Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 14:24, 27 cze 2017

Do góry
Magda70 napisał(a)

świeżo robione...z samego rana

ale powstawiam chwilę później...teraz do pielenia muszę lecieć
co to? molinia ED?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:22, 27 cze 2017

Do góry

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 14:20, 27 cze 2017

Do góry
Alice zaczela w zeszlym roku tak

a potem

Nie zmienia barw jak typowa magical, tylko granice w barrwach sie zacieraja i zmieniaja intensywnosc.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:17, 27 cze 2017

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:14, 27 cze 2017

Do góry
tymczasem czas na nudy
Gaura 14:13, 27 cze 2017

Do góry
U mnie Gaura przezimowała pierwszą zimę 2015/2016, ale dobrze okryłam ją suchymi liśćmi, szczególnie podłoże. Wiosną znalazłam dwie siewki, z tym że jedną wyrwałam jako chwast. Druga wyrosła i kwitła, i przetrzymała ostatnią zimę rownież opatulona.
Bardzo ważne jest przepuszczalne a zimą suche podłoże.
wrzesień 2015

wrzesień 2016

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 14:06, 27 cze 2017

Do góry
Invincibelle Spirit

chwilowo NN

Hortensja piłkowana Forget Me Not
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:00, 27 cze 2017

Do góry
to że ogród i roślinki są takie sobie to wiedziałem ale że łakomczuchów już nie ma - koniec świata
więc jako Łasuch i Maruda w jednym wyruszyłem w świat paproci a tam w paprotce zwyczajnej(Polypodium vulgare 'Bifido Multifidum') znalazłem niepodziankę

Polypodium vulgare 'Bifido Multifidum' ....................................................niespodzianka

to też znalezisko w innej paproci

ciemna plama po prawej to efekt cieniówki i pnączy tam właśnie dzieją się te wszystkie cudeńka z krainy mchu i paproci

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:58, 27 cze 2017

Do góry
warzywnik kipi zielenią

Ogródek Iwony II 13:56, 27 cze 2017

Do góry
Asiu, coraz mniej u mnie tego "będzie się działo". Bynajmniej wydatków coraz mniej. Większość z tego, co mam już ładnie się rozrasta.

3 Anabelki kupione, 3 mam z patyczków ładne krzaczki. Dwie od sąsiadki pod jodłą, bo wywalała. Chorowały jej mocno, rok temu u mnie nie kwitły, a teraz piękne są. Wydaje mi się, że one miały złe podłoże wcześniej.

Agatka, nie znam się na inspektach, na szklarenkach jeszcze też nie, ale chyba jak jest nieogrzewany, to też tam jest zimno i tylko miesiąc wcześniej można wszystko wystawić?

Aniu, dziękuję za podpowiedź. Na razie wtykałam zagięte druty w kształcie półokręgu. O takich oryginalnych warto na dłuższą metę pomyśleć. Też takie gdzieś widziałam. Zapisuję sobie rozmiar.

Irenko, pachnie i najważniejsze, że ten zakątek różany mi się podoba Różyczki zeszłoroczne, to jeszcze pewnie nie pokazały wszystkich swoich możliwości Do tego szałwia, orliki, ożanka za chwilkę i floksy, żurawka, ...pysznogłówki będą za momencik ...

Lubię słoneczko Roślinki mają taki niezwykły odcień

Anulajda w raju 13:50, 27 cze 2017

Do góry
anulajda napisał(a)

Mam nadzieję że się nie zanudziłaś
Lilaka mam posadzonego w rogu działki koło garażu i staram się go prowadzić na wielopniowego pousuwałam mu w zeszłym roku dolne gałęzie bo nie zawiele ma tam mięjsca a górą już bardziej,na wiosnę są tam tulipany a teraz róże,rabata jest otoczona żywopłotkiem z bukszpanu,lilaki są fajne tylko wtedy kiedy kwitną potem już nie specjalniel[/img]

To była przyjemność czytać
No to moje lilaki narazie zostają za płotem. Mam jednego wyprowadzonego na drzewko z jedną nóżką, a reszta to krzaczory i boję sie, że rabatę zarosną

Widoczki super masz
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:49, 27 cze 2017

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Popularne ostatnio na forum porównanie trawki do bucika Kopciuszka - proszę Państwa moje carex montana (niestety nie wszystkie jeszcze takie są, tylko te najmniej dzielone)

Bukszpany powoli toną

Czosnki ostrowskiego niestety też

Witaj Agnieszka wpisałam w Google carex montana i skierowało mnie do Twojego ogrodu powiedz mi proszę jakiej odmiany jest Twoja montana? Widzę,że spora trawa z niej rośnie...zaznaczam i jak będę miała chwilkę wpadnę
"Póki życie trwa..." 13:46, 27 cze 2017

Do góry
to jakaś dziwna moja kompozycja....Firletka ogromna mi urosła,nawet za płotem u sąsiada się wysiała skubana

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:46, 27 cze 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
A ja czekam kiedy w końcu moja ostróżka przekwitnie, a ona cały czas w pięknym rozkwicie

a no masz już Ci się opatrzyla ...a ja to bym chciała ,żeby kwiatki kwitły co najmniej dwa razy dłużej
Teraz sezon różany...widziałam

moje zdechlaki też zaczynają (wszystkie ciete przy samej ziemi)

Grubej dyni zmagania z naturą 13:45, 27 cze 2017

Do góry
gruba_dynia napisał(a)

Super rozwiązanie, sam jestem przed tym etapem, proszę Cie o instruktarz.
u mnie sprawa wygląda tak... Mam podobny dylemat co z wodą deszczową skoro kanalizacji deszczowej brak. Póki co przekopałem dom po obwodzie i pospinałem całość i pociągnąłem na 10m od domu, gdzie woda wpada do prowizorycznego dołu, ale co dalej...? Myślałem czy nie pogłębić i zrobić studni, z której później podlewać trawnik? Spodobał mi się Twój pomysł bo jest o niebo tańszy pytanie czy sie sprawdza? Jaka masz powierzchnię dachu? Jak głęboko wkopałaś beczkę? Czy beczka ma dodatkowy przelew (w razie mega opadów)?
Róże w naszych ogrodach 13:43, 27 cze 2017

Do góry

Leonardo da vinci posadzone w marcu tego roku.
"Póki życie trwa..." 13:42, 27 cze 2017

Do góry
Po pracowałam w sobotę,poszerzyłam rabatę hortensjową przed domem,a dzięki temu begonie nie ucierpią przy koszeniu

z drugiej strony trawiasto-jukowa też pogłębiona,doszło kilka nowych traw i czekamy cierpliwie na efekty za kilka lat

juki pewnie wykopie po tym sezonie,bo nie podobają mi się juz takie kilkuletnie jak z jednej rośliny kilka kwiatostanów wyrasta

hortki wciaż bez pąków no!

Anulajda w raju 13:31, 27 cze 2017

Do góry
W tym roku Gartentraume zachwyca jeszcze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies