Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

nawigatorka 20:47, 07 sie 2017

A i dodam ze odwdzięczy ci się ta igra kiedyś ram chwast nie będzie miał racji bytu
jolka 21:45, 07 sie 2017

nawigatorka napisał(a)

Wiesz ze ja swojejchyba poza dlorowitem nigdy nie nawozulam. U mnie najwazniejsza okazala się wida. Wcześniej na skarpie miałam trzmielina i wogole nie rosła. A irga nawet nie wiem kiedy stworzyła taki dywan- ma on już z 10 cm grubości.Teraz ja sobie już skutecznie sadzonkuje i obsadzał nowe miejsca bo będzie jej więcej. Jak się u coebie zadomowi to już szybko pójdzie. A co do białych jezowek to popieram - najlepsze

nawigatorka napisał(a)
A i dodam ze odwdzięczy ci się ta igra kiedyś ram chwast nie będzie miał racji bytu

Asia, trzymam Cię za słowo!! Gęsty dywanik, 10 cm szerokości, bez chwasta!
No już się nie mogę doczekać!

Wyplewiłam połowę, noc mnie zastała. Jutro skończę. Obiecuję lać wodę jak sucho będzie i florovit do września. Żeby nie było, że się nie staram

asiak 22:20, 07 sie 2017

jolka napisał(a)

Cudownie
Ananasek 22:34, 07 sie 2017

Witaj Joluś!

Dla Ciebie obiecane zdjęcie jeżówki (zakwitły mi dwie ) z nasionek które dostałam od Ciebie na początku roku ...pozostałe sadzonki pięknie rosną.

Dokupiłam jeszcze jakąś bordową

Bardzo jestem ciekawa tegorocznego efektu skarpy. Może pochwalisz się jakimś zdjęciem? ...tyle się na niej napracowałaś...

Korzystając z okazji że piszę do Ciebie (niestety rzadko jestem na forum) podsyłam Ci linka do nowego wątku. Bardzo lubię Twój ogród, więc bądź uważna. Ja jutro też będę lustrować swoje bukszpany.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7857-cydalima-perspectalis-cma-bukszpanowa
paulina_ns 06:33, 08 sie 2017

Jolus podglądam cichaczem, pozachwycalam się hortensjami, jeżówkami,ogród bardzo u Ciebie dojrzał i jest co podziwiać pozdrawiam.
Kasiolaaa 07:04, 08 sie 2017

Bordowa jezowka jest pieknaaaa
wrobelki 08:53, 08 sie 2017

jolka napisał(a)

Justynka, ciachnęłam wszystko jak leci. Zostawiłam po dwa pędy, a w trzech krzakach tylko po jednym, bo mi się pozostałe strasznie liche wydały. Mam nadzieję, że wielkich szkód nie poczyniłam, bo to operacja nieodwracalna

Jak rozumiem, mam je teraz powoli przygiąć i przywiązać do pierwszego druta.
Jest on na wysokości jakieś 70 cm nad ziemią, mam nadzieję, że nie będzie za nisko.

No i przecież pochwalić się muszę!!
Pierwsze (i jedyne!!) grono - moje własne osobiste!!
Hehe Zobaczymy czy chociaż dojrzeje

Winoroślą tak szybko się krzywdy nie zrobi, a już cięciem to ciężko ją skrzywdzić lubi to Tylko wiem że czasem szkoda człowiekowi Wtedy trzeba pamiętać że tam owoce mają być, a nie tylko liście

Nie będzie za nisko u nas część na 50 cm. Nie musisz jeszcze przyginać to co zdrewnieje zostanie na zimę to wiosną przywiążesz. Jak będzie około 15 liści na jednym to uszczyknij czubek żeby puścił boczne pędy. A jak one wyrosną to trzeba oberwać za pierwszym liściem każdy boczny pęd. Gronko super teraz będzie miało więcej słońca to będzie szybciej cukru nabierać Winorośl lubi się przesilać jak nie tnie się jej mocno to potem owoców jest bardzo dużo i nie są smaczne.

Ogrodem Twoim się zachwycam, jest piękny U mnie na skarpie to chyba w tym roku przygotuję ziemię i to nie pod całość Coś bardzo wolno prace w tym roku idą
jolka 21:50, 08 sie 2017

asiak napisał(a)
Cudownie

Dzięki Asia
jolka 21:58, 08 sie 2017

Ananasek napisał(a)
Witaj Joluś! Dla Ciebie obiecane zdjęcie jeżówki (zakwitły mi dwie ) z nasionek które dostałam od Ciebie na początku roku ...pozostałe sadzonki pięknie rosną. Dokupiłam jeszcze jakąś bordową
Bardzo jestem ciekawa tegorocznego efektu skarpy. Może pochwalisz się jakimś zdjęciem? ...tyle się na niej napracowałaś...

Korzystając z okazji że piszę do Ciebie (niestety rzadko jestem na forum) podsyłam Ci linka do nowego wątku. Bardzo lubię Twój ogród, więc bądź uważna. Ja jutro też będę lustrować swoje bukszpany.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7857-cydalima-perspectalis-cma-bukszpanowa

Hej Beatka Widzę, że jeżówka dzielnie się spisała Pewnie się jej u Ciebie spodobało Bordowa bardzo fajna. A ja dziś zauważyłam, że z moich białych wyrosły dwa krzaczki zielonych. Ale się zdziwiłam Jutro je obfocę, bo dziś nie zdążyłam.

Skarpa na razie ... "mizerna, cicha, stajenka licha" hehe.. ale walczę Irgi wyplewione, nawet dzisiaj parę z małymi korzonkami do doniczek powsadzałam celem namnożenia Zrobię jakąś fotkę przy okazji, ale szału nie ma.

Dzięki za info o ćmie, czytałam to już. Póki co u siebie nie zauważyłam, ale nigdy nic nie wiadomo, uważać trzeba.
jolka 22:01, 08 sie 2017

paulina_ns napisał(a)
Jolus podglądam cichaczem, pozachwycalam się hortensjami, jeżówkami,ogród bardzo u Ciebie dojrzał i jest co podziwiać pozdrawiam.

Paulinka, myślałam, że na żywo dziś obejrzysz, ale nie udało nam się skontaktować. Może jutro się zdzwonimy, hmm?? Jakby coś to pisz, dzwoń,, cokolwiek. Wstępnie planuję jutro pracować w domu, więc mogłabyś podjechać kiedy CI będzie pasowało.