Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 22:09, 21 sie 2017

Kawa napisał(a)
śliczne mieczyki bardzo je lubię i zapomniałam ich w tym roku posadzić
może nie zapomnisz wykopać hihi

Tak się zdarza u mnie ,że jakieś zapomnę wykopać mieczyki.

Cukinie też już długo są

I dynie Już 4 zerwane.I rośnie ich sporo jeszcze

co kilka dni takie zbiory
anabuko1 22:19, 21 sie 2017

gobasia napisał(a)
Też nie posadzilam mieczyków ...wszystko przez tą zimna wiosnę ...Fajna ta hortka dębolistna

Widzisz gapa ze mnie ,20 mieczyków leży w piwnicy.
I nie mam pojęcia.Czy doleżą do przyszłej wiosny ?
Czy już na marnowanie .Posadziłam tylko te co dokupiłam na wiosnę.aj, aj.... ja to potrafię

Galtonia

Jana 22:20, 21 sie 2017

fajne te żółte pomidorki, jaka odmiana pamiętasz? no i smaczne? dyń zazdroszczę, nigdy nie miałam takich dużych, gdzie tkwi sekret?
kerii 22:41, 21 sie 2017

Ależ Ci się nazbierało tych hortensjów to prawie ilość kolekcjonerska

Ja też mieczyków nie sadzę, choć w sumie to kilka posadziłam jeszcze z wcześniejszych lat pozostałości po mamusi ale czy zakwitły to nie wiem. Jak byłam ostatnio na wsi to same liście były. Kłopoty tylko z tymi mieczykami a ja ostatnio się leniwa robię i staram się unikać kłopotliwych roślin
Radziu2013 22:48, 21 sie 2017

kerii napisał(a)

Ja też mieczyków nie sadzę, choć w sumie to kilka posadziłam jeszcze z wcześniejszych lat pozostałości po mamusi ale czy zakwitły to nie wiem. Jak byłam ostatnio na wsi to same liście były. Kłopoty tylko z tymi mieczykami a ja ostatnio się leniwa robię i staram się unikać kłopotliwych roślin

Jola czemu mieczyki są klopotliwe? W sumie to przecież trzeba je tylko posadzić i na jesieni wykopać...one ani wody ani nawożenia nie potrzebują...może trzeba je podwiazywac Ale na upartego jak byś chciała to i dyndać by sobie mogły...
anabuko1 22:50, 21 sie 2017

Jana napisał(a)
fajne te żółte pomidorki, jaka odmiana pamiętasz? no i smaczne? dyń zazdroszczę, nigdy nie miałam takich dużych, gdzie tkwi sekret?

Nie stety nie pamiętam co to za odmiany w pomidorkach.Ja zółte nazywam cytrynowe, i te najbardziej lubię
Dnie rosną u mnie. bez żadnej troski.Za siatka mam dużo miejsca.Wokół nich skoszoną trawę tylko wykładam.Bo gdzieś i tak muszę wyrzucić.To lepiej tam .I rośną.I tyle

Clematis Sweet Summer Love
anabuko1 22:58, 21 sie 2017

kerii napisał(a)

Dla mnie nie są mieczyki kłopotliwe.Posadzę na wiosnę. Wykopię na jesień.Przetrzymam w skrzyneczce w piwnicy.I tyle.
Jak miały jeszcze liście to i kwiaty powinny pokazać,One nie wszystkie kwitną jednakowo i w jednym czasie.Ja z nich nie zrezygnuję.

Trojeść bulwiasta

Czerwończyk dukacik- ładnie się ten motylek nazywa prawda ???
Radziu2013 23:01, 21 sie 2017

Motyl ładnie się nazywa A jeszcze ładniej wygląda
anabuko1 23:07, 21 sie 2017

Radziu2013 napisał(a)

Jola czemu mieczyki są klopotliwe? W sumie to przecież trzeba je tylko posadzić i na jesieni wykopać...one ani wody ani nawożenia nie potrzebują...może trzeba je podwiazywac Ale na upartego jak byś chciała to i dyndać by sobie mogły...

Radziu, dla mnie też żaden kłopot z mieczykami.Tak samo i dalie i eukomisy i te galtonie sadzę .I dalej będę, bo je bardzo lubię
]

Hortensja wiechowata MAGICAL FIRE

Hortensja Bobo

anabuko1 23:10, 21 sie 2017

Radziu2013 napisał(a)
Motyl ładnie się nazywa A jeszcze ładniej wygląda

Ano, tak, takie żywe poamarańczki, czy to w kwiatach, czy też w owadach, to z daleka są widoczne i ładne

Hortensja Kyushu

Hortensja bukietowa Limelight na pierwszym planie a za nią Kyushu

Miała być Silver Dolara a jaest nie wiem jaka ??

Hortensja bukietowa Vanille-Fraise