Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja glebo terapia 17:54, 23 cze 2017

Do góry
I dziury nornic, tam gdzie polałam miksturom z petów na razie spokój za to na drugim końcu rabaty

Mikstura z bzu się robi
Moja glebo terapia 17:51, 23 cze 2017

Do góry
I z rzeczy paskudnych

takie osobniki ujawniły się po deszczu i mi pełzają po trawniku

a te obsiadły pień gruszy

Moja glebo terapia 17:46, 23 cze 2017

Do góry
Nie wiem jak u Was ale u mnie dzisiejsza burza nie była taka straszna, choć bez strat się nie obeszło

Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:40, 23 cze 2017

Do góry
a tak niebo wczoraj wieczorem straszyło
Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:40, 23 cze 2017

Do góry
te goździki są niesamowicie wytrwałe prawie bez wody rosną i kwitną

Ogród Anety 17:38, 23 cze 2017

Do góry
Moje kremowe różyczki...

Ogród Anety 17:35, 23 cze 2017

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:34, 23 cze 2017

Do góry
takie cudeńka przedwczoraj kupiłam i dzisiaj posadzę, mam nadzieję na samosiew w razie gdyby zmarzły.

a pierwszych lilii doczekałam się na balkonie w domu, nie w ogrodzie

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 17:32, 23 cze 2017

Do góry
Planujemy z Lenką stipowisko na szczycie skarpy. Lena robi za wielopienną Doorenboos.
Lawenda - Lavandula 17:18, 23 cze 2017

Do góry
Mam podobny problem - dzisiaj dostalam "w spadku" od sasiadki 2 skrzynki z lawenda, ktore wedlug niej nadawaly sie do wyrzucenia (chyba nie ma cierpliwosci ani reki do kwiatow
Niestety z 6 sadzonek, tylko 2 daja znaki zycia ;-( Lepiej przesadzic te 2 zdrowe do innej doniczki, a pozostale z bolem serca wyrzucic, czy jest szansa, ze jeszcze odbija? Przed chwila zasugerowana wczesniejszymi radami z forum, przycielam krociutko jedna sadzonke i podsypalam skorupkami z jajek (mam ich sporo,bo czesto wsypuje pod oleandry) Czy postapic tak samo z pozostalymi? Wiem, ze lawenda nie lubi duzo wody, ale ta wyglada na kompletnie wyschnieta... Mam narozny balkon - z jednej strony slonce od rana do ok.godz.13, a z drugiej popoludniu. Czy wystawienie skrzynek na tak silne slonce nie dobije juz i tak uschnietych sadzonek? Z gory dziekuje za pomoc
Stylowe Nordowisko 17:13, 23 cze 2017

Do góry
Ogród z widokiem na jezioro 17:03, 23 cze 2017

Do góry
adewzuol napisał(a)
Jolu, jak się cieszę, że mam ostróżki od Ciebie, tylko u mnie słabsza ziemia i nie wiem czy takie urosną.
A na zdjęciu poniżej widzę roślinkę z liśćmi podobnym kształtem do ostróżki, ale ciemniejsze kolorem i mają wybujałe pędy z żółtymi kwiatuszkami, co to to. Przesadziło się to do mnie od Ciebie, chyba razem z przewrotnikiem, bardzo ładnie rośnie.

To języczka przewalskiego, mam ją od Antre
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:59, 23 cze 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Haniu, oszczędzam się, co widać po ogrodzie, pomocników brak, też czasu u nich nie ma.
Przeraziłam się bardzo, nie byłam w stanie iść, po schodach do góry przy pomocy męża, szłam godzinę, nie mogłam sama usiąść ani wstać, nie wspominając, że żenada, bo i na kibel nie mogłam, nie wiem co się stało, dzień wcześniej kręgosłup mnie bolał, chodziłam sztywna, a na drugi dzień te nogi, stracha mam; na razie lepiej, ale nie chodzę normalnie, coś jak kaczka..powinnam jechac na SOR, ale bałam się, że mnie do szpitala wpakują, buziaki
dla Ciebie Abraham Darby
eMuś stale mi przypomina, co do mnie piszesz

Irenko musowo potrzebujesz wizyty u dr Chrznowskiego w Krakowie, neurochirurg od kręgosłupów najlepszy w Polsce południowej , jeśli nie w całej. Poczytaj, popytaj i nie lekceważ. Wiem żeś mądra kobieta
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:54, 23 cze 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ten kolorek ma powodzenie

Śliczny A to jest chaber?
Słoneczny Ogród 16:54, 23 cze 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Daria piękne te surfinie

a maliny ja mam w pełnym słońcu już kilka lat, i jest im bardzo dobrze, a może przymroziło je trochę przy majowym skokach temperatur, dlatego są mizerne, mój tata w tym roku też właśnie ma ten problem, a co roku też nigdy nie miał kłopotów z nimi....

Surfinie dziękują

A czy maliny mogą przymarznąć? Nie znam się. Moje jeszcze nigdy nie przymarzły.
U Jolki na brak wody myślę,że też nie narzekają, u mnie przysychają często ale owocują więc to wykluczyłabym i tak pomyślałam, ze malina leśna roślina duże słońce jej szkodzi.
Słoneczny Ogród 16:44, 23 cze 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Bardzo fajny jest ten kolorek surfinii... pasuje do wszystkiego ale sam w sobie też super.

Fajny, fajny. No ja akurat z niczym nie łączę surfinii, bo najlepiej rosną same, jak mają dużo miejsca. Są tez bardzo żarłoczne i potrzebują stale podlewania, w upały 2x do pełna bo jak nie to więdną ale zawsze się podnoszą jak dopiją.

Prawie zawsze miałam białe.

Rozpoznawanie bylin 16:36, 23 cze 2017

Do góry
Witajcie, mam prosbe o rozszyfrowanie 2 roslin.
Co do pierwszej mam przypuszczenia, ze moze to byc jasmin/jasminowiec, ale byc moze sie myle. Jesli jednak okazalo by sie, ze mam racje, to czy mozecie mi powiedziec, czy mozna go szczepic? Mam pod blokiem taki zywoplot i marzy mi sie na balkonie ze wzgledu na cudny zapach i zimozielone liscie. Zauwazylam ze teraz, po przekwitnieciu wypuszcza takie dlugie "wasy". Z gory dziekuje za pomoc

A to druga roslinka uratowana przed chwilka (lacznie z lawenda, ktora sasiadka chciala wyrzucic ) Wyglada, jakby zaczynala usychac. Czy mozna i warto ja jeszcze uratowac? Co to za dziwolag?
Ptasi gaj 16:33, 23 cze 2017

Do góry
Kasia zapomnislam to dla Ciebie. Piekna roza ma duzo pakow. Mam nazwy spisane bo w glowie to pustka.

Słoneczny Ogród 16:19, 23 cze 2017

Do góry
Dubelek się wkradł, więc wstawiam fotki
Pelargonie , koleus tojeść i starzec.

berberys

goździki

Nie wiem jak nazywa się ten krzew co tak na biało kwitnie, nadaje się na żywopłoty. Mam to z ogrodu po babci.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 16:10, 23 cze 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Masz różę Bad Birnbach. Mam jakąś Nn i Janka pod powiedziała mi, ze to może być ona. Pokaż proszę swoja dokładniej

mówisz i masz

kolor malinowy, z budowy kwiatu i koloru podobna bardzo do Rosarium Uetersen, tylko mniejsza, nie choruje, nie przemarza polecam

u mnie pod krzewami jest, ma duzo cienia a jednak radzi sobie, słońce tylko w południe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies