Ewuś, a zebrałabyś mi może ich nasiona, bo mają śliczny kolor? Z sadzonkami zawilców próbował dwa razy, bez powodzenia, ale spróbuję jeszcze raz na wiosnę. Moja mama ma je u siebie w podblokowym ogródku i są faktycznie wysokie i bardzo "wszędobylskie"
Serio?
Akurat to zdjęcie mi się nie podoba, jest zamazane. Ze statywem wyszłoby lepiej ale gdy je robiłam myślałam, że to jakiś listek a nie robal i się nie przyłożyłam
Widziałam dynie u Ciebie ja też 2 już zerwałam.
Dokładnie tak jak piszesz, my mamy jeszcze strych do sprzątania jesienią.
Taka sama sytuacja.
Sama jestem oszczędna ale pewne rzeczy nie mogą mieć drugiego/trzeciego życia
Przeglad ogrodka
Nie ma tylko begonii i rozchodnikow
Za to zalapala sie hortensja limelight, mieczyk, jarzmianka, szalwie, jezowki, rudbekie, zurawki, werbena, mieta, roze, zeniszek i sloneczniczki oraz cynie
Carex elata aurea w tym miejscu bardzo dobrze się czuje i ładnie się rozrasta. Kapie na niego woda z dachu, raczej nie robiąc mu krzywdy. Ostrogowiec sam tu zawędrował. Trzeba go wykopać i przesadzić. Pod płotem tzw Mordor a w żwirku chwasty .
Kwitnie ponownie Rose de Rescht. Szkoda że szybko przekwita.
Wiem Ewo, że najważniejszy jest pomysł, sama realizacja to już tylko formalność
Kurczaki, meble na wsi, właśnie wróciłam stamtąd ale oprócz chyba krwawnicy na rowie nie zrobiłam fotek.
Fakt, mój biały płotek też się szybko brudzi a stół cały czas wygląda fajnie
Grunt to mieć dobry plan.
Akurat chomąta i inne gadżety końskie trafiły do mojego Chrześniaka, który ma stadninę koni. Większość rzeczy rozdaliśmy a śmieci poszły na śmieci
Wszystkim przymierzających się do posadzenia berberysu polecam nową odmianę berberysu o zwartym, kolumnowy pokroju, powolnym wzroście. Liście o pięknym ogniście pomarańczowym, miedzianym kolorze z jaśniejszą obwódka. Nie ulegają poparzeniom słonecznym, wytrzymały na słonecznym stanowisku ostatnie temperatury +36 stopni C w cieniu, w słońcu pewnie z +50.
Zdobywca srebrnego medalu w Konkursie Roślin Nowości wystawy 'Zieleń to Życie' w 2016 r.
Z żurawki (bodajże Caramel) jestem bardzo zadowolona. Rośnie w tym miejscu od początku, czyli 6 sezon tworząc ładną obwódkę. Do towarzystwa ma biało kwitnącego fiołka.
Werbena sama tu zawędrowała
Hortensji nie udało mi się przyciąć, zrobiła się forma pienna bez żadnego wysiłku z mojej strony
Znalazłam w telefonie fotkę z przepisem, który dostałam od znajomej...
Jeśli będzie coś nieczytelne to pytajcie na priv.
ja nie ścierałam cukini tylko kroiłam w dużą kostkę, oczywiście uprzednio obraną. Potem i tak się to blenduje.
Jeśli nie dodacie pieprzu cayenne to wyjdzie smaczny słodki dla dzieci idealny.
Smacznego