Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 21:03, 12 wrz 2014

NAWÓZ JESIENNY FLOROWITU
ana_art 21:05, 12 wrz 2014

Margarete napisał(a)
Mój trawnik po hydrocopmlexie tez ozył i jest cudnie zielony, ale teraz juz na jesien nie bedee hydrocomplexu sypac tylko jakis jesienny nawóz zastosuje - juz nawet jakis kupiłam ale poczekam jeszcze z tym nawozeniem.....wszak mamy póki co jeszcze lato....i to u nas dzis lato całą gębą...
wyczytałam, że jesienny powinno się stosować od początku września a nawet końcówki sierpnia kupiłam też jesienny florowit uniwersalny na rabaty, może sypne w tygodniu
ana_art 21:06, 12 wrz 2014

Sebek napisał(a)
Ostatnio Stychaz pisała, że po nawozie jesiennym trawnik wygląda rewelacyjnie i co najważniejsze, wolnej rośnie, bo nie dostaje dużej dawki azotu i idzie w korzeń, wiec same plusy Twój po każdym nawozie wygląda jak dywan
o nie, po urlopie chorował, może z tęsknoty
Gardenarium 21:07, 12 wrz 2014

Co chcesz ciąć i gdzie, i jak chcesz ciąć, cóś poradzę tylko pokaż zdjęcie.

Instagram Ogrodowiska
dorciabe 21:07, 12 wrz 2014

ana_art napisał(a)
o nie, po urlopie chorował, może z tęsknoty

Gardenarium 21:09, 12 wrz 2014

Jak chcecie coś kupić, to nie piszcie Gapy, gdzie co jest, bo ludziska niezalogowane (90%) czytających - wykupowywują.

Instagram Ogrodowiska
ana_art 21:09, 12 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Sypnęłam nawóz jesienny do trawnika i potwierdzam efekty dywanowe
Czy ja nie doczytałam jakie kolory wiosną będą królować wśród tulipanów?

ja jestem stała w uczuciach rabaty tematyczne będą jak zawsze. Dosadzę żółtych do żółtej, pomarańczowych do pomarańczowej i różowo-fioletowych. Żadna rewelacja...
ana_art 21:10, 12 wrz 2014

aajja napisał(a)
Ana cudowna porcja zdjęć

A te kule w rabacie przed domem to przypadkiem nie są z szamotowe?
tak szamotowe, jak część donic
ana_art 21:15, 12 wrz 2014

Majena napisał(a)
Ana łooołł az mi serce zabiło na widoki twoje cudnie!!!Pewnie ilość roślin w twoim ogrodzie niejestes w stanie doliczyć się?
kiedyś pokusiłam się, ale to było dawno, teraz nie chciałoby mi się...
ana_art 21:23, 12 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Ana chyba aktualnie najbardziej lubię półkole przy tarsie z widokiem na hortensje

Moja Droga wpadam z pytaniem. Czy jesteś zadowolona z zastowania nicieni u siebie. Wiem, ktore kupowałaś, bo ja inne. I dlatego pytam czy wytłukłaś to cholerstwo, czy miałaś opuchlaki w tym sezonie i czy będziesz powtarzać zabieg?
U mnie padły po nicieniach na dwóch tabatach ale miałam fulll w innym miejscu gdzie nie zostosowałam nicieni....

Myślę o zakupie w październiku tych zimnych nicieni...

czy ja byłam zadowolona? o to jest pytanie
Kupiłam duże opakowanie i podlałam CAŁY ogród, może źle, może za wcześnie, nie wiem. Napewno są dorosłe. Jak robiliśmy pergole to na podjeździe leżała plandeka by nie pobrudzić kostki przy malowaniu, jak ją zwijaliśmy to ubi lam ze 30-40szt, wydawało się że łażą wszędzie, po elewacji, po kostce wszędzie, później znikły. Jak robiłam przemeblowanie zawijasowej i wykopywałam bukszpany!!!! to w korzeniach znalazłam imago i prawie przeobrażone dorosłe... pryskała calypso w między czasie tzn jak kwitły truskawki (taki wyznacznik Bożenki) Teraz widzę sporo wyżartych liści na hortkach czyli są...
Na targach rozmawiałam z facetem od larvanu i mówił że koniecznie należy teraz jeszcze go zastosować, sama nie wiem... kupić nie kupić. Zachodzę w głowę...
Chciałam podlać wrotyczem, ale ja nigdzie go nie widzę, owszem różne zielsko jest tylko nie wrotycz...