Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

tulucy 08:38, 15 sie 2017

to faktycznie bez wczasów ani rusz jak mój m uprzątał dziadka piwnice, to jak on z jednej strony wrzucał do kontenera, to dziadek z drugiej wyjmował chociaż było sprzątanie uzgodnione i zatwierdzone ale 30letnia uszczelka sparciała może się jeszcze przydać przydasie to temat rzeka
anabuko1 10:39, 15 sie 2017

Pięknie ujęłaś w kadr gipsówkę z tym owadem
ryska 18:03, 15 sie 2017

Nallar napisał(a)

Przecież nikt ani nic Was nie goni, ważne że jest konkretny plan. Bardzo jestem ciekawa jak to wyjdzie.
Ten kredens i stoliczek to pokażesz?

Wiem Ewo, że najważniejszy jest pomysł, sama realizacja to już tylko formalność
Kurczaki, meble na wsi, właśnie wróciłam stamtąd ale oprócz chyba krwawnicy na rowie nie zrobiłam fotek.

Katkak napisał(a)

No właśnie, na biało. Diabeł tkwi w szczegółach i dzis białe meble mi się opatrzyly i są niepraktyczne, bo brudza się bardzo. A do takiego drewns posiwialego, nadgryzionego zębem czasu zawsze miałam słabość. Kiedyś swoje przerobie .

Plany na ogrodową kuchnię fantastyczne .

Fakt, mój biały płotek też się szybko brudzi a stół cały czas wygląda fajnie
Grunt to mieć dobry plan.

sylwia_slomczewska napisał(a)

Bardzo m, ale to bardzo w moich klimatach

Mam podobne lustro i kiedyś będzie w domciu wisiało

co z tym bogactwem zrobiłaś po sprzątaniu bo ja chętnie te chomąta odkupię

Akurat chomąta i inne gadżety końskie trafiły do mojego Chrześniaka, który ma stadninę koni. Większość rzeczy rozdaliśmy a śmieci poszły na śmieci

ryska 18:27, 15 sie 2017

tulucy napisał(a)
to faktycznie bez wczasów ani rusz jak mój m uprzątał dziadka piwnice, to jak on z jednej strony wrzucał do kontenera, to dziadek z drugiej wyjmował chociaż było sprzątanie uzgodnione i zatwierdzone ale 30letnia uszczelka sparciała może się jeszcze przydać przydasie to temat rzeka

Dokładnie tak jak piszesz, my mamy jeszcze strych do sprzątania jesienią.
Taka sama sytuacja.
Sama jestem oszczędna ale pewne rzeczy nie mogą mieć drugiego/trzeciego życia
ryska 18:31, 15 sie 2017

anabuko1 napisał(a)
Pięknie ujęłaś w kadr gipsówkę z tym owadem

Serio?
Akurat to zdjęcie mi się nie podoba, jest zamazane. Ze statywem wyszłoby lepiej ale gdy je robiłam myślałam, że to jakiś listek a nie robal i się nie przyłożyłam
Widziałam dynie u Ciebie ja też 2 już zerwałam.

Nallar 23:39, 15 sie 2017

Następnym razem cyknij fotkę mebelkom
I gdzie ja tą nieszczęsna krwawnicę mam wcisnąć...
Makusia 11:31, 16 sie 2017

ryska napisał(a)

Serio?
Akurat to zdjęcie mi się nie podoba, jest zamazane. Ze statywem wyszłoby lepiej ale gdy je robiłam myślałam, że to jakiś listek a nie robal i się nie przyłożyłam
Widziałam dynie u Ciebie ja też 2 już zerwałam.

Co robisz z dyń? To hokkaido, tak? Ja od zeszłego roku katuję zupę na okrągło Pyszna sprawa, ale może jakąś wariację wypadałoby wprowadzić Masz jakiś sprawdzony przepis?
anabuko1 13:09, 16 sie 2017

Ja tez już pierwsza 2 dynie zezwalam.
Twoje ładne.
A co z nich robisz?
ryska 19:44, 16 sie 2017

Nallar napisał(a)
Następnym razem cyknij fotkę mebelkom
I gdzie ja tą nieszczęsna krwawnicę mam wcisnąć...

hi hi
ryska 19:57, 16 sie 2017

Makusia napisał(a)

Co robisz z dyń? To hokkaido, tak? Ja od zeszłego roku katuję zupę na okrągło Pyszna sprawa, ale może jakąś wariację wypadałoby wprowadzić Masz jakiś sprawdzony przepis?

anabuko1 napisał(a)
Ja tez już pierwsza 2 dynie zezwalam.
Twoje ładne.
A co z nich robisz?

Z dynią mi cały czas nie po drodze.
Dałam tym hokkaido szansę, bo spróbuję jeszcze nadzianą ( Ania u Ciebie był przepis w zeszłym roku).
Robiłam zupę- krem ale jedynie smak sera pleśniowego jest w stanie naprawić jej smak, dżemy ale te znów pomarańczą ostro przyprawione, zapiekanki-beznadzieja, w occie i inne marynaty- niesmaczne, pieczona w piekarniku z olejem i ziołami- na siłę zjem po tygodniu głodówki.
Aaa i nalewkę robiłam, ale wolę inne a najbardziej cydr