Radziu robiłam jakieś tam zakupy ale nic specjalnego (nie robiłam zdjęć zaraz po zakupach). Ostatnio kupiłam bodziszka czerwonego "vision", petunie, komarzycę i takie drobne żółte kwiatki podobne do uczepu (nie pamiętam nazwy ale mam je na focie)
komarzyca w zestwaie
i tenże żółty kwiatek
i pozostałe zakupy
Ja dopiero 2 rok jak mam więcej tych maczków.Sama je podziwiam.Do tej pory miałam tylko bordowe i łososiowe te strzępiaste pełne.A tearz już więcej.Też mi się one podobają
Aguś . a widzisz jak ja potrafię upychać
Czasami mi to pasuje. a czasami to mniej.I tak ciągle coś zmieniam, przerabiam
Maczki mam dopiero 2 rok.I w tym roku trochę ich więcej.
A powojniki , funkie i hortensje to moje ulubione rośliny.
A jeszcze rozkręcają się lilie i liliowce
Jeszcze wracając do górki. Białe dzwonki nawiązują do biało-zielonej hosty, niebieski dzwonek do kwiatów host. Starzec do perowskii i prosa po drugiej stronie(nie widać)i trochę do białych dzwonkó Aaaa i jeszcze korą musze wysypać
Dobrze że deszcz dzisiaj padał, to przynajmniej do przedziurawionego oczka woda naleciała (jeszcze się zbieram z wymianą folii ale czy dojdzie do skutku Woda zielona, bo zielona ale zawsze hahaha
Wilec. Po przesadzeniu do ziemi zmarniał, ale chyba wziął się za siebie bo zaczyna rosnąć
Rabata lekka. Bo liliowce i irys No i lilak
Maczki, maczki, różne i piękne.A siane maja tą zaletę ,że możemy je wysiać tam gdzie chcemy najbardziej.Albo do jakiś roślin.
lilie kwitną i cieszą, bo kocham te rośliny.I ciągle, ciągle mi ich mało.
Czy to na jesień , czy to na wiosnę zawsze na jakieś się kuszę i notorycznie dokupuję dosadzam.
Ale nauczyłam się. przez błędy ,że u mnie( moim klimacie ) najlepiej rosną azjatki i drzewiaste i wszelkie OT, hybrydowe
Dziękuję jest śliczna miałam Elizabeth ale robole mi połamali jak zakładali nową siatkę i nie udało się jej uratować, mam dwie bialą nazwy nie pamiętam chyba gwiaździsta i Galaxy
Róże będę oglądała i cieszyła oczy u Cibie, moja okazała się Chopinem.
Amelka cisy to twardziele, ja wiem że dadzą radę. Ja jednego ratuję od tamtego roku, w zaprzyjaźnionej szkółce chcieli go wyrzucić, przygarnęłam biedaczka..
Górka z wrzosami, już nie jest górką z wrzosami Dzisiaj było przesadzanie i sadzenie. Teraz to górka z dzwonkami i hostami ( przyjdą jeszcze paprocie, ale te będa posadzone w doniczkach żeby się za bardzo nie rozrosły) A nie jeszcze jest starzec