam, aż zła jestem.

Nie mam też czasu na zaglądanie do Waszych ogrodów. Jedynie u Vivy byłam.
Kolorowy ogród na piasku 11:10, 07 wrz 2015

Do góry
Melduję, że też oglądałam. Zadziwiłam mojego eMa, kiedy z dumą rzekłam "ja znam ten ogród"
Mam - podobnie jak dziewczyny - mieszane uczucia. Cieszę się, że Wasz cudny ogród zobaczyłam niejako "na żywo", ale jednocześnie mam niedosyt i odczuwam rozczarowanie, bo nie pokazano jego prawdziwej urody.

Natomiast podpisuję się obiema rękami pod słowami Chell - jesteście cudownymi, ciepłymi ludźmi. Z wielką przyjemnością patrzyłam, jak emanowała z Was miłość, szacunek i wzajemne zrozumienie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies