Moja Jalitah świeżynka z wiosny dopiero 1 kwiat powoli otwiera. Jestem ciekawa ile u mnie kwiat utrzyma. Kolor mnie też zachwyca. Fajnie, że ją obie mamy. ))
Ufff przebrnęłam
Co Ci Marta nie pasi w tej rabacie? Ja bym tak zostawiła - potrzeba czasu aby się rozrosło, ewentualnie jeśli będziesz miała zastrzeżenia do rodków to wymienisz na coś innego w przyszłym roku. A hortki na pniu Ci się podobają? - to tak nasuneło mi się gdybyś z rodków nie była zadowolona...
Co do planowanej rabaty, to będziesz ją poszerzać czy chodzi Ci tylko o uporządkowanie nasadzenia? (na żywopłot dałabym szmaragdy mam je wokół płotu - tanie, bezproblemowe, nie wymagającę, robią zieloną ścianę - same plusy )
U mnie właśnie przeszła burza - chyba mam podlany ogródek
Padało około 2 godzin
Cieszę się, bo dzięki tej pogodzie rośliny, które ostatnio przesadzałam mają większe szanse przetrwania
Ania taka ułańska fantazja mnie naszła
Część frontowa prowadzi do dużej części ogrodu, prawda? Ja bym porozrzucała na środku kamienie w trawie, jako taką luźną ścieżkę prowadzącą dalej, a wokół bym nasadziła cuda wianki .
Też jestem troszkę nią rozczarowana jeśli chodzi o kolor i rozmiar, ale myślę, że gdy pójdzie na przód rabaty to będzie lepiej.
Novalis polecam, sztywne pędy, kwitnie, że do przymrozków, u mnie już w pierwszym roku osiągnęła sporą wysokość ponad metr.