To raczej nie będzie o ogrodzie, a z ogrodu:) Przyjedzie Bartek - pogodynek i nie wiem kto jeszcze Mam wystąpić dwa razy Ale czy to będzie o ogrodzie? Zupełnie nie wiem, coś tam [pokażą, a lepszej relacji spodziewajcie się w Mai w ogrodzie. Jeszcze tylko czekamy na książkę, która się opóźnia nieco, ale 16 września już niedaleko
Jezu, ale czad! Ale ja i tak uważam, że Danusia jest za mało doceniona, program autorski się należy! I to w czasie największej oglądalności. Ubóstwiam i całusy ślę. :* ♥
Witam jaki Pani poleca nawóz jesienny do trawników ?
Młody trawnik w czerwcu zakladany
Teraz (miesiąc temu )był sypany substral mistrzowski trawnik
Był trawnik piękny , a teraz widzę ze traci kolor i żółknie -
Pozdrawiam
Tak Danusiu, rozumiem, ale ja nie mam misecznika na swoich cisach(zostały zwalczone przez sprzedawcę cisów, który mnie uczciwie poinformował o tym, że szkodniki były), ale mam teraz sadzaki - igiełki są prawie czarne na niektórych gałązkach. Czy z tym sadzakiem już nie można sobie poradzić? tzn. nie pryskać niczym? po prostu przeznaczyć rośliny na zmarnowanie?
Danusiu, widziałam Twoje jeżówki - śliczne i wdzięczne
Wielkie dzięki za namawianie nas do purpury, która cudnie i elegancko kontrastuje z zielenią.
Kiedyś ten kolor był dla mnie zupełnie niezrozumiały…
chcę szmaragdy przyciąć od góry troszeczkę, bo po wiosennym cięciu poszły sporo w górę, a ja bym chciała by się zagęściły i nie wiem czy nie za późno...
Fiolet i pomarańcz - popieram, tylko bardzo ciemny fiolet. Sama miałam chrapkę na pomarańcz kiedyś, ale w moim ogrodzie trudno mi zmienić coś już teraz. Przyzwyczaiłam się, choć obecnie mam jeżówki burgundowe Mało to mało, ale mam