To może być ciekawe, nie wiem czy dobrze sobie to wyobrażam nawet
U mnie ma być kwadratowy ruszt ze stali nierdzewnej, jeszcze nie zamówiłam bo zastanawiałam się jakie wymiary powinien mieć i chciałam palenisko najpierw na żywo zobaczyć.
A na razie kupiłam kijki, bo też się przydadzą, w tym tygodniu klasa mojej córki przychodzi na ognisko (całe 9 osób sobie liczy z Panią ) to będą mieć frajdę jak każdy będzie sobie kiełbaskę piekł i jeszcze mnie mała męczy że mają być pieczone pianki marshmallow to też się kijki wykorzysta.
Wymyślam jeszcze w jaki sposób ten ruszt powiesić, bo klasyczne trójnogi nie wchodzą w grę, wyrysowałam sobie dwie wersje, albo jedna noga, albo dwie i jeszcze myślę - chłopak co ma mi to zrobić jeszcze ma sesję więc za jakiś tydzień dopiero by się za to wziął, jeszcze mam chwilę na ostateczną decyzję
Zdecydowaliśmy się na początek na bukszpan przy ogrodzeniu. Pośrodku trzmielina na pniu, a przed nią hortensja (bukietowa?).
Pod oknem kuchni pierisy japońskie. Posadziliśmy jeszcze trzy hosty.
Czy możemy wypełnić luki? Idziemy w kierunku roślin zimozielonych...
Pomiędzy hostami może kostrzewa siwa na przemian z lawendą? Pomiędzy śmietnikiem a szambem może wrzosy?
Czy może jakiś miniaturowy różanecznik?
Co pod trzmieliną?
Podoba mi się też golteria rozesłana - czy będzie tu pasować?
A tu juz trzeci tydz.wybieram darń spod grabów .Jak nie wyjdzie z tujami to właśnie tu planuję przenieśc ogród,mogłabym go przynajmniej podglądać z tarasu czy sypialni
Tu miałam pogłębić ,bo koszę kosiarką biedne begonie,no ale na zamiarach się skończyło
kupując tego buczka myślałam,ze tak ma być ,ze czubek się podgina ku dołowi,ale wyczytałam ,ze jeśli chce sie mieć duze drzewo trzeba prowadzić go ku górze.I nie wiem jak teraz mam to zrobić ? chyba zostanie z pętelką,bo nie sposób go juz rozsupłać
Juki sie rozszalały Jest też podpora do klemantisa,tylko klemantis coś chory po przesadzeniu
To jest nieprawdopodobne że z takiego miejsca zrobiliście taki cudny niebieski zakątek. Chyba zamiast szpadla masz różdżkę Harrego Pottera.
Super miałyście spotkanie, taki sponton zawsze najlepszy.