Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi 2017 13:27, 23 cze 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Mala mi. Piekne roze. Przepiekna kompozycja rozu z niebieskim. Zreszta roza ta jest przepiekna, podobna zamowilam i juz posadzilam na wiosne.
Nie mam pamieci do nazw wszystko notuje.
Sezon rozany rozpoczety. Jeszcze ide ogladac dalej.

Ja też wszytko zapisuję.. a przynajmniej muszę zapisać by pamiętać nazwy ale
róża Sammer Song.. da się zapamiętać... "a ja mam nowe piegi........."
Ogród Małej Mi 2017 13:24, 23 cze 2017

Do góry
leon60 napisał(a)

piękny ten zakątek a wiąz jak zmężniał

Na 100% nie w twoim stylu... dziki busz nie do opanowania..

Ogród Małej Mi 2017 13:23, 23 cze 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Aniu, dobrze, że już znowu brykasz po ogrodzie! Ale wolę jak masz czas na spacery, a nie bieganie z myślą co by tu jeszcze...
Pozdrawiam!

Brykam tylko z aparatem.. na więcej czasu brak .. ale szkoda nie uwiecznić tych chwil, które tak szybko się zmieniają na inne widoki
Będzie co zimą oglądać Wieczorkiem trochę fotek zmniejszę do wrzucenia. A teraz zwiewam do obowiązków..

Podwórkowa rehabilitacja 13:18, 23 cze 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Odwiedził mnie dziś taki chrząszcz- barciel pszczołowiec.
Zastanawiałam się czy to przyjaciel czy nie i nadal nie wiem, mimo poczytania o nim.
Wiem za to, że coraz rzadziej można go spotkać, że żywi się larwami i poczwarkami pszczoły miodnej (podobno osłabionymi osobnikami) jak sam jest larwą, zaś jako dorosły gustuje w pyłku kwiatów i w małych owadach (mszyce?).

Tzn. określenie "osłabionymi osobnikami" jest nieprawdziwe. On po prostu zjada ze smakiem jak już się znajdzie w ulach. A rodzina pszczela za słaba, by go zmieść z powierzchni plastrów.

Słabe osobniki - to określenie w przypadku pszczół nie jest adekwatne. Tu bardzie j chodzi o pojęcie komuny-wspólnoty - rodzina pszczela. Sama pszczoła nie ma takiego znaczenia.

A co ja chciałam powiedzieć ... , że tawułki są boskie!
Działeczka Asi :) 13:18, 23 cze 2017

Do góry
Kochani, kiedy przycinamy trzmielinę?
Bo chyba muszę przyciąć ją, jak myślicie? Czy tak ma rosnąć?

Zielonym od linijki - ogród Ivony 13:18, 23 cze 2017

Do góry
ivo napisał(a)

I obsadziłam część grabowej. Brakło mi jeszcze roślina ok. 1/3 tej rabaty ale chyba poczekam i za rok pomnożę bo pójdę z torbami. Brakuje grabów ale już zamówione. Wszystkie rośliny tam mikruski więc szał będzie dopiero za 2-3 lata

Już za rok będzie szał! zobaczysz.
za 3 lata będziesz myślała o dzieleniu bo za gęsto będzie

krzyśki też kocham. ładnie się prezentują z trawami.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:17, 23 cze 2017

Do góry
Iwona100 napisał(a)
Witam. Wstawię zdjęcia z kilku stron podwórka. Rabata przy tarasie jest zrobiona w tym roku więc niektóre rośliny są jeszcze małe. Myślałam żeby zrobić na niej obwódkę z różowych wrzosów,które bardzo lubię . No i właśnie została mi do zrobienia rabata przy podjeździe do firmy męża. Chcę też przede wszystkim zmniejszyć ilość trawnika, który jak wiemy jest najbardziej wymagający .Długość podjazdu to ok. 12 m. Jest to strona południowa

.

