Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Kondziowy ogrod cz II 12:21, 14 wrz 2014

Do góry
Kmdziu, ja tam nie kadzę, a staram się jak zwykle konkretnie coś podpowiedzieć i jedynie bym te nierówności wyprasowała, tylko rysunek mi trochę nie wyszedł, ale popraw tak, z lewej za dużo trawy (kanciasto jest) a z prawej też nieprecyzyjnie

O....! 11:29, 14 wrz 2014

Do góry
Widziałąm takie koło zrobione z dwóch odcieni karmników, zielonego i żółtego.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:10, 14 wrz 2014

Do góry
Praca sprawiła że ktoś docenił moją pracę.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:54, 14 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ana, ani razu, słyszałam tylko co mnie czeka w związku a tym..
Mam na myśli Ogrodowisko, nie ogród, ogród robię dla siebie, nie dla innych. Ogrodowisko jest dla Ogrodników. To ogrodowisko ma zmienaić świat na lepsze, a stało się to pośrednio jednak przy pomocy ogrodu

nie chodziło o Ogrodowisko... o całokształt bo przecież nie Ogrodowisko sprawiło że ktoś docenił Twoją wieloletnią pracę...
Nie jestem typowa... i cieszę się jak komuś 'coś wychodzi'
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:27, 14 wrz 2014

Do góry
Ana, ani razu, słyszałam tylko co mnie czeka w związku a tym..
Mam na myśli Ogrodowisko, nie ogród, ogród robię dla siebie, nie dla innych. Ogrodowisko jest dla Ogrodników. To ogrodowisko miało zmieniać świat na lepsze, a stało się to pośrednio jednak przy pomocy ogrodu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:52, 14 wrz 2014

Do góry
waldek727 napisał(a)
Danusiu.
Czy mogę do Ciebie wpaść w środę z transparentem?

CI, KTÓRZY SĄ WYSTARCZAJĄCO SZALENI, BY MYŚLEĆ, ŻE SĄ W STANIE ZMIENIĆ ŚWIAT, SĄ TYMI, KTÓRZY GO ZMIENIAJĄ".

Maluj transparent, będzie fajnie Waldek, wpadaj, będziesz herbatę parzył dla ekipy, masz kwalifikacje?
Menu na imprezy 09:43, 14 wrz 2014

Do góry
Może jakieś "żelazne" przepisy na atrakcyjne niewielkie dania, które świetnie wyglądają i nie są "pospolite" ze tak się wyrażę A jednocześnie taka "noga" w gotowaniu jak ja, je wykona?
Mój ogródeczek 09:41, 14 wrz 2014

Do góry
Witaj, masz w ogródeczku sporo wspaniałych okazów i widać, że dużo pracy wkładasz a staranną pielęgnację

Zauroczyło mnie szczególnie drugie od końca zdjęcie z różami i żółtą tują wschodnią

Jeśli możesz nabij 3 puste posty, rozdzielę zdjęcia, bo w jednym poście prosimy o wklejanie nie więcej niż 4 zdjęcia. Poprawię to z miłą chęcia Zapraszam do odwiedzania innych ogrodów, a wtedy ktoś też Cię odwiedzi

Link do mojego ogrodu mam w podpisie.
Cirsium rivulare "Autropurpureum" 09:29, 14 wrz 2014

Do góry
Ja też mam tę roślinę, ale jeszcze nie zimowałam jej, przekonam się na wiosnę.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:44, 13 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Pooglądaj zdjęcia w ogrodzie z lustrem, masz jak ulał gotowca na ten róg. Za mało sadzisz wrzosów, musi ich tam być co najmniej 100 żeby był efekt,do tego trawy i berberysy.

Od tego miejsca
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=28

Pani Danusiu dziękuję za odpowiedź, tylko miejsce na zdjęciu to centralny środek "rabaty"
Oczywiście wrzosów będzie więcej a te wsadzone mogę przenieść/przesunąć. Czy to dobry pomysł żeby na całej długości przed tujami posadzić berberys, jeśli tak to jaki? a może lepsza będzie tawuła ew. trzmielnia?
Ogród z lustrem 21:56, 13 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Gosiu, Grujeczniki pachną ślicznie, to jest ich najważniejsza zaleta, wprowadza ludzi w dobry nastrój, to jak w cukierni, gdy ciasteczka kupujemy Nie wszystkie równomiernie się przebarwiają, gdy mają mniej wody - te bardziej się przebarwiają.
Tamten drugi jeszcze zielony, a w nowym ogrodzie to wszystkie soczyście zielone Tym sposobem będzie się działo etapami.

Ekranik nie jest strzyżony jeszcze, a wypuścimy go na wysokość płotu, bo jest dość ażurowy.

W jakiej odległości nalezy sadzić grujeczniki od siebie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:09, 13 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ana, zrozumienie widzę w Twoich oczach Czyżbym zmieniała świat? niechcący?

jest taka reklama w tej chwili w tv (nie pamiętam czego) ale nie ważne, ważne że zapadły mi słowa nic się samo nie zrobiło, to efekt ciężkiej pracy (no może jakieś słowo przekręciłam ) ale taki sens mniej więcej ...
Interpretacje pozostawiał według uznania
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:08, 13 wrz 2014

Do góry
AnnaS napisał(a)
Witam serdecznie,

bardzo proszę o pomoc w zagospodarowaniu "rabatki"

Pooglądaj zdjęcia w ogrodzie z lustrem, masz jak ulał gotowca na ten róg. Za mało sadzisz wrzosów, musi ich tam byc co najmniej 100 żeby był efekt,do tego trawy i berberysy.

Od tego miejsca
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=28
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:03, 13 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
CZARUJĄCE!!!!!

powiedzmy sobie szczerze BEZ PRACY NIE MA KOŁACZY!!!!
to co się wydarzyło, to co się dzieje nie wzięło się z siedzenia na doopie i narzekania na rzeczywistość. To efekt długiej, mozolnej i ciężkiej pracy. Czasami przyjemnej, czasami niekoniecznie...

"Ci, którzy są wystarczająco szaleni, by myśleć, że są w stanie zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają." Steve Jobs

nie przestawaj, bądź szalona

Ana, zrozumienie widzę w Twoich oczach Czyżbym zmieniała świat? niechcący?
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 21:00, 13 wrz 2014

Do góry
Ligustr - Ligustrum ovalifolium 'Aureum'
Podwiązywanie wysokich hortensji 20:57, 13 wrz 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Danusiu a masz może zdjęcie takowej obejmy?

Coś takiego, albo pół koła na drutach wbijanych w ziemię

Bukszpan (Buxus) - uprawa 20:54, 13 wrz 2014

Do góry
Jest przysuszony a nawet chyba zasuszony i zagłodzony. Podlewaj teraz, nie pędź go już. Bardziej mu potrzebna woda. Zamiera moim zdaniem.
Ogród z lustrem 20:41, 13 wrz 2014

Do góry
Dzisiaj zrobiłam tylko jedno zdjęcie, jak Witek montuje sterownik Niepodobne to do mnie, za to zrobiłam wycieczkę i zakupiłam jeszcze 4 drzewa, dwie jabłonie ozdobne, jedna ma bordowe jabłuszka i bordowe listki, druga jest kolumnowa i ma żółte jabłuszka i zielone listki.
Jeszcze jedna jarzębina i wielki na wysokim pniu, śliczny dereń, z równie ślicznymi owockami, jak znalazł na nalewkę moją ulubioną

Jabłonie będą kwitły i pachniały w dereniach przy tarasie. Jarzębina obok jarzębiny, a dereń w pobliżu borówek amerykańskich i warzywnika.

Dzisiaj w ogrodzie start - ognisko po raz pierwszy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:37, 13 wrz 2014

Do góry
Jeszcze jednego asa trzymam w rękawie Ale nie pora o tym teraz mówić

A bukszpany mi zimują, tylko jednego w tym roku wymieniałam, brzydko wyglądał, ale nie usechł. Powinny u ciebie przezimować w tych dobrych warunkach, tylko ten kamień...hmmm nie wiem, pewności nie ma.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:17, 13 wrz 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies