Ja w planowaniu noga jestem przez duże N. Sama chodzę po ogródku i zastanawiam się co z czym i jak i za pierona mi nic nie wychodzi.
Bliżej wiosny też muszę poprosić dziewczyny (panów też) może coś doradzą. Rodki są bardziej kapryśne więc też obstawiałabym azalię, jeśli chcesz kolor na rabacie. Propozycja Łukasza ma ten plus że w zimie rabata nie będzie pusta.
Wydaje mi się lepiej poczekać aż powychodzi już to co tam rośnie.
Turzycy to ja Ci nie wysyłałam, wysyłałam Ci kostrzewę Kasieńko.
Buziaki dla maluchów i pamietaj żeby oszczędzać Filipa
Ewunia chciałam tam coś zimozielonego, bo sama widzisz jak to teraz wygląda. Tam pod murkiem w rogu chciałam rh, ale Bogdzia poradziła mi azalię Kermesina. Łukasz natomiast zaproponował dodać ze 3 choiny kanadyjskie Jeddeloh, a z trawek najwyżej Ice Dance. Mnie chodzi jeszcze po głowie kiścień, bo widziałam u Kasi i wpadł mi w oko. Ale zaczekam do wiosny, jak powychodzą wszystkie funkie, paprocie i brunnery, które tam są i wtedy ostatecznie zadecyduję co, gdzie i jak. Mam tam konwalnika i turzycę od Ciebie i taka obwódka na przemian wydaje mi się, że wyglądała by fajnie. Jak masz Ewciu jakieś propozycje to chętnie przyjmę . Buźka.
Pierwsze co mi na myśl przyszło do takiego zakątka to Choina kanadyjska "Jeddeloh" karłowa odmiana. Dla mnie to piękny krzew i chyba mój ulubiony iglak. Mam go od 4 lat i pięknie rośnie, na dodatek zimą właśnie bardzo ładnie się prezentuje. Do paproci i funkki jak dla mnie bardzo będzie pasował. Jeżeli chciałabyś trawki to ja widzę tam tylko turzyce Ice Dance.
Pamiętaj też że azlia Keremisina rośnie bardziej wszerz niż wzywyż, w sumie ja mam odmianę Keremsina Rose, ale one będą miały identyczny pokrój.
Skoczę się na wszelki wypadek zrobić zdjęcia poleconych roślin o tej porze roku, bo dzisiaj u mnie piękne słońce i ciepełko, prawie jak wiosną
Na dereniowej z brzegu, pod krzewami, koło turzyc (Bronze, Ptasie łapki, Ice Dance, muskegońskiej) pod bukszpanami przy wejściu. W zimie muszą mieć światło, w lecie ocienione miejsce.
Zobacz, gdzie teraz u Ciebie świeci słońce w ciągu dnia.
Ice Dance podobno się ładnie rozrasta, więc będziesz mogła ją dzielić. Ja muszę odnaleźć ja u mnie w szkółkach. W tym roku nie spotkałam. Chyba, że wysyłkowo ją kupię. Ale zawsze jest ryzyko, że słabe egzemplarze będą.
Iwonko Wasza rewolucja na eMusiowej rabacie tak mnie zachwyciła, że musiałam o tym napisać. Przy okazji poznałam Twój ogród i nie grzecznie byłoby nic nie napisać
Dziękuję za miłe słowa, jeszcze dużo pracy przed nami ale jak większość ogrodowiskowych ludzików uwielbiamy pracę w ogrodzie tak więc mam nadzieję, że z roku na rok będzie coraz ładniej. Ja jestem zakochana w Ice Dance i w tym roku będzie jej jeszcze więcej...