Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:51, 29 cze 2017

Do góry
Czas na zmianę kolorków bo różowego już dość

ten busz rosnący na dziko to astry, które mi się wysiały i nie było jak usunąć bo był kamień , a nie ziemia

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:48, 29 cze 2017

Do góry
Anitka napisał(a)
Po cierpliwej, dwumiesięcznej obserwacji mojej rozplenicy, która pod koniec czerwca miała wciąż 15-20 cm zaczęłam mieć co do niej wątpliwości. Widziałam w innych ogrodach, że są dużo większe, a gdy będąc w szkółce dotknęłam liści tej trawy, a później swojej zrozumiałam, że kupiłam coś co nie jest na pewno rozplenicą. Ta moja podróbka ma tak sztywne i ostre liście, że można się zranić. Przypomina perz.
Była kupowana na targach w Krakowie i ledwo wystawała z ziemi, więc nie wzbudzała moich wątpliwości szczególnie, że słynie z tego, że późno rusz z wegetacją

Przypomina mi seslerię jesienną

Ogród cudowny, ja nie wiem, jak można mieć tak pięknie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:47, 29 cze 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
Ogród piekny i taki urozmaicony. Koty rozkoszne, oczka z ;liliami i rybkami - nie ma tu sprzeczności ? Nie próbuja twoje koty "opróżniać " oczka ?

U mnie tez juz koniec czosnków ale zostawiam je na rabacie bo fajnie wyglądają, i mój perukowiec w podobnej fazie - zapominam o nim, dawno go u siebie nie fotografowałam - a to przecież taki wdzięczny do fotek obiekt.

Poprawy zdrowia w kwestii barku i nadgarstka - zagrasz, zagrasz w squasha jeszcze na bank i to nie raz

Między rybkami i kotami jest nie do końca spójność, ale oczko opróżnia nam kuna?
Ja tak twierdzę?

Czochy idą do wazonów

Perukowiec śliczny

Ze sportem się zamierzam wysoko
a do różyczek powrócę

Chwasty w trawniku 22:40, 29 cze 2017

Do góry
Martka napisał(a)
Bimcio, ten środek na chwastnicę to Dicomil ultra Royal, a preparat profilaktyczny do oprysku na wiosnę to Milltox Royal. Nie chciałam pisać nazwy, dopóki nie przetestuję, masz na własne ryzyko. Ogrodniczka powiedziała, żebym przede wszystkim pilnowała koszenia, a przed koszeniem pomocna może być płytka wertykulacja, podnosi trochę pędy chwastnicy. Na pomysł zakładania trawnika od nowa z powodu chwastnicy patrzyła na mnie z lekkim niedowierzaniem

Dzięki za te informacje. Z niecierpliwością czekam na info o efektach. Niestety, z tego co widzę polski internet tego środka nie zna (a przynajmniej nie znalazłem go w żadnym sklepie)...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:39, 29 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)

Twój wątek tak pędzi,że nie nadążam przecudownie.... ten szpaler gracków chetnie bym odgapiła,ale już chyba nie mam gdzie ...
Skąpana w słońcu 22:36, 29 cze 2017

Do góry
iwonadm napisał(a)
Z ghity będziesz na pewno zadowolona jest piękna u mnie super rośnie polka też ładna

Iwonko, już sam zapach mi wystarczy

I kolejna boska róża, u mnie drugi rok. W tamtym była ładna a teraz jest cudna

Pięknie pachnąca

Kiedyś będzie tu ogród 22:33, 29 cze 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Woda, słonko i.... puszczanie kaczek.....

Czy to w Twoim prywatnym stawie? Jeśli tak to piękna sprawa takie obcowanie z przyrodą na codzień.
Ogród Małej Mi 2017 22:33, 29 cze 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Aniu to dynia nie cukinia cukinie się nie wspinają...przynajmniej nie u nas. I liście maja inne.

Upsss. kiedyś pomyliłam astry z ogórkami. teraz dynie z cukinia...

Wynik walki znany..wygra koper anyżowy ..bo dynia pójdzie na kompost.. nie lubię dyni.

I muszę na ryneczek może ktoś sprzedaje jeszcze cukinie.

A to mnie oszukano... miała być cukinia .. wspólna ostatnia sylaba

Tak mi się ta cukinia nie podobała.. aż mi tak ćwierkało komórkach szarych..

Ogród w Cichym Dworku 22:32, 29 cze 2017

Do góry
Burza przeszła i taki piękny widok na koniec zostawiła
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:30, 29 cze 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)
Macham i ja...dobrze nad oczkiem przycupnąć w takie upały. Zwierzaczki cwane-w cieniu sobie siedzą

Kociambry się nie przejumują pilnują tylko osobę dokładającą do miski

Gożdzikowa - wiejski ogród 22:30, 29 cze 2017

Do góry
Basiu zaczęła kwitnąć ztaśmiona nie jest ale może za rok - będę ją musiała przesadzić w jakieś bardziej reprezentacyjne miejsce

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 22:30, 29 cze 2017

Do góry
Cisa nie moge posadzic, bo przed sciana rosna hortensje, obok jest domek dla dzieci a zaraz potem jablonki i sciana z tui.Wlasnie dla tego wiatru. No i tu maks.2 metry wszystko wysokie moze byc wiec nie chcialam ciac krzakow w kostke jak tu robia i polecialy nie lubiane przeze mnie tuje.
Po lewej stronie domku sa hortensje i jakos chcialabym im zrobic zaciszniej.
Moja działka na Dębowym Lesie 22:27, 29 cze 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Piekne maki, róże Powojniki mnie zachwycają, ależ ich masz! I wszystkie cudne U mnie lilie jeszcze nie kwitną i na dodatek atakują je poskrzypki

Nie wszystkie clematisy są bujne, piękne.Niektóre kiwtna tylko kilkoma kwiatkami.Ale mam taka nadzieję.że i te za rok, za dwa będą piękniejsze.
Róze wiadomo.Ale nie z wszystkich róż jestem zadowolona.Dużo w tym roku nie zbudowało ładnego krzaczka.Nie wiem czemu.A przez to będą miały mniej kwiatów.Ale i te, które są to i tak cieszą

Wiesiołek

I inny

Hortensja Dębowa pięknieje i cieszy

Skąpana w słońcu 22:27, 29 cze 2017

Do góry
olga80 napisał(a)
No i jak przejść obojętnie obok takich piękności.Na Ghitę też bym się skusiła ☺☺☺

Tereniu zobaczymy jak sobie poradzi

Kolejna nowość Bremer Stadtmusikanten

Równie udany debiut

Aladdin Palacejest już u mnie kilka lat, ale ciągle ją przesadzam. Długo trzyma kwiaty

I jeszzce coś z różu Flamingo.

Liliowo i kolorowo:) 22:25, 29 cze 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

A ten niebieski to przetacznik? Fajny

Cudne fotki róż
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 22:24, 29 cze 2017

Do góry
Na razie Nikko Blue. Jutro zrobię Ci zdjęcie tych patyków.
Myślę, że na Twoich zdjęciach to nie jest Nikko Blue (aż tak wiotka nie powinna być)

Zrobiłem zdjęcie liści kilku odmian. Od górnego lewego rogu:
Gartenbaudirektor Kuehnert, Nikko Blue, Otaksa Monstrosa, Dooley, Deutschland
Paris, R.F. Felton, Seascape, Bodensee Hamburg (deska ma szerokość ok 13 cm):

I jeszcze aktualny stan odmian h. quercifolia z dzisiejszego poranka:

Snow Queen:

Snow Flake:

Snow Giant:

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 22:21, 29 cze 2017

Do góry
Znalazłam jeszcze jedno porównanie do zdjęcia zrobionego dzisiaj.
Najpierw 26 kwiecień 2013:

I 29 czerwiec 2017:
Ogród z wilkiem zamkn. 22:19, 29 cze 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
prostuję wszystkie rabaty po kolei jednak zdecydowałam ,że bardziej podobają mi się proste....

a to moje marne trawy po dzieleniu

....a cały wolny czas spędzam na ogrodowisku buszuję po Waszych ogrodach ,podglądam i planuję

Świetnie wygląda już ta prosta rabata i jeszcze ten widok gór! Rewelacja

Miskanty możesz nisko przyciąć. Niestety wszystko to co suche już nie będzie zdobić Jeśli zdecydujesz się teraz na przycięcie to cała siła siła pójdzie w karpę i w kolejnym roku będą fajne duże kępy.
W cieniu - zacieniona 22:18, 29 cze 2017

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Martagony pokazowe
Większość moich lilii porażonych przez ostępkę liliankę, taką wstrętną muchówkę, której żerowania nie zauważyłam.Praktycznie wszystkie pąki porażone i nie zakwitną

W tym roku lilie mam w dużych donicach {zadołowane jesienią}...w gruncie mi giną...
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 22:12, 29 cze 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
I wszystko jasne i czytelne teraz wiem co gdzie i wreszcie zlokalizowałam łóżko i chodnik Czy wzdłuż podjazdu prócz brzóz i dereni planujesz rabaty?
To się cieszę. W najbliższym czasie nie planuje nasadzeń w tej części ogrodu. Poczekam aż trochę te brzozy i derenie się rozrosną. Chciałabym bardziej o nie zadbać. Są tutaj już tyle lat a stoją w miejscu bo taki tam piach. Brzozy dwie już wymieniałam bo padły, a kolejna która padła nie dostała już zamiennika bo nigdzie nie mogę znaleźć tej odmiany a dwa, że nad nią idzie prąd. Dwie brzozy tam to doorenbos(łatwo dostępne) a dwie były albosinensis (teraz już jedna została).
Kiedyś może pomyślę poważniej na temat tego miejsca, fajnie, że o to zapytałaś
Dla Ciebie znalazłam takie porównanie, z niedowierzaniem spojrzałam na datę ale to było dokładnie 29 czerwca.
Najpierw 2013r. Wzdłuż podjazdu ostatni rok rosły modrzewie. Wyleciały bo chciałam brzozy.

i dziś 29 czerwca 2017:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies