Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Tu ma być ogród :) 10:55, 21 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Szałwia gdyby miała zostać to w kosteczkach maks 5 takich na całej długości płotu, ale jak nie chcesz to ją zabierze, w końcu przedpłocie ma być schludne i jak najmniej pracochłonne

Ja w ogrodzie szklanego stolika bym nie chciał, mam szklany stół i dziękuję, widać każdą plamkę, zacieki po deszczu, po rosie, po wilgoci, może na stoliku kawowym lepiej się spisze bo jednak łatwo zetrzeć rozlaną kawę, ale jak już dojdę do tego etapu to będzie drewniany, prawdopodobnie z modrzewia.

Ja Ci mówię z tym trawnikiem kuj żelazo póki gorące chociaż jak tak czytam to chyba nawet przy robieniu rabat będziesz miała wielką pomoc.

Co do dzielnic obstawiam między dwoma, chyba nie muszę pisać którymi

z dzielnicami na pewno byś się nie pomylił

Mieszacie mi z tym blatem, rozmyślanie trwa nadal...
A jeśli z modrzewia to jakiej grubości deski przewidujesz?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:19, 21 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Za to wypowiem się o roślinach, które zawsze czują się dobrze bez względu na pogodę... chwasty

o tak w tym roku mam ich mnóstwo
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:06, 21 lip 2016

Do góry
Dobrze, że tylko tyle mnie poniosło

Za to wypowiem się o roślinach, które zawsze czują się dobrze bez względu na pogodę... chwasty
Tu ma być ogród :) 10:01, 21 lip 2016

Do góry
Szałwia gdyby miała zostać to w kosteczkach maks 5 takich na całej długości płotu, ale jak nie chcesz to ją zabierze, w końcu przedpłocie ma być schludne i jak najmniej pracochłonne

Ja w ogrodzie szklanego stolika bym nie chciał, mam szklany stół i dziękuję, widać każdą plamkę, zacieki po deszczu, po rosie, po wilgoci, może na stoliku kawowym lepiej się spisze bo jednak łatwo zetrzeć rozlaną kawę, ale jak już dojdę do tego etapu to będzie drewniany, prawdopodobnie z modrzewia.

Ja Ci mówię z tym trawnikiem kuj żelazo póki gorące chociaż jak tak czytam to chyba nawet przy robieniu rabat będziesz miała wielką pomoc.

Co do dzielnic obstawiam między dwoma, chyba nie muszę pisać którymi
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:56, 21 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Byłem dzisiaj 'na bylinach' z planem zrobienia sobie zdjęć roślin do planowania, ale zgłupiałem na widok tylu piękności... na szczęście dość mi się śpieszyło i zabrałem tylko to co planowałem... dlaczego już nie mam miejsca na nowe rabaty, oj jak to boli
Mam troszkę zdjęć

Pinneaple Sundae

Jeżówkowe szaleństwo

gdzie jest taka szkółka? Faktycznie totalne szaleństwo
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:55, 21 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Takie grupy robią wrażenie, w roli głównej Guava Ice

A jednak ilość, daje efekt
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:53, 20 lip 2016

Do góry
Wiem, że wstęp jest sprzed lat chciałam podkreślić, że się "trochę" zmieniło

Poczytam o czosnkach, dzięki!

Luki napisał(a)

Ta była przepiękna, ale zapomniałem nazwy, a zdjęcia etykietki sobie nie zrobiłem

Nie wiem, na ile wiernie są odtworzone kolory, ale jeśli to pomarańczowy róż, czy też różowy pomarańcz, to może być Secret Passion. Mocny kolor.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:45, 20 lip 2016

Do góry
Kasiu czosnki tak do metra mają, niektóre może troszkę większe.
Rabaty bylinowe to bardzo trudny temat, ale coraz bardziej to opanowuje
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:43, 20 lip 2016

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:39, 20 lip 2016

Do góry
Szał kolorów

Kilka kadrów z ogrodu

Takie grupy robią wrażenie, w roli głównej Guava Ice, plus zestaw czarno biały
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:33, 20 lip 2016

Do góry
Secret Glow

Ta była przepiękna, ale zapomniałem nazwy, a zdjęcia etykietki sobie nie zrobiłem

Honeydew

Funkie też fajnie wyglądały kwitnące
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:27, 20 lip 2016

Do góry
Byłem dzisiaj 'na bylinach' z planem zrobienia sobie zdjęć roślin do planowania, ale zgłupiałem na widok tylu piękności... na szczęście dość mi się śpieszyło i zabrałem tylko to co planowałem... dlaczego już nie mam miejsca na nowe rabaty, oj jak to boli
Mam troszkę zdjęć

Pinneaple Sundae

Jeżówkowe szaleństwo

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:21, 20 lip 2016

Do góry
Dominiko wstęp jest z przed 3 lat, a z tamtego stanu niewiele zostało nie tknięte, prawie wszystko przekopane
Kulki na patyku to czosnki główkowate, warto je mieć bo tanie i bardzo efektowne, sadź po kilkadziesiąt, w miejscu ze zdjęcia jest ok 100

Kasiu to czosnki główkowate, zapraszaj zapraszaj bo warte są tego

Powiem CI w tajemnicy, że bylinowa mnie obecnie bardzo irytuje, oczywiście nie w całości, ale miejscowo, muszę nad tym popracować i jedyne kiedy właśnie mnie nie irytuje to na zdjęciach bo wtedy najbardziej się broni
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:21, 20 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Co zrobiłby MacGayver? to jest najlepsze
Kasiu przecież oczywiste, że wyszło świetnie

My jeszcze sie nie dowiedzieliśmy co zrobiłby MacGayver Aż strach się bać.

Pewnie że tak - wyszło super i inaczej tego w Twojej wypowiedzi nie odczytałam.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:16, 20 lip 2016

Do góry
Co zrobiłby MacGayver? to jest najlepsze
Kasiu przecież oczywiste, że wyszło świetnie
Do raju daleko - u Ewy 19:07, 20 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No bylinowa pięknie się prezentuje i ta pysznogłówka o tak nieoczywistym kolorze mnie zachwyca
Liliom daj szansę bo azjatyckie zwykle wyrastają do ponad metra chyba, że jest to jakaś miniaturka, ale niekoniecznie. W pierwszym roku po posadzeniu lilie zawsze są niższe słabsze i mają mniej kwiatów

Ten kolor pysznogłówki jest śliczny Ale Twoje też mi się podobają Widziałam na żywo u Iwonki

Nie wiedziałam, że lilie potrzebują czasu, myślałam, że od razu wyrosną takie wielkie. Bardzo bym chciała, żeby mi takie wyrosły jak u Kindzi I żeby się kociły
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 18:48, 20 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No pacze i pacze i nie mogę się napatrzeć, już pa licho efekty bo wyszło super i jak czyściutko, ale uczynność ludzka na takim poziomie, rzadko teraz spotykana
Kasiu takich gości to ze świecą szukać... nie mają czasem wolnych terminów

Łukasz - Ty się śpiesz, bo ich kalendarz tego nie przetrzyma.

No i dlaczego- pal licho? I wyszło pieknie i uczynność niesamowita.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:38, 20 lip 2016

Do góry
Jestem i ja

Ja czegoś innego się spodziewałam po tym wstępie myslałam, że to będzie taki sielski ogródek, ale kopara mi opadła, oj opadła! Wszystko pięknie spięte powtarzającymi się elementami, mistrzowskie cięcie kulek i stożków, dużo różu, co lubię

Łukasz, nie padnij ze śmiechu, ale co to za fioletowe kulki na patyku, obok floksów? Czy to jakieś czosnkowate? Gdzieś je już widziałam, ale nie mogę sobie przypomnieć, co to. Boskie są!

Luki napisał(a)

Biało różowy ogród za płotem. 17:53, 20 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Elu bywam tam często, no może nie aż tak często
Por ośliny to się wybieram do Goczałkowic, bardziej opłaca mi się jechać raz i daleko niż 5 razy po bliższych szkółkach.

Jednak wszystko przełożone na po weselu, a tak mi się chce jechać, że nawet opisać tego nie mogę, 1000km w jedną stronę na szczęście nie jestem kierowcą... a miałem mieć w końcu pierwszy w życiu prawdziwy wyjazd na wakacje... miałem

Łukasz ale jo nie wiem , kiedy to wesele..
Więc jak już będziesz wolny " po " weselu to daj znać..bo tak se myślę..że ja po drodze jestem tzn..od Ciebie do Goczałkowic
Do raju daleko - u Ewy 14:25, 20 lip 2016

Do góry
No bylinowa pięknie się prezentuje i ta pysznogłówka o tak nieoczywistym kolorze mnie zachwyca
Liliom daj szansę bo azjatyckie zwykle wyrastają do ponad metra chyba, że jest to jakaś miniaturka, ale niekoniecznie. W pierwszym roku po posadzeniu lilie zawsze są niższe słabsze i mają mniej kwiatów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies