Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

mateuszmichn 18:54, 17 wrz 2015

Foteczki super. Widzę, że różyczek i hortek to masz pokaźną ilość.
No i trzeba Ci szybko natrzaskać te 5 stronek żeby tysiączek pyknął
Kacha123 19:20, 17 wrz 2015

Ja jeszcze przecinam przekwitnięte kwiatostany róż, bo chce się jeszcze nimi nacieszyć Masz cudowne hortensje
Viola 23:21, 17 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)

O, to mi się podoba
Viola 23:22, 17 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)
Małgosiu, dziękuję. Nie zawsze jestem pewna, czy dobrze. Fusy od kawy też wylewam na kompost.
Latem też polewałam gnojówką z pokrzywy.

Fusy jak najbardziej, dżdżownice uwielbiają
Iwk4 23:50, 17 wrz 2015

Viola napisał(a)
Ja uwielbiam mój kompostownik Uważam, że tu cuda się dzieją. Mam dwie duże komory, kompost błyskawicznie się robi, często przerzucam, a dżdżownice robią resztę roboty. W sumie od wiosny trzy razy kompostownik opróżniłam pod rośliny.

Violu, u ciebie kalifornijki robią świetną robotę. Sama kiedyś pisałaś, ze wolały iść do pracy niż na ryby
Ja mam polskie Magdy Ale i tak spisują się na medal. Tylko chyba część wyprowadziłam na rabaty
Wczoraj przekopywałam rabatę, którą poprzednio nawoziłam. Cudowna struktura ziemi
Kiedyś takiej ziemi doczekam się w całym ogrodzie. Mam taką nadzieję
Czytałam u Ciebie, że masz podobnie z tą uszlachetnioną glebą
Iwk4 23:52, 17 wrz 2015

Tess napisał(a)

Zawilce rozsiewają się. Choć ja na razie miałam tylko dwie czy trzy siewki. Ale ja używam pazurków do pielenia więc może jakieś inne siewki wypazurkowałam.

No tak, pielenie nie sprzyja nowym sadzonkom. Czasem lepiej zapomnieć o pazurkach
Dzięki Tesiu za info
U mnie się wysiały berberysy
Iwk4 23:55, 17 wrz 2015

MirellaB napisał(a)
Iwonko cofnęłam się i podziwiam zdjęcia

A Ty już się zbliżasz do 1000 strony

Mirelko, no tak
Ale nowego wątku na razie nie będzie. W środku sezonu mi nie pasuje. Sporo rabat pozaczynanych teraz . Następny wątek będzie o dorastaniu. W tym cały czas zmieniam
Buziaczki ślę
Iwk4 00:03, 18 wrz 2015

mateuszmichn napisał(a)
Foteczki super. Widzę, że różyczek i hortek to masz pokaźną ilość.
No i trzeba Ci szybko natrzaskać te 5 stronek żeby tysiączek pyknął

Mateusz, ty mi tych stron darmo nie trzaskaj, niech sobie leci normalnym trybem
Choć co jest normalnością ?

Z obserwacji doszłam do wniosku, że jakby w ogrodzie były wiosną cebulowe, latem róże, a potem hortensje - to zawsze by się coś działo. Do tego trawy i jest git
Reszta, to tylko dodatki. Uwielbiam te roślinki za długie kwitnienie
Niestety, nie wszystkie róże długo kwitną. Przekonałam się na własnej skórze, już pierwsze róże oddałam do innego ogrodu: berolina - kwitła raz, potem bardzo, bardzo słabo, a zajmowała sporo miejsca.
Montana natomiast - ta moja czerwona panienka o takiej ładnej nazwie kwitnie nieprzerwanie od maja i ma sporo pąków jeszcze. Niesamowite, ile ma wigoru w sobie. Są moje nowe nabytki - Otello i Abraham Derby - są u mnie od tygodnia Mam jeszcze Bonicę i New Dawn od zeszłego roku. Nie powiedziałam jeszcze, że to koniec. Będą jeszcze następne.
Iwk4 00:05, 18 wrz 2015

Kacha123 napisał(a)
Ja jeszcze przecinam przekwitnięte kwiatostany róż, bo chce się jeszcze nimi nacieszyć Masz cudowne hortensje

Kasiu, dziękuję
To ja też chyba przytnę jeszcze różom przekwitłe kwiatostany
bacowa 06:25, 18 wrz 2015

Iwona , zawilce jednak się wysiewają , tak jak podała Tess.Posadziłam w zeszłym roku 5 zawilcy,w tym roku mam siewkę , ma ok 15 cm i uchowała się dzięki temu że rosła w trawach i jej nie wypieliłam. Muszę zebrać nasiona z zawilcy i posiać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies