O tak,tak!
Mi się widzi jakiś piknik w pięknych okolicznościach przyrody...
Jakieś kocyki, babeczki, truskaweczki
Super pomysł
Madziu, buziam niedzielnie i do zobaczenia
Aga dziękuję Ci bardzo za wczoraj
Kawka Madzi i babeczki Wieloszki na tych schodach pod Iglicą smakowaly wybornie!!! Musimy powtórzyć
Marzenko , kawka była też od Gabisi a babeczki miodzio ... było cudownie
dzięki za spacerek ...musimy powtórzyć
Kulki po 7? Albo po 15? Dajcie namiary
Sebek , to do Ewuni musisz się uśmiechnąć .... u nas kulek niet
To ja zapraszam na piknik w pięknych okolicznościach przyrody. Kocyk, babeczki i truskaweczki - da się załatwić
Tylko ustalcie termin, a ja zapraszam do mnie Pozdrawiam
Anitko dzięki myślimy o tym ....
Madzia nowa fryzurka ... buziak
Dziękuję
Przędziorek nie zawsze objawia się pajęczynką...... i uwielbia atakować orliki.... one w zasadzie są atakowane pierwsze w ogrodzie to taki mój wskaźnik czy jest przedzior czy go nie ma....
Widać takei kropki.. pajęczynki mogą być od przędziorka albo od pajączków.. ale widać takei kropki.... ja co roku obserwuję orliki... i jak je atakuje, to wiem że już zaczyna grasować na reszcie ogrodu....... wczoraj poszedł cały ogród Magusem
Edit bo zapomniałam wstawić foto.. liście na roślinach w dalszym stadium mają takie kropki ..odbarwienia.. i trudno zauważyć, a tu tylko oglądam orliki
Aniu dzięki , orliki uwielbia , a to dziadyga u mnie dużo pajęczyn , ale to chyba sprawa pająków.
U mnie dużo mszyc
A Wrocławianki znowu miały spotkanie Ależ wy się doskonale zgrałyście
Buziam Evchen ... nasza BB bardzo mi się podobi
Madzia, fryzura super ! spotkanie rewelacja ! pozdrawiam cieplutko
Anula dzięki .... tak bym chciała dojechać na Święto Róż , poznać Cię osobiście i odwiedzić Twój ogródek .... pozdrawiam Kochana
Z cukierków sypałem ostatnio azofoskę....U mnie również niektóre bukszpany po zimie nie ruszyły - zwłaszcza te mocno przycięte.....Jak jest zielony to zostaw go w spokoju
Byłem w Bielsku i wstąpiłem w Pisarzowicach do jednego z centrów ogrodniczych - raz tam byłem i kupiłem moje bordowe żurawki chyba po 6 złotych.....Teraz było ślicznie, ale kulki bukszpanowe od 70 złotych - i na prawdę niezbyt dobrze wyglądały. Ogólnie z cenami nie ma tam źle, myślałem, żeby te kulki zastąpić kosodrzewinami, ale te co mi konweniwały kosztowały 50 zł....Albo ja jestem chciwy albo te rośliny były na prawdę drogie.....Co najlepsze te co nie potrzebuję to ceny miały świetne, wypaczyłem Frosted Curls'y po 8 zł - widać, że spędziły zimę w szkółce, bo odbijały, sadzonki na prawdę duże
Także nadal jestem bez kulek bukszpanowych Ale kiedyś może znajdę
A dzisiaj mam plan Bo jadę za chwilę do Bielska i przejeżdżamy przez Pisarzowice A że to ja mam prowadzić i ćwiczyć dalsze trasy to zajadę do szkółki - lub szkółek Może będą jakieś tanie kulki bukszpanowe
Na razie idę sobie dokończyć robić obiad, bo za pół godziny mam być zwarty i gotowy Czymajcie kciuki
Sebek zwrócił uwagę na motyla, ale cóz by sam motyl znaczył bez tej uroczej ławki i szpuli na niej i stelażu patyczkowego z prawej... Świetna kompozycja.
Sebek - fiolet w ogrodzie jest czadowy - wiem coś o tym Robisz piękne zdjęcia. A czy werbenkę mozna jeszcze wysiewać do gruntu? Bo ja moje nasionka, które dostałam od Danusi schowałam tak dobrze, że nie mogłam ich odnaleźć i dopiero niedawno na nie natrafiłam. Mam nadzieję, że mogę je siać?
Wróciłem się i też nie wierzę W maju jeszcze było u Ciebie pustawo, a w czerwcu na spokaniu właściwie korę ledwie było widać
Dużo roślin sadziłam wiosną w ubiegłym roku lub jesienią 2011 i dopiero teraz widać jak szybko się rozrasta. Trzeba dać roślinkom czas i nie przesadzać ich co pięć minut