A ja bym powtórzyła kuliste klony, pod nimi gdzieniegdzie bukszpanowe kulki, otuliłabym je miękką niską trawą,żurawką bądź lawendą
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:16, 23 cze 2017

Do góry
to parę jakiś ujęć i uciekam
jutro już pomoc do zdrowia będzie

Ogród Małej Mi 2017 13:14, 23 cze 2017

Do góry
"A ja mam nowe piegi, mam kropkowaną twarz, dlatego tutaj śpiewam, bo lato moje mam, lato moje mam, bo lato moje mam..."

Mam zakaz wychodzenia od ogrodu... bo trudno z niego wrócić..

Nie widzimy przekwitłych róż.. ale tego jest tyle, że nie wyrabiam z czyszczeniem..

Z ogródka na wsi 13:10, 23 cze 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Radziu ostatnio pokazywałeś nowy nabytek - dzwonka dalmatyńskiego Zobacz we Władku wypatrzyłam taką dużą kępę - Twoja na pewno tez się tak rozrośnie

Super, ładniutki jest
Wymarzony sielankowy ogród..... 13:10, 23 cze 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Takie tam

Jakie Ty masz piękne irysy! I piwonie! Wymarzone sielankowe!
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:07, 23 cze 2017

Do góry
Iwona100 napisał(a)
Witam. Wstawię zdjęcia z kilku stron podwórka. Rabata przy tarasie jest zrobiona w tym roku więc niektóre rośliny są jeszcze małe. Myślałam żeby zrobić na niej obwódkę z różowych wrzosów,które bardzo lubię . No i właśnie została mi do zrobienia rabata przy podjeździe do firmy męża. Chcę też przede wszystkim zmniejszyć ilość trawnika, który jak wiemy jest najbardziej wymagający .Długość podjazdu to ok. 12 m. Jest to strona południowa

.

PRZY TARASIE SUPER - MOZE DODAŁABYM KILKA WYSOKICH MISKANTÓW OD STRONY ŻYWOPŁOTU PRZY PODJEŹDZIE RÓWNIEŻ MISKANTY - SĄ NIEWYMAGAJĄCE PIĘKNE SZYBKO SIE ROZRASTAJA MOJE ULUBIONE TO SILBERSPINNE I TU MOZNA PODSYPAC JE SZERSZYM PASEM PRZESIANEJ DROBNEJ KORY NATOMIAST PRZED NIMI W KWADRATACH PODSYPANYCH KORA KAMIENNA ROZPLENICE LADY U
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:06, 23 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
Wychodzę na zakończenie roku w przedszkolu córci. Zrobiłam bukiety z ogrodu.

O Wróżko Czarodziejko....
Tu ma być ogród :) 13:04, 23 cze 2017

Do góry
Była dziś okazja, żeby się trochę pobawić we florystkę - tak mi wyszło

Miłkowo - sezon 2016-2022 13:03, 23 cze 2017

Do góry
Pola napisał(a)
Irenko, czytam o problemach, kochana nie bagatelizuj tego trzeba zdjęcie zrobić a najlepiej rezonans, szkoda że tak daleko od mnie ......może igiełki gdzieć w okolicy......

Jolu, rezonanse obu mam, jak to neurolog zobaczył, od razu mnie do neurochirurga wykopał, ale wiesz, jak u nas jest. Bardzo bym chciała Twoje igiełki i co tam jeszcze masz, za daleko by do Ciebie jechac, do osób przypadkowych, strach iść, raz mi tak zrobili, że mogło źle się skończyć.
Tak od roku mam problemy, ale żeby aż tak, przez myśl mi to nie przeszło.
Jutro do domu przyjedzie specjalista, uff
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:59, 23 cze 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Milus zycze zdrowia. Mnie tez lamie ale sie smaruje woltarenem i przestaje. Zawsze sobie mowie co bedzie to bedzie. Jak mnie polamie to jest to jakas przestroga. Wszystkiego czlowiek nie jest w stanie obrobic.
Ja przyjezdzam z jednej chalupy do drugiej i ciagle robie.
Przyjechalam z dzialki wczoraj i znowu inna robota. Syn nasadzil ppmidorow do donic i nie zajmuje sie tym rosna na balkonie, ekolog od sw bolesci. Ja kolo tego chodze. Tyle lat nigdy nie sadzilam warzyw na balkonie a teraz zamiast roboty ubywac to przybywa.

Dzisiaj u nas padalo wiec troche oddechu mam. Katar juz przechodzi, ale do bani sie czuje przez dwa dni tak mnie katar i bol glowy wymeczyl ze ledwo zyje.

Jeszcze raz szanuj sie chwasty nie uciekna.

Elu dziękuję choć bym chciała, nie jestem w stanie na razie nic robić, nogi się chybotają...czekam na tel od masażysty, musi mnie jakoś podratować, leki biorę, nie pomagają..mam od neurologa przeciwbólowe na bazie morfiny, ale tych unikam, nigdy ich nie wzięłam, innymi się ratuję, kurcze, ależ mi się przydarzyło, jakbym miała mało cyrku z tym zdrowiem.

A widzisz, roboty powinno ubywać, a Ty biedula masz jej tyle, ciągle w drodze, do tego chora! Musisz też przystopować koniecznie, doczytałam że ciągły katar może być objawem dychawicy oskrzelowej, zbadaj się kochana

Chopin dla Ciebie
nie ma jak wejść w ten gąszcz i dobrze sfocić
no i sama nie lezę, boję się, że upadnę

Przycinanie - cięcie iglaków innych niż tuja 12:58, 23 cze 2017

Do góry
Witam! Jako początkujący ogrodnik chciałbym zaczerpnąć pomocy w kwestii przycinania Krzewów iglastych. Jeśli się nie mylę to są jałowce. Pytanie do Was brzmi. Czym przycinać takie okazy? Rosły praktycznie około 25 lat bez przycinania. Dopiero jak się tu przeprowadziłem, zacząłem je przycinać. Niestety przycinałem je pojedynczo tzn. każdą gałązkę z osobna. Zajmowało mi to prawie cały dzień na jeden krzak a jest tu ich trochę . Myślałem, żeby przycinać nożycami ale znowu obcięte gałązki będą wpadać i środek rośliny i schnąc nie będą ładnie wyglądać a wybieranie zajmie mi znowu sporo czasu. Jak Wy przycinacie takie krzaczory???

Proszę nie zwracać uwagi na chwasty pod krzakami, już ich nie ma

I jeszcze jedna prośba. Jak wg Was mogę uformować taki krzak? Jaka jest jego nazwa? Ma około 60-70 cm wysokości.

Zielonym od linijki - ogród Ivony 12:57, 23 cze 2017

Do góry
ivo napisał(a)

Trzcinniki zaczęly łapać rdzę ale zareagowałam w porę mam nadzieję.

Hej
Czy możesz zdradzić czym pryskałaś trzcinniki? Bo mi zaczęły łapać rdzę...
Beskidzkie marzenie 12:54, 23 cze 2017

Do góry
Lawenda tuz tuzi jedyna jak na razie anabelka ma paczki

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:52, 23 cze 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Haniu, oszczędzam się, co widać po ogrodzie
dla Ciebie Abraham Darby
eMuś stale mi przypomina, co do mnie piszesz

Współczuję, znam ten stan. Kiedyś tak mnie unieruchomiło, że nogę na łóżku przekładałam, żeby pozycje zmienić, To jest znak, że kręgosłup przeciążony. Teraz chodzę z laską. Nie wiem czy to dla Ciebie przestroga, trzymaj pion.
A Zygmusiowi serdeczne ode mnie podziękowania za pamięć! Kiedyś może do Was dotrę, ale coraz gorzej z tym u mnie.
Buziaczkuję Was i ściskam!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies