Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 17:23, 27 sie 2017

Kalmar Castle jest u mnie jeszcze pod znakiem zapytania tak samo jak Artemis

Ghita przesadzana jesienią dopiero teraz odżywa i kwitnie,to pięknie pachnąca róża która pod koniec sezonu spore rozmiary osiąga

I Soul(bynajmniej tak rozszyfrowana) też została jesienią przesadzona i dopiero teraz kwitnie,mieszane uczucia miałam i mam do niej
UlaB 17:25, 27 sie 2017

Aniu, poza westchnieniami och i ach chcialabym Cie podpytac o BurgundyIceberg - czy ma barzzo naslonecznione stanowisko? Ile godzin w sloncu?
Kasya 17:30, 27 sie 2017

anulajda napisał(a)

Też mam taka nadzieję że odrośnie bo hodowałam i formowałam go sama,eM powiedział że kupię sobie takiego samego nowego ale jak usłyszał ile kosztuje taki gotowy okaz to minę miał już inną

haha...no wlasnie, gdyby wiedzial wczesniej to bardziej by uwazal...
tez bym sie troche wkurzyla
anulajda 17:48, 27 sie 2017

Abraham Darby w tym roku nie zachwyca zbytnio, starszy krzew wiosna startował od zera a młodsze krzewy sadzone jesienią zwieszają główki,ale czekam cierpliwie bo to pierwszy Austin który u mnie zagościł i wiem że potrafi pięknie zaskoczyć.Obok na zdjęciu Bailando

Larissa
anulajda 18:43, 27 sie 2017

UlaB napisał(a)
Aniu, poza westchnieniami och i ach chcialabym Cie podpytac o BurgundyIceberg - czy ma barzzo naslonecznione stanowisko? Ile godzin w sloncu?

Burgundy Ice mam posadzone w trzech miejscach:
-na słońcu od około 11 do zachodu
-na słońcu od rana do około 14-15
-i na pełnym słońcu od rana do wieczora gdzie są posadzona razem z miskantami Variegatus czyli taki już o tej porze roku pół cień.
i tak: róże,tam gdzie mają najwięcej słońca czy to z rana czy z wieczora takie około pół dnia to najwięcej kwitną ale i też przekwitają szybciej ale pachną mocniej,
a w miejscu z Variegatusami kwitną dłużej i mniej obficie przy bardziej dłuższym intensywnym kolorze i raczej mniej tam pachną.
anulajda 19:11, 27 sie 2017

Kasya napisał(a)

haha...no wlasnie, gdyby wiedzial wczesniej to bardziej by uwazal...
tez bym sie troche wkurzyla

Pewnie tak, ale nie sądził też że tak się stanie bo wiele razy tam jeździł i nic.
Jak porównałam krzywdę na stożku z ewentualnym porysowanie jego autem to się bardziej przejął
anulajda 19:24, 27 sie 2017

Princess Alexandra of Kent

Lady Emma Hamilton

Lady of Shalott
anulajda 19:33, 27 sie 2017

Z kwitnących róż jeszcze to:
Heidi Klum,Home&Garden

i Claire Austin która teraz bardziej delikatne kwiaty
Iwonka 19:46, 27 sie 2017

anulajda napisał(a)
I inne bardziej ciekawe roślinki
szyszki na świerku pospolitym Inversa aż czubek pod ciężarem skierował się w dół

Ania jakie twój świerk ma ogromne szyszki! Moja inversa ma już z 10 lat i nigdy nie wydała tak pięknych owoców. Niesamowite są!
mamuska1980 20:03, 27 sie 2017

Aniu Twoje róże i trawy są cudowne