Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 16:07, 15 sie 2017

Dla Justyny eee_taam fotki ozanki lsniacej, ktora nadaje sie na obwodki do warzywnika

Na ostatniej fotce kwitnaca.
U mnie jest przyduszona innymi bylinami, m.in. przetacznikiem i bardzo sie wyciaga. Ogolnie rosnie w kepce i jest zimozielona. Jak sie ja krotko tnie, to jest ladna i gesta.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
katel 16:29, 15 sie 2017

Ja też uwielbiam rutewki i niezmiennie zachwycam się zestawieniem ketmii u Ciebie - cudownie tak razem wyglądają.
gosika67 18:26, 15 sie 2017

Rutewka jakie preferuje stanowisko i w jakim sąsiedztwie?
Wendy79 18:31, 15 sie 2017

Anda napisał(a)
Moja osobista laczka kwiatow kanutii, scabiosa, geranium Rozanne w tym roku kiepsciutkie i hibiscus

Ewuś, a zebrałabyś mi może ich nasiona, bo mają śliczny kolor? Z sadzonkami zawilców próbował dwa razy, bez powodzenia, ale spróbuję jeszcze raz na wiosnę. Moja mama ma je u siebie w podblokowym ogródku i są faktycznie wysokie i bardzo "wszędobylskie"
ryska 18:53, 15 sie 2017

Brakowało mi Twoich fotek, raj dla oczu
20:29, 15 sie 2017
Anda napisał(a)
Dla Justyny eee_taam fotki ozanki lsniacej, ktora nadaje sie na obwodki do warzywnika

Na ostatniej fotce kwitnaca.
U mnie jest przyduszona innymi bylinami, m.in. przetacznikiem i bardzo sie wyciaga. Ogolnie rosnie w kepce i jest zimozielona. Jak sie ja krotko tnie, to jest ladna i gesta.

ale mi sie trafiło dzieki Andziu

czytam że hortulus cie ominął ...szkoda ...ech to zycie
Kasia_CS 20:47, 15 sie 2017

Nooo, taką dawkę fotek Twojego wykonania to ja lubię bardzo!
Warmia 21:28, 15 sie 2017

Ewuniu, zdjęcia jak zawsze piękne. Obejrzałam już kilka razy i nadal nie mogę się napatrzeć.
aga_podlasie 22:02, 15 sie 2017

Anda napisał(a)

Ta hortka ma teraz chyba 6 sezon. Dostaje wiosna nawoz do hortensji. Czasem jak mi sie wiosna przypomni to dostaje jeszcze kwasna ziemie do rodkow, tak ze dwie szufle. Poza tym co roku kompost i wiorki rogowe. Nie przycinam jej mocno, tylko tak ok 1/3 lub 1/4. Dzieki temu kwitnie obficie a kwiaty sa w miare duze, wieksze od mojej dloni. Nie zalezy mi na olbrzymich kwiatach. Po deszczu takie olbrzymy zwisaja lub sie lamia.

Rutewka to Thalictrum delavayi Splendide. Jest jednak mniej rozowa a bardziej fioletowa, wiec nie wiem, czy to na pewno ta.

Dzięki
Instrukcje do hortek postaram sie zastosować u siebie w przyszłym roku.
malgorzata_s... 22:25, 15 sie 2017

Ewcia czy Ty masz różaną donicach? Czy to tylko złudzenie? Widoczki rewelacja.Zapisuję się do fanklubu rurewki