Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 21:23, 07 sty 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Gosia wracaj do pionu jak najszybciej buziaki zostawiam

Ewa dzięki, też mam nadzieję na dłuższe i bezbolesne przebywanie w pionie.
beta 08:01, 13 sty 2015

Gosiu, zajrzyj na priv
Gocha 12:56, 14 sty 2015

Pomóżcie proszę. Chciałabym zamówić trochę roślin przez internet a nigdy tego nie robiłam. Interesują mnie m. in. liliowce i trafiłam na stronę sadzawka.pl. Czy ktoś u nich zamawiał jak tak to czy polecacie mi ich. Ewentualnie może jakieś inne sprawdzone miejsca. oprócz liliowców pewnie jeszcze będę zamawiać hosty, trawy i jeszcze trochę innych bylin. Z góry dziękuję.
anka_ 13:12, 14 sty 2015

Gosiu wiem że Bogdzia z Rododendronowego ogrodu zamawiała liliowce u nich i pisała, że bardzo ładne sadzonki.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Bogdzia 10:15, 15 sty 2015

Gosiu 50 pierwszych stron przeczytałam i obejrzałam. Zrobił sie z Ciebie hurtownik przy zakupie roślin. Bardzo zmienił się ogród w krótkim czsie , jest ślicznie . Pozdrówka serdeczne.
Gocha 11:52, 15 sty 2015

Bogdzia napisał(a)
Gosiu 50 pierwszych stron przeczytałam i obejrzałam. Zrobił sie z Ciebie hurtownik przy zakupie roślin. Bardzo zmienił się ogród w krótkim czsie , jest ślicznie . Pozdrówka serdeczne.

Bogdzia jak fajnie , że do mnie zajrzałaś. Muszę przyznać, że ja lubie kupować nowe roslinki( ale chyba nie ja jedna ), wolę kupić fajne rośliny niż ciuchy. Nic tak mnie nie cieszy jak nowe zakupy ogrodowe i obserwowanie jak to później rośnie szczególnie gdy dokonałam dobrego wyboru zarówno przy planowaniu jak i kupowaniu. A że ogród mam dosyć spory i właściwie mam sporo miejsc do poprawy i dużo nowych też mogę wygospodarować to chyba trzeba kupić co nieco. Na wiosne jak tu wsiąkłam to przyznaje się , że część roślin zakupiłam nieprzemyślanie. W tym roku obiecałam sobie kupować z głową ale nie wiem czy mi sie to uda. Część z roślin kupionych na wiosnę będę mogła już dzielić np. trawy te brązowe turzyce, i Ice Dance też mi się rozmnożyły. I może niektóre żurawki podzielę.Posiałam też malwy, naparstnice i bratki więc te będę miała swoje. Obiecuję sobie wysiać też może trochę bylin, stipę i werbene tylko nie wiem gdzie bedę to trzymać. Bogdziu ja muszę dokładnie przejrzeć Twój wątek- ja tylko oglądałam program Mai i jestem zachwycona, więc czas na to żeby chociaż pismo obrazkowe u Ciebie przejrzeć. Pozdrawiam gorąco
Gocha 11:53, 15 sty 2015

Aniu bardzo dziękuję. i pozdrawiam
Ewa777 14:15, 15 sty 2015

Gosiu, a te liliowce już teraz zamawiasz, czy dopiero robisz listę?
Gocha 14:24, 15 sty 2015

Ewa777 napisał(a)
Gosiu, a te liliowce już teraz zamawiasz, czy dopiero robisz listę?

Ewa wydaje mi się , że teraz zamówię a przysyłają chyba dopiero w kwietniu. W jednym miejscu już zamówiłam ale inne rośliny to tam jest napisane , że wysyłka po 1 kwietnia. Narazie latam po sklepach i oglądam jakie są i planuję ewentualnie które do kupna.
Ewa777 14:38, 15 sty 2015

Gosiu, a z czym planujesz połączyć lilie i liliowce. Mi też się podobają Mam już kilka posadzonych na rabacie, którą chciałabym przerobić - dodać więcej kwiatów, by rabatka była kwitnąca przez cały rok. W tyle planuję postawić pergolę z różą Eden.