Dziękuję Małgosiu, zawsze lubiłam różne dodatki do ogrodu i do domu. Teraz szykuję się do dużej dekoracji na 18 ur. mojego najmłodszego syna. Miejsca będzie sporo więc będę mogła poszaleć
Ta pomarańczowa róża to taki kameleon, właśnie przy drugim kwitnieniu ma takie postrzępione płatki. Przy pierwszym kwitnieniu ma zakończenia płatków gładkie. Drugie kwitnienie róż u mnie kiepskie z powodu suszy, no i zapomniałam sypnąć nawozu w lipcu. Za to zawilce dają popis.
Kalmar Castle jest u mnie jeszcze pod znakiem zapytania tak samo jak Artemis
Ghita przesadzana jesienią dopiero teraz odżywa i kwitnie,to pięknie pachnąca róża która pod koniec sezonu spore rozmiary osiąga
I Soul(bynajmniej tak rozszyfrowana) też została jesienią przesadzona i dopiero teraz kwitnie,mieszane uczucia miałam i mam do niej
Gosiu ten jest w Niemczech w Saksonii jakies 50 km od Zgorzelca. Znam go od 30 lat i bylam tam juz4 raz. Za kazdym razem jest cos nowego i park coraz wiekszy. Chyba z 200 figur maja i 3 place zabaw. Do tego Dinokino i rakiete,ktora mozna wyruszyc w glab ziemi i w kosmos (moi siostrzency chyba z 5 takich podrozy zaliczyli tak im sie podobalo). Park tez jest w lesie we wspanialej scenerii
Co roku rozchodnik Stardust robi mi psikusa i niektóre kępy mają część kwiatów w kolorze różowym zamiast białego. Co roku wycinam kawałek kępy, żeby te kwiaty usunąć. I w kolejnym roku jest to samo.