Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 08:03, 21 lip 2016

Filemon24 napisał(a)

hehe fascynacja trawnikiem minęła

z każdymi kolejnymi taczkami skoszonej trawy oddalała się coraz bardziej
nawigatorka 08:14, 21 lip 2016

U mnie przetaczniki w zeszlym roku tez mialy maczniaka. Nic z tym nie robilam i w tym roku juz jest ok.

A tok myslenia M popieram
Zawsze jak skopuje trawnik mowie M.ze bedzie mial teraz lepiej
ren133 08:45, 21 lip 2016

lindsay80 napisał(a)

Niezależnie od pory dnia, sąsiedzi pewnie i tak będą pukali się w czoło i mówili, że wariatka - tylko czy mnie to obchodzi, nieeeee

To za dnia zrób

PS Nie bij ale mnie tam z szałwią się podoba tylko może na takiej zasadzie jak Iwonka zaproponowała ... trochę bym ją przerzedziła
lindsay80 09:14, 21 lip 2016

nawigatorka napisał(a)
U mnie przetaczniki w zeszlym roku tez mialy maczniaka. Nic z tym nie robilam i w tym roku juz jest ok.

A tok myslenia M popieram
Zawsze jak skopuje trawnik mowie M.ze bedzie mial teraz lepiej

U mnie już drugi rok jest na tej samej odmianie, jeszcze nigdy nie pryskałam, ale jak różom będę aplikować coś przeciw mączniakowi to te przetaczniki też popryskam.
Trzeba iść za ciosem i działać z tymi ramatami.
lindsay80 09:15, 21 lip 2016

ren133 napisał(a)

To za dnia zrób

PS Nie bij ale mnie tam z szałwią się podoba tylko może na takiej zasadzie jak Iwonka zaproponowała ... trochę bym ją przerzedziła

Bić nie będę, ale zostanę przy samych trawach, jakoś na rysunku ta nieregularność lepiej wygląda niż na żywo, przynajmniej ja się z tym oswoić bym nie umiała.

Jak się trafi jakiś pochmurny i chłodniejszy dzień to może i za dnia będę przesadzać
Ale jak na razie deszczowych dni mam dość.
makkasia 09:31, 21 lip 2016

"Fascynacja trawnikiem minęła"... uśmiechnęłam się ...ale blado bo to ja koszę trawnik, u mnie mój EM kompletnie nic nie robi w ogrodzie. Jedno szczęście, że się nie wcina Blat - ja byłabym za drewnianym a przedpłocie bez szałwii, chociaż z szałwią też mi się podoba ale ja kokocha jestem
Luki 10:01, 21 lip 2016

Szałwia gdyby miała zostać to w kosteczkach maks 5 takich na całej długości płotu, ale jak nie chcesz to ją zabierze, w końcu przedpłocie ma być schludne i jak najmniej pracochłonne

Ja w ogrodzie szklanego stolika bym nie chciał, mam szklany stół i dziękuję, widać każdą plamkę, zacieki po deszczu, po rosie, po wilgoci, może na stoliku kawowym lepiej się spisze bo jednak łatwo zetrzeć rozlaną kawę, ale jak już dojdę do tego etapu to będzie drewniany, prawdopodobnie z modrzewia.

Ja Ci mówię z tym trawnikiem kuj żelazo póki gorące chociaż jak tak czytam to chyba nawet przy robieniu rabat będziesz miała wielką pomoc.

Co do dzielnic obstawiam między dwoma, chyba nie muszę pisać którymi
Pluszakowa 10:17, 21 lip 2016

No Edytko, ja szklanych stolików już nie lubie. Moga mi się podobać w katalogu, gazecie, na zdjęciu u kogoś, ale u siebie NIE. Tutaj design dostał czerwoną kartkę i koniec. Zgadzam się z Łukaszem to jest istna masakra w utrzymaniu. Mam teraz szklane cudo w mieszkaniu i najbardziej nie mogę się doczekać, aż się wyprowadzimy i ten stolik tu zostanie. Ciii on jeszcze nie wie, że nigdzie z nami na pójdzie hihi. Dodatkowo z małym dzieckiem jestem nieraz przerażona, że zamiast guza będzie szycie (choć wiem, ze to u ciebie nie problem). I jeszcze rysy też są, a mamy go chyba z 2 lub 2,5 roku i generalnie jest mało używany, bo nas praktycznie ciągle w domu nie ma.

Taki głos w sprawie, przesmyśl tylko jak będziecie z tego korzystać, czy chcesz biegać ze ściereczką, bo do tego się to sprowadza.

Przy okazji wątku meblowego przestrzegam trzeba przed kupieniem mebli ze sklejki sprawdzić powłoki dotykowo. Pracowałam w takim biurze, gdzie meble były zamówione z katalogu i była masakra. Każde, słownie każde dotknięcie tych mebli zostawiało takie ślady jakby łapki z masła były. I ja chcąc przyjąc klientów w salce konferencyjnej przed i po każdzym spotkaniu wszystko przecierałam. I to nie były ani tanie meble, ani z sieciówki.

I właśnie popełniłam mój najdłuższy post na forum ogrodniczym o meblach
Madzenka 10:25, 21 lip 2016

Miałam szklany blat na meblach ogrodowych, dopóki w czasie wichury nie odleeciał. Do tej pory wybieram szkół hartowane z rabat. Polecam drewno, granit lub beton.

Mi sie szałwia podoba teraz gdy trawy sa niskie ale gdybyśmy podrosna to przyda Ci sie ta szałwia w ogrodzie
Pluszakowa 10:34, 21 lip 2016

Granit, to jest ciekawe rozwiązanie tu ci Madzenka dobrze radzi. Na dworze da radę, a wygląd może mieć bardzo nowoczesny.