Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 07:46, 27 lip 2017

Do góry
jeżówki inne niz zwykłe

co to za jedna ?

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 07:43, 27 lip 2017

Do góry
zrobilam portrety moich liliowcow
kilka odmian bo wybieralam małe
to akurat pomylka wiec nie znam nazwy

mini pearl

pandora box

ruby stella

mam jeszcze zwykla stelle ale o niej zapomnialam
Z południa Polski - ogród Marzeny 07:40, 27 lip 2017

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Co to jest??? Help!

Bleeeee-wygląda nieciekawie!Już tu dziewczyny piszą-że paskudy również z zachowania. Dużo tego masz?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:39, 27 lip 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

te moje ulubione fotki, to wygrzebię ja na wierzch

Piękne! Miłego dnia!
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 07:35, 27 lip 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Kasiu ty też dla siebie kupowałaś cypryśnika razem z dziewczynami? Jeśli tak to mogę prosić o zdjęcie gałązki, tak żeby było widać ułożenie igieł.

prosze

Ukojenie 07:11, 27 lip 2017

Do góry
Phantom:

Ma chyba 2m
Brakuje mu tla zeby podkreslic jego piekno - tuje jeszcze za niskie, a blaszany garaz sasiadow to nie to...

Od prawej strony: annabelle, phantom i grandiflora
Zszywkowy ogród marzeń :) 07:07, 27 lip 2017

Do góry
I długo niepokazywany przedogródek

Ukojenie 07:07, 27 lip 2017

Do góry
Jan Pawel 2

Ukojenie 07:06, 27 lip 2017

Do góry
Jezowki:

Rudbekia
Zszywkowy ogród marzeń :) 07:04, 27 lip 2017

Do góry
Lilie szaleją i pięknie pachną

Ukojenie 06:59, 27 lip 2017

Do góry
Dzis rano slonko, a po poludniu chyba znowu deszcz...
Kilka zdjec z porannego obchodu

Roze:
- the fairy

- nn musze sprawdzic czy nie pasuje do jakiejs etykiety

- snow storm
Ogród wśród pól i wiatrów 06:08, 27 lip 2017

Do góry
jolka napisał(a)

No coś TY?? Jeszcze Ci jeżówki nie kwitną?? Aż dziwne..
A vanilki, tak jak już pisałam, dosyć fajne są w tym roku. Już takie dosyć spore, widoczne nad rozchodnikami. Nie najlepsze zdjęcie, pstryknięte na szybko, ale co tam .. niech będzie poglądowo

Wow!! Powtarzam po raz kolejny w ilości siła przepięknie! I jakie Ty masz wypasne te vanilki u mnie coś o linię dbają, owszem w górę ruszyły, ale jakieś takie chudziutkie są

Jolus wiem właśnie,że wybieram się już do Ciebie chyba z 3 rok jak będziesz miała chwilkę w przyszłym tygodniu z przyjemnością Cie odwiedzę
Ogród w remoncie 05:59, 27 lip 2017

Do góry

Biorę pod uwagę usunięcie tego świerka. To taki najzwyklejszy i pewnie zaraz zacznie robić się brzydki. Za nim jest jeszcze jeden świerk taki szlachetniejszy,taki sam jak ten obok tego zwykłego.

Ta kępa paproci też zniknie.
Przypomniało mi się,jeszcze grujecznika mam,może on. Trochę bym go wysunęła do przodu jakby co. On jest taki ażurowy,albo buk bordowy kolumnowy,którego też mam i słabo mi rośnie. Muszę mu miejsce zmienić.
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 03:01, 27 lip 2017

Do góry
MartaKozak napisał(a)
Co do poprawy jakisci ziemi - szwagier mowi (jest rolnikiem) zebym po prostu nawiozla nowej ziemi torfowej i obornika, i mam nie orac, bo cala glina wyjdzie na wierzch...
No dobrze, ale przecież te rosliny które wsadzisz będą przy takim układzie miały 'nóżki' w tej martwicy. Oznacza to jedno- prędzej czy później zaczną się dusić i chorować/padać.

MartaKozak napisał(a)
We wtorek będzie akcja z sadzeniem szmaragdów, kupiłam 75 szt. Kora juz dostarczona
.
Marto a co zrobiłaś z tą korą? Jeśli dobrze widzę to frakcja 5- 20cm czyli jak sądzę posypałaś po wierzchu.

MartaKozak napisał(a)
Ziamia ktora podwyzszylismy teren jest z wykopu ... miala niebieskawo-siny kolor, byla bardzo zbita ... boje sie ze nawiozlam martwicy glebowej ...
Sama zdefiniowałaś problem. Piszesz, że pobieżnie przejrzałaś wątek Anbu. Zapewniam, że warto przeczytać go dokładnie. Tam znajdziesz dokładne wskazówki jak przygotować ziemię. Ja powiem jedno z doswiadczenia- potrzeba na to czasu... sporo czasu przy takiej ziemi i kasy. Ale to najlepsza inwestycja jaka możesz w tym momencie zrobić. Ja mam ziemię gliniastą. Sadziłam rosliny i 'miały' rosnąć. Niestety natury nie da sie oszukac i zdecydowana wiekszość nasadzeń straciłam. Teraz wiem, że błąd był po mojej stronie. I poprawiam glebę. Przy glinie- obornik, żwir/piach dla rozluźnienia, mączka kostna. Duuuuże ilości wszystkiego, przekopane najgłębiej jak się da. Tam gdzie rabaty przekopać z korą- ale drobniuśką, przekompostowaną- zapewniam, działa cuda.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:31, 27 lip 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)

No takiej propozycji to jeszcze nie miałam Szkoda że tak daleko mieszkam
Gosiu, dwie sadzonki You and me już zrobione, teraz czekamy do przyszłego roku lub do jesieni, zobaczę jeśli się ukorzenią to wyślę jesienią.
Mirka jesteś wielka!
Normalnie choćby na rowerze przyjadę i wszystkie krzewy Ci poprzycinam
A może Ty coś chcesz z mojego ogródka ?

Jak myślisz - szybciej i pewniej ukorzeniają się sadzonki w wodzie czy od razu do ziemi? Pytam bo robię sadzonki dla Asi i na razie wstawiłam do wody (tak do tej pory robiłam)
Pozdrawiam i macham zielonymi jeżówkami Green Jewel (mój ostatni nabytek)

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:19, 27 lip 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Gosiu, musze zapytać o Twój sposób na pielęgnacje bukszpanów. U Ciebie są zdrowiuśkie a u mnie niestety nie bardzo Co robisz? czym pryskasz?
Takie oslony na krzewy to musze zadobyć. Świdosliwy nawet nie sprobowałam wszystko zjadly te skrzydlate
Jola może to zabrzmi dziwnie, ale właściwie ja żadnych prac pielęgnacyjnych poza cięciem nie wykonuję przy moich bukszpanach Dawniej na wiosnę podrzucałam troszkę nawozu ale teraz już zaprzestałam, bo boję się, że będą jeszcze bardziej rosły a ja już nie mam za dużo miejsca Poza obwódkami to wszystkie moje bukszpany pochodzą od tego dużego potfora, którego dziewczyny porównały do Jabby . Obwódki sadzone były 2 lata temu i rosną ładnie poza trzema małymi buksikami, które dość mocno zżółkły na wiosnę i nie wiem co będzie z nimi dalej. Podejrzewam, że załatwiły je zimą mroźne przeciągi. Czekam - nie pryskałam niczym bo w pobliżu mam warzywa

A co do osłony na krzewy to zwykła siatka na krzewy owocowe (dostępna zapewne w każdym sklepie ogrodniczym czy markecie) rozpięta na łukach wygiętych z grubego drutu. Ale spisuje się na razie dobrze

Moje jeżówki zostawiam
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:06, 27 lip 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Piękne foty
Dzięki Sylwia
Zaczyna się czas jeżówek - mus dokupić.... Niestety na miejscu wybór kiepski
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 01:04, 27 lip 2017

Do góry
Dziś no raczej wczoraj moja starsza Krasnalka wróciła z koloni jakby większa bardziej urosła wzrostem -lecz w główce te same pierdołki
bardzo się cieszę że już jest w domku- nawet listu mi nie wysłała bo zabrakło jej monet
nie zadzwoniła bo padł tel ,nie poprosiła wych by zadzwoniła-wolała płakać w poduszkę-cóż,chyba po mału trzeba pępowinę przerwać i dać na szerokie wody nać
Pamiątki przywiozła dwie kartki -dla Tatusia i siostry i magnes dla mnie zarezerowowany -tylko dlaczego zimowo ech

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:59, 27 lip 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Fajnie przycięte bukszpany wyglądają.
Ja nie mam takiego daru cięcia w zgrabne kulki ;(
Lampy super. Ciekawe jak będą się sprawdzały. Podziel się doświadczeniem.
Ja chciałam kupić ładowane na baterie, sterowane pilotem, zmieniające kolor. Trochę drogie mi się wydawały ponad 300,00 złotych jedna, ale duża. Nie mam rozprowadzonego oświetlenia w ogrodzie, więc takie lampy akurat by mi pasowały. Ciągłe nad nimi myślę
Mirello, cięcie kulki to 10 minut roboty Trzeba tylko odważyć się i z każdą kulką pójdzie łatwiej i szybciej
Lampy są super Jestem baaaardzo z nich zadowolona i bardzo żałuję, że nie mam ich więcej. Ja też niestety nie mam rozprowadzonego oświetlenia w ogrodzie więc takie rozwiązanie uważam za superowe Lampy są mobilne, więc można je ustawić w dowolnym miejscu w zależności co chcemy podświetlić. Niestety nie dają światła na tyle mocnego, żeby w ich okolicy było jasno ale pięknie się żarzą wprowadzając nastrój w ogrodzie. Świecą ładnym ciepłym, żółtym światłem.
Wstawiam Ci kilka zdjęć wykonanych telefonem na tarasie i w ogrodzie - jakość kiepska ale była już noc - myślę, że oddają klimat tego oświetlenia

Sezon 2017 u Hanusi 00:34, 27 lip 2017

Do góry
Już wiem kiedy masz imieniny i urodziny ,
z tej Twojej maluczkiej gałązki wyszło dwu-kolorowe szydło z worka
DZIĘKUJĘ <3
Wszystkiego dobrego Hanuś -serducho wysyłam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies