Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:05, 11 wrz 2014

Do góry
Kochani, trzymajcie się prawidłowej nomenklatury - nie cyprys, tylko cyprysik. Cyprysy u nas nie rosną
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:01, 11 wrz 2014

Do góry
mariola_piekniewska napisał(a)
Witam
kto mi pomoże ze zrobieniem ogrodu jak mam to zaplanować ??

Wykopać wszystko i od nowa trzeba robić, teraz się nie okłada kamieniami rabatek, nad oczkiem nie sadzi się jałowców, a byliny nadwodne
Za mało z tych zdjęć wynika, w sumie wynika to, że tak nie powinno być
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:51, 11 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wczoraj miałam w ogrodzie profesjonalną sesję fotograficzną, przyleciała polska Pani fotograf, ale z Anglii. Zobaczymy co z tego wyniknie

Mam nadzieję, że chociaż słoneczko ładne było do tych zdjęć?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:15, 11 wrz 2014

Do góry
Wszystkie zdjęcia to bajka .

Gardenarium napisał(a)
Wczoraj miałam w ogrodzie profesjonalną sesję fotograficzną, przyleciała polska Pani fotograf, ale z Anglii. Zobaczymy co z tego wyniknie

Gratuluje, zresztą co tu się dziwić tak cudownych ogrodów jest niewiele na świecie. Zaraz zaczną się kolejki fotografów .
Choroby trawnika 10:12, 11 wrz 2014

Do góry
Albo Kiepenkerla albo Graminexu. Siałąm też firmy Kalnas. Może być sportowa, uniwersalna. Ja z tym nie mam problemu, najważniejsza jest prawidłowe przygotowanie gleby, a potem pielęgnacja.
W zasadzie to kładę trawniki z rolki, nie mam czasu na ryzykowanie ulewą i wschody chwastów. Trawa musi być doskonała.
Czym nawozić trawnik- nawożenie trawnika zamkn. 10:09, 11 wrz 2014

Do góry
No to spaliłaś, musisz najpierw pozbyć się chwastów w dowolny sposób, ekologiczny lub nie, potem wynajmij sprzęt, glebogryzarkę, kup dobrej ziemi ogrodowej kompostu, torfu, czegokolwiek, rozsyp (wcześniej ujmij trochę tej gliny, bo się poziom ziemi podniesie, przegryź sprzętem rozsypaną warstwę z tą ziemią co jest, niech się trochę rozluźni, potem równaj, wałuj, grab i równaj do oporu i wtedy siej. Młoda trawka codziennie potrzebuje wody. Nikt nie mówił, że to proste zajęcie. Albo lepsze rozwiązanie - zainwestuj i połóż trawnik z roki. Będzie po kłopocie.
Nowe funkcjonalności: Szybkie dodawanie zdjęć, uśmieszki, statystyki i inne drobne zmiany 10:02, 11 wrz 2014

Do góry
Innowacja nie jest potrzebna bo to się robi w prosty sposób. Jest na to sposób tutaj, nie musisz przeglądać tylu stron

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4120-jak-przejsc-do-wybranej-strony-watku

Klikasz prawym myszką jakbyś chciała skopiować adres linku, robisz tak, żebyś mogła ręcznie wpisać dowolny numer strony i klawisz ENTER i masz wybraną stronkę.

Masz przykładową stronkę https://www.ogrodowisko.pl/watek/2999-prawie-ogrod-prawie-robi-wielka-roznice?page=146

Na końcu jest np. nr 146, chcesz 50 to zmieniasz 146 na 50 i enter.
Fiesta Garden 2014 - Opole 09:59, 11 wrz 2014

Do góry
Ciekawe czy to pierwszy raz, czy już odbywały się? U nas nikt chyba jeszcze nie opisywał wrażeń z tej wystawy. Bardzo jestem ciekawa opinii.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 09:50, 11 wrz 2014

Do góry
Ktoś robi robotę za nas, sieje, dba, kosi, podlewa i nawozi, potem ścina i zwija w rolki, tego nie dają za darmo, wiadomo, ale jaka wygoda. W sumie wychodzi na to samo. Zaoszczędzisz czas i pieniądze w sumie, a masz gotowy produkt. W tym roku nie siałam ani jednego trawnika, wszystko kładłam z rolki.

Co najważniejsze, takiego trawnika nie zmyje ulewa i nie wzejdą chwasty z nasion, jakie leżą w ziemi.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/27-trawnik-z-rolki-murawa-idealna

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/3-trawnik-w-ogrodzie
Czym nawozić trawnik- nawożenie trawnika zamkn. 09:47, 11 wrz 2014

Do góry
Nie masz trawnika, albo go spaliłaś zbyt dużą dawką nawozu i zbyt małymi dawkami wody, albo tylko to objaw suszy. Za mało podlewania.

Młody trawnik błaga o wodę, nie o nawozy w pierwszej kolejności. bo nie jest ukorzeniony i nawet krótki okres suszy go niszczy po prostu.
Choroby trawnika 09:46, 11 wrz 2014

Do góry
Zlikwidować chwasty, zaorać i zrobić trawnik od początku. Jeśli nie spalony azotem ?? to na pewno za mało podlewany, tutaj susza aż bije po oczach. Może masz straszne piaski i po prostu woda wsiąka błyskawicznie nie dając trawnikowi ani kropli, przecieka jak przez sito?
Jeśli tak, wzbogać piasek kompostem, materią organiczną, która zatrzyma trochę wody.
I siej od nowa.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:36, 11 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ależ u Ciebie Danusiu się dzieje w życiu zawodowym, jak TY to ogarniasz 
Podziwiam i szczerze gratuluję !

a co ma wyniknąć?????
Ogród Beaty 09:36, 11 wrz 2014

Do góry

Róże kup bladoróżowe a do nich dodaj jeżówki w jak najmocniejszym ciemnoróżowym kolorze.
Na lato dosadź jarzmianki w burgundowym kolorze, ciemny odcień przyda się na lato, a potem przydadzą się jeżówki. To będzie świetne zestawienie, zwłaszcza biorąc pod uwagę to, że w tle są ciemne pęcherznice

Zawijasek jest przekombinowany zbyt wcięty

Rozplenice tu na brzegu będą zbyt wielkie, wlezą na bukszpan.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:33, 11 wrz 2014

Do góry
Ogród z lustrem 09:29, 11 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

To te z oczkiem??.... z daleka wyglądają inaczej....może dlatego, że nie widać oczka

Z daleka to są nowe jeżówki, później dosadzone, poczytaj uważnie

Opisane są tutaj i pokazane w pobliżu żółtych berberysów https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=318

a z oczkiem są od tego miejsca

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=306

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:22, 11 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Danusiu - przegapiłem! Przecież wczoraj została wydana książka z Twoim ogrodem!!!! Masz ją już w wersji papierowej czy jeszcze czekasz? Macham

W Amazonie jest komunikat że premiera 16-go , przesunęli, pewnie wydawnictwo się opóźniło Ale ja mimo to zamówiłam, nie czekam aż mi przyślą od autora lub z wydawnictwa
Ogród z lustrem 22:48, 10 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Z samego tyłu za miłorzębem Troll jest pas berberysu Orange Dream.

Aha, dzięki.
Ładnie wygląda
Cofam się pooglądać więcej.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:54, 10 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

cudowne zestawienie
Ogród z lustrem 20:55, 10 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Już podawałam wcześniej, tę akurat wiem, bo była nazwa na doniczce 'Green Eyes' Cofnij się, poczytaj, zobaczysz więcej zdjęć i jej zielone oko

To te z oczkiem??.... z daleka wyglądają inaczej....może dlatego, że nie widać oczka
Ogród z lustrem 20:28, 10 wrz 2014

Do góry
Dzisiaj miałam dużo przeżyć, muszę spać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies