Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:48, 22 lip 2017

Do góry
Piękne kwiaty i róże też jakoś kwitną U mnie narazie przerwa w różach bo przekwitły i czekam na drugie kwitnienie. A pogoda dobra, pada często ale nocami a w dzień upały są i nie trzeba nic podlewać z czego się cieszę. Teraz u mnie kwitnie co nieco na biało
Pogubiłam się po drodze... 19:11, 22 lip 2017

Do góry
amelia_b napisał(a)
A na tarasie busz

Ładny masz ten busz
U mnie deszczów nadmiar a u Ciebie wciąż susza, wszystko w tym roku pokręcone ...
Przerwa na kawę... 19:04, 22 lip 2017

Do góry
Tuja Aurea Nana - 6-letnie maleństwo ma 130 cm wzrostu i 80 cm szerokości. Katalogi kłamią! no może nie tak do końca ale w tym wypadku potwór wyrósł. Przeżył przesadzenie i ubiegłoroczne cięcie i oczyszczenie środka ale jest mniej zwarty. Taki trochę chaotyczny. Na drugim zdjęciu widać dlaczego nie należy go ciąć. Gałązki rosną od korzenia a nie od pnia. Pnia nie ma po prostu. Tak łatwo więc nie odrastają.
Ukojenie 18:57, 22 lip 2017

Do góry
Znacie ten wazon z Ikei?
Zerwalam kwiat annabelle :

Tak w ogole to zerwalam jeszcze kilka - w zeszlym roku po scieciu kwiatow zakwitly ponownie jesienia
Anulajda w raju 18:57, 22 lip 2017

Do góry
anulajda napisał(a)
Stożki ciachnięte ale z roku na rok jest to większa gimnastyka w sensie lawirowania pomiędzy roślinami a to trawy powiązane tymczasowo omijać,a to górną częścią ciała przytrzymać trzeba hortensję a nie mówiąc już o miejscu na stopy bez szkody dla roślin a żeby nie było to jeszcze po kilka razy wykonać wchodzenie i wychodzenie bo cięte na oko to wypadało się przyglądać coby w miarę równo było,masakra

Trud wynagrodzony ) profesjonalnie przycięte
Mam pytanko: jakie polecasz róże okrywowe? kolor biały lub różowy,długo kwitnące i zbytnio nie śmiecące? czy są takie?
Kwiaty we włosach 18:31, 22 lip 2017

Do góry

Ogród wśród pól i wiatrów 18:28, 22 lip 2017

Do góry
Będę monotematyczna i pomęczę jeszcze jeżówkami

Miłego popołudnia Lecę się załatwić z czarnymi porzeczkami
Kwiaty we włosach 18:26, 22 lip 2017

Do góry
pozostały ogród

z owoców są jabłka, gruszki
śliwek nie ma

Ukojenie 18:17, 22 lip 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Cudne rabaty. Kupiłam hakone dwa lata temu ale mi padła. Nie wiem dlaczego i trochę sie do niej zraziłam. Może wzięłam z marnego źródla.

Dziekuje
Zobaczymy jak u mnie bedzie rosla ta trawka...

Za rok koniecznie musze wysiac cynie super sa
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 18:16, 22 lip 2017

Do góry
Luteczka napisał(a)
Zakątek z poidełkiem

Ale piękne poidełko,Ewa fajnie,że jesteś ogladam i podziwiam
Ogród wśród pól i wiatrów 18:14, 22 lip 2017

Do góry
A skoro już jesteśmy przy "rynczeku lidla" to może odsłona tegoroczna Graby są już "fit", miskanty mocniej się rozrosły, no i hosty się wielkie porobiły, też kwitną, przeplatając się z jeżówkami.
Ogólnie... wsiowo na potęgę

Ogród wśród pól i wiatrów 18:05, 22 lip 2017

Do góry
agapant napisał(a)
O jaka ciekawa dyskusja, ja swoją szałwie podzieliłam wiosną, z jednej ładnej, kupionej w tamtym roku, zrobiłam 10 sadzonek, miniaturek. Trochę odchorowały ale teraz te moje maleństwa kwitną i mają się dobrze. Przepraszam że u Ciebie, mam pytanie, pustynnika też mogę już przesadzić?

No kurczę, ja się jakoś boję szałwii dzielić, a pewnie niepotrzebnie. Tych co mam już nie będę ruszać, ale tak sobie myślę, że jak jakieś spotkam w sklepie to kupie i od razu podzielę, może wtedy mi strach przejdzie Co do pustynnika nie mam pojęcia jak się go dzieli. Nawet musiałam sobie wygooglać, jaki on dokładnie jest. No i już wiem.. jest piękny Idę zaraz do Ciebie oglądać Zostawiam energetyczne jeżówki z ... "ryneczku lidla"

Malutki pod lasem 17:54, 22 lip 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
A wczoraj znowu koncertowo
Kocham, wielbię, itd...
Każdy kawałek cudny, w formie świetnej, nowa płyta niczym nie odstaje od staroci, ciągle jestem podekscytowana, a w uszach dudni mi jeszcze DM

Tez zazdroszcze,córka była
Ogród wśród pól i wiatrów 17:44, 22 lip 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Ja przycielam tylko przekwitle kwiatostany szałwii i teraz od nowa zaczyna drugi raz kwitnąc zdecydowanie wolę szałwie od lawendy, ta druga mnie denerwuje A poza tym Jolus pięknie u Ciebie, ślicznie pomalutku sobie wszystko ogarniasz, chociaż teraz w ten upał lepiej odpuścić Buziaki!

Paula, fajnie Cię widzieć w awartaku Ja białą szałwię przycięłam tak jak TY, a niebieską tak jak mówi Toszka. Zobaczymy co będzie Lawenda...no masz rację, że jest ona czasem denerwująca, ale jakoś mi ciężko przestać ją lubić A co do ogarnięcia ogrodu to teraz mam "amerykę". Mówię tylko co jest ważniejsze, a co może poczekać, i eM. się załatwia z chwastami po kolei Jest to układ doskonały!!

A dla Ciebie lariska dzisiejsza

Tu narazie jest ściernisko... 17:42, 22 lip 2017

Do góry
Nowe budleje sa oblegane przez motyle.

A to moje "stare", które po majowych przymrozkach wyglądały jak mrożonki. Ale na szczęście odbiły od korzeni.

Lilie przekwitły i trochę brakuje koliru.

Hirutkowy raj:)) 17:42, 22 lip 2017

Do góry

Hirutkowy raj:)) 17:38, 22 lip 2017

Do góry

Pogubiłam się po drodze... 17:38, 22 lip 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Szkoda cisów
Trudno Aniu się mówi.
My dalej w lesie Zresztą nie ma się co dziwić

Hirutkowy raj:)) 17:36, 22 lip 2017

Do góry

Jan Paweł II

Ogród wśród pól i wiatrów 17:33, 22 lip 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Śliczne obrazki pooglądałam wysprzątane i czyściutko , nie to co u mnie

Sylwia .. Kobieto!! Jakbym miała taki wielki ogród jak Ty, to bym się totalnie załamała na samą myśl o utrzymaniu w nim porządku!! Naprawdę szczerze Was podziwiam!

A dla Ciebie hmm, hmm... może coś do jedzenia??

Muszę stwierdzić obiektywnie, że porzeczki czerwone w tym roku dały czadu! Zdjęcia nawet może tego nie oddają, ale gałęzie dosłownie się kładą, pod ciężarem długich gron, o wyglądzie winogronek Zastanawiam się co z nich zrobić?? Póki co eM. poszedł zbierać czarną porzeczkę, którą mam zamiar zasypać cukrem, by puściła sok. Jakby ktoś miał sprawdzony przepisik na jakąś konfiturkę porzeczkową, to ja poproszę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies