Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Skarbonkowy ogródek 19:23, 29 cze 2017

Do góry
Skarbonkowy ogródek 19:21, 29 cze 2017

Do góry
Toszko, odkopałam dzisiaj trochę korzenie i nic niepokojącego nie zauważyłam. Żadnych robali, ziemia wydaje mi się wilgotna. Zrobiłam trochę zdjęć. Może dojrzysz co się dzieje.

Najgorszy
Leśne Wzgórze 19:17, 29 cze 2017

Do góry
gierczusia napisał(a)
Aniuuuu cuudnie..takie zmiany, uporządkowanie extra a te rodki to chyba u Ciebie mają raj o bez czarny się nie martw..jest po prostu bardzo ażurowy, przez te swoje powcinane listeczki i plamé koloru widać dopiero jak jest dość spory buziol
A Tobie bluszcz nie wymarzł ??? Toś szczęśliwa u mnie zostala same badyle..jak jeden padły przez te idiotyczne przymrozki wiosną

Buziol raz jescze

Dziękuję, rodki rosną na górce i muszę pilnować wilgotności, ale mam nadzieję doczekać tak dużych jak Bogdziowe.
Bluszcz mam od samego początku ogrodu i wymarzły tylko aurea, reszta trzyma się niezawodnie.

Bez świeżo wsadzony, ale jak będzie tak szybko przyrastał to szybciutko da tę dużą plamę

kocimiętka jak zawsze piękna i niezawodna:

I pomyśleć, że przeszło mi przez głowę by pozbyć się krzewuszek:

Moja działka. 19:08, 29 cze 2017

Do góry

Ogród do odnowy 19:07, 29 cze 2017

Do góry
a tutaj jest dziupla

otwór na dole częściowo przysłonięty liściem - widać dno dziupli - pan (w rękawiczkach by zapachu nie zostawić) zaczął wyciągać od spodu ten ptasi materacyk a tu hokus pokus zaczęły wyskakiwać młode sikorki - 4 albo 5. Okazało się, że już latać nieco potrafią i mam nadzieję że żaden kot ich nie upoluje

a tu widać czym jest wyścielone gniazdo

Moja działka. 19:06, 29 cze 2017

Do góry
Pomimo upałów róże ładnie kwitną.

Tu ma być ogród :) 19:06, 29 cze 2017

Do góry
Artemis

I jeżówki

Leśne Wzgórze 19:05, 29 cze 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Podziwiam piękne widoki. Rodki i azalie piękne . Tylko bluszczu od zawsze sie boje bo bardzo sie rozrasta ale u Ciebie pięknie wygląda.Pozdrówka.

Masz rację Bogdziu, wygląda pięknie, ale też się go boję... w tym roku radykalne cięcie.

krzewuszki dały czadu w tym roku

ostatnie kwitnące azalie

Tu ma być ogród :) 19:03, 29 cze 2017

Do góry
Wystarczył jeden upalny dzień i główkowate gotowe.

Anna i Ogród 19:03, 29 cze 2017

Do góry
Przy okazji pokażę dwa bukieciki ze zdobyczy ogrodowych

oraz Big Purple się rozwija. Ma piękny różowy kolor. Obłędny.

Ogród z łezką II 19:03, 29 cze 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)

W większości pachną Lubię te kwiaty

Piękne róże,ja mam w tym roku też ładne,chyba zasługa tego nawozu,żebym jeszcze zdjęcia umiałam ładne zrobić.
Tu ma być ogród :) 19:00, 29 cze 2017

Do góry

Trzy były w ogóle nie przycinane

(I wśród nich jest taki, w najgorszym stanie, bo trochę mu zaczęły żółknąć i opadać igły a postępuje to od pnia - przypuszczam, że miał za mało wody jak się zaczęły wysokie temperatury.

Ogrodowy song 18:59, 29 cze 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Ale spotkała mnie niespodzianka..zakwitł irys jeden z kilku, reszta w pąkach.

Ewka
Jak nazywają się te drobne białe kwiatki za irysem?
Też je mam, moja mama mówi że to pyrzyk ale nie wiem czy właściwa nazwa
Tu ma być ogród :) 18:54, 29 cze 2017

Do góry
Na początku kwietnia kupiłam w markecie 18 cisów Baccata, posadziłam i większość od razu przycięłam mocno w kule bądź stożki - nigdy ich jeszcze nie pokazywałam od tamtego momentu, a tak się teraz prezentują.

Tu ma być ogród :) 18:48, 29 cze 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)
Ja wzdycham tez do przedpłociai rabat a wlasciwie takiego inspirowanego efektu Na razie plany ale podpytam

Chciała bym wisienki jak u Ciebie za którymi posadziłabym tuje cięte do max 180 pewnie równo z płotem / siatką / Czy wisnie mają duzy system korzeniowy , bardzo powinnam je odsunąć od tuj /? ta część była by po stronie ogrodu.

Z drugiej strony płotu planuje własnie seslerie w dużej masie albo coś mam strasznie duza zapłocie z boku działki- ciagnie sie na 40 m i jakies do 3 m szerokie i zastanawiam sie co tam posadzić zeby zarosło i było ekonomiczne. Cześciowo wysypie pewnie kamieniem ale nie chce parkingu a boje sie tam sadzić drzewka zeby pieski nie mialy toalety ...sama nie wiem a tak ciągle zaglądam u Ciebie i zerkam na ten element i ni chce mi wyjść z głowy Nie mam fotek bo nie ma tego miesjca jeszcze w realizacji jedynie w głowie

Moje są odsunięte od ogrodzenia o 1 m, od tui odsunęłabym jeszcze bardziej.

Dużą masz tą przestrzeń, sesleria to taniutka trawa, bez wymagań glebowych i szybko rośnie więc jak najbardziej nadaje się na takie nasadzenia.
A jeśli byś chciała dodać tam jakiegoś koloru, to oczywiście szałwia albo jakiś bordowy berberys, mi ta inspiracja kiedyś chodziła po głowie.

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 18:47, 29 cze 2017

Do góry
Agcia napisał(a)

Pod ogrodzeniem po prawej stronie
Ogród do odnowy 18:46, 29 cze 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
resztki miedzianych pierścionków

Byłam w Żabieńcu...niestety

Do jakiej szkółki mamy jechać? Nie ogarniam

Po powrocie do domu w deszczu - pod drzwiami znalazłam leżącego do góry kołami młodego dzięcioła zielonego - nie wiem czy dojdzie do siebie

ogrzewałam go najpierw w rękach, potem ciepłą woda w butelkach za termofor robiła - trochę mu lepiej ale nadal bardzo słaby - A chciałam zielonego dzięcioła

Nie koniec tego zwaliły się dwa potężne konary klonu, położyły siatkę - w jednym z konarów jest dziupla, gdzie wychowywały się najpierw dzięcioły, potem sikorki - teraz był drugi lęg sikorek

Mam nadzieję że dzięcioł doszedł już do siebie biedactwo. Czyżby ta potężna ulewa tak osłabiła to pisklę?
Troszkę dzisiaj narozrabiała ta burza, patrzyłam tylko kiedy złamie się jakieś drzewo. Na szczęście tylko jedna niwielka gałąź katalpy.
Mój 4 arowy azyl... 18:46, 29 cze 2017

Do góry
A Chłopaki urzędują
w parku linowym

Nad wodą

Leśne Wzgórze 18:44, 29 cze 2017

Do góry
yolka napisał(a)
Bardzo ładnie u Ciebie, ogród w lesie zawsze jest piękny, czuje się siłę przyrody. Piesio przypadł mi bardzo do gustu

Tak, las jest piękny

Tu ma być ogród :) 18:40, 29 cze 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Wygląda bardzo orzeźwiającoU mnie na tarasie palma...nie da się przysiąść.

Nas pergola wybawiła od tego problemu, planujesz jakieś zadaszenie?

Mam dla Ciebie fotki świecznicy Black Negligee, kupowane na początku sierpnia w ubiegłym roku.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies