Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:40, 28 cze 2017

Do góry
Kolory lata

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:39, 28 cze 2017

Do góry
Anabell napisał(a)
Miro - oglądam do tyłu strony, uwielbiam Twoje opisy, rzut na aleję zachodzącego słońca zrobiłam.

Na ślimaki i ja się rzuciłam, zatrzęsienie u mnie. Zbierałam 3 razy po 500 szt. Wreszcie wysypałam 4 kg granulek, ale lepsze zbieranie po deszczu
Biorę małe wiaderko z wodą dodaję octu i sekatorem zbieram.
Potem w dołek zakopuję okropności wykonuję ale one są niemiłosierne, zżerają wszystko

No to ja aż tak ślimaków nie mam. U mnie susza straszna, wszystkie opady mnie omijają ale ślimaki są.
Ja zamaist octu sól preferuję

doniczuszki ubywają i przybywają - chyba bez nich nie funkcjonuję

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:38, 28 cze 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
Dla Ciebie Gosiu i dla Was tancereczki po deszczu zostawiam

Cudne te tancereczki
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:36, 28 cze 2017

Do góry
Justyna napisał(a)
Cudna aleja zachodzącego słońca Wieści gaurowe niekorzystne :/ Akebia to fajne pnączy, zawsze wiosną w ogrodzie znajomych nie mogę się jej nawąchać Mają teź odmianę o pstrych liściach. Zwiedzaj i pokazuj

A to w kwestii akebii dobre wieści ciszę się.
Zwiedzałam - ach 5 prywatnych ogrodów - cuda.

Ogród Dzidki i Jasi już pokazałam ciut.

moje małe cudo - dzwonkowiec powojnikowaty
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:34, 28 cze 2017

Do góry

Przerwa na kawę... 22:33, 28 cze 2017

Do góry
Moja Jalitah świeżynka z wiosny dopiero 1 kwiat powoli otwiera. Jestem ciekawa ile u mnie kwiat utrzyma. Kolor mnie też zachwyca. Fajnie, że ją obie mamy. ))
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:32, 28 cze 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Sama nie wiem, jak to się stało, że przegapiłam zdjęcia Kondzia, ale nadrobione, więc wielkiej szkody nie ma Faktycznie, inaczej ogród pokazał, nawet zaskoczona byłam kilkoma ujęciami. Jakżebym chciała już mieć tyle cudownej roślinności dookoła siebie...

Agnieszka te cudowności szybko rosną a potem trzeba odmładzać albo dzielić albo przesadzać albo przycinać - sama wiesz

lubię jak coś sterczy

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:31, 28 cze 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Kochane:
pokazuję okularową w trakcie, a le to takie "w trakcie", że w sumie ma się ku końcowi, bo zostało wsadzić choiny, które stoją sobie w donicach w miejscu docelowym i zasypać korą.

Efekt nie podoba mnie się. Żurawki podle leżą, mam nadzieję, że to okres aklimatyzacji i wezmą się za się, bo wyglądają teraz nieciekawie.

Nie wiem co robić...w tym sezonie pewnie tak zostawię, ale nie umiem się określić, czy nie podoba mi się, bo trzeba czasu, bo Rododendrony, który miały tam robić za gwiazdy strajkują, i niemal ich nie widać, czy za mało kulek, czy nasadzenia- ptasie łapki-wrzosy-żurawki skopane, czy jeszcze coś innego. Ogólnie wg mnie jest zbyt płasko. No ale Rh miały być wielgachne, więc płasko by nie było.

Wrzucam na początek plan strategiczny, czyli jak być powinno:

...i jak jest....

Ufff przebrnęłam
Co Ci Marta nie pasi w tej rabacie? Ja bym tak zostawiła - potrzeba czasu aby się rozrosło, ewentualnie jeśli będziesz miała zastrzeżenia do rodków to wymienisz na coś innego w przyszłym roku. A hortki na pniu Ci się podobają? - to tak nasuneło mi się gdybyś z rodków nie była zadowolona...

Co do planowanej rabaty, to będziesz ją poszerzać czy chodzi Ci tylko o uporządkowanie nasadzenia? (na żywopłot dałabym szmaragdy mam je wokół płotu - tanie, bezproblemowe, nie wymagającę, robią zieloną ścianę - same plusy )

Ukojenie 22:31, 28 cze 2017

Do góry
U mnie właśnie przeszła burza - chyba mam podlany ogródek
Padało około 2 godzin
Cieszę się, bo dzięki tej pogodzie rośliny, które ostatnio przesadzałam mają większe szanse przetrwania

Taki obrazek
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:29, 28 cze 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
'Ritausmę' na jesieni ruszę.
'Artemis' u mnie zawsze ostatnia. Razem z 'Apple Blossom' w sadzie.

Ta róża Apple Blossom mnie interesuje jak kwitnie dostałam siewkę róży jabłkowej nie wiem czy to ta.

U mnie Artemis była pierwsza hmm

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:27, 28 cze 2017

Do góry
I jeszcze róże, bo one teraz królują w ogrodzie. Żałuje, że ich wcześniej nie posiadałam.

Beskidzkie marzenie 22:27, 28 cze 2017

Do góry
Doniczkowo co nieco...

Beskidzkie marzenie 22:25, 28 cze 2017

Do góry

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 22:24, 28 cze 2017

Do góry
kasiek napisał(a)

To mnie zachwyca

jak się foty u Ciebie poogląda to od razu bym leciała do ogrodu ogarnąć troszkę

testy na alergię zrobiłaś?
pozdrawiam
Beskidzkie marzenie 22:21, 28 cze 2017

Do góry
Anabelki sie zbiera powoli, reszta hortek jeszcze śpi; jeżówki i werbeny tez w blokach startowych

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:20, 28 cze 2017

Do góry
monteverde napisał(a)

Stephanie Baronin zu Guttenberg

Ta to ma chyba ze sto płatków! Piękna!
A w ogóle wszystkie róże urodziwe!

No i jak zwykle Floksem kanadyjskim się zachwycam.
Pozdrawiam, i o serducho dbaj!
Beskidzkie marzenie 22:17, 28 cze 2017

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:16, 28 cze 2017
Do góry
magnolia napisał(a)
Dla Ciebie Gosiu i dla Was tancereczki po deszczu zostawiam

baletnice
Malutki pod lasem 22:15, 28 cze 2017

Do góry
Ania taka ułańska fantazja mnie naszła
Część frontowa prowadzi do dużej części ogrodu, prawda? Ja bym porozrzucała na środku kamienie w trawie, jako taką luźną ścieżkę prowadzącą dalej, a wokół bym nasadziła cuda wianki .
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:15, 28 cze 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Anitka dziękuję za odpowiedź. Trochę mnie tym zmartwilas, bo chcę ją zestawić razem z róża Lavender flower circus i się zastanawiam, czy będą razem pasowały, oby tak Novalis cudna, kiedyś dołączy do tego duetu

Też jestem troszkę nią rozczarowana jeśli chodzi o kolor i rozmiar, ale myślę, że gdy pójdzie na przód rabaty to będzie lepiej.
Novalis polecam, sztywne pędy, kwitnie, że do przymrozków, u mnie już w pierwszym roku osiągnęła sporą wysokość ponad metr.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies