Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:50, 16 maj 2013

Do góry
Hosty z podziału jednak wyszły

Georgia Peach

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:48, 16 maj 2013

Do góry

'

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:47, 16 maj 2013

Do góry
Te tulipany mnie zadziwiają Kwitną już prawie 3 tygodnie Niestety jeszcze kilka dni i pewnie padną.....

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:43, 16 maj 2013

Do góry
Czosnki coraz większe

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:41, 16 maj 2013

Do góry
Na parapecie w kuchni petunie i zielistki

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:40, 16 maj 2013

Do góry
W skrzynkach białe petunie i komarowce - sadzonki tycie, no ale coś za coś Urosną

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:38, 16 maj 2013

Do góry
Dzisiaj kupiłem takie granatowe petunie - posadziłem z Diamond Frostem, nie może go u mnie zabraknąć

W trzeciej donicy wylądowały zielistki....Wcisnąłem je tu, bo nie miałem gdzie ich dać ze skrzynek. W sumie tak źle to nie wygląda

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:35, 16 maj 2013

Do góry
Kupiłem dziś takie petunie - już gotowe do zawieszenia, bo po przeliczeniu wyszłoby to samo jakbym kupił wszystko oddzielnie - a już są dość duże

Bratki się do Was uśmiechają

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:33, 16 maj 2013

Do góry
Mam zdjęcia Na początek hortensja, która chyba chce iść w róż

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:02, 16 maj 2013

Do góry
No ja Cię kręce jaka bryka! Sebek no piękna!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:59, 16 maj 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Witaj Sebek,
jestem w trakcie robienia rewolucji ogrodowej, a dokładnie komponowania rabaty. Bede likwidowac taką wyspe trójkątna po środku trawniak a rosliny w niej wsadzone ( przed 2 laty) przenosic na nowa , porżadnł, duuuża rabate. W tej trójkatnej wyspie jest m.in 1 rh, 2 azelie zwykłe + 2 japońskie, pieris ( podmarzł mi troche.. ale jest) modrzewnica i kilka wrzosów oraz 2 hortenscje. Jedna horti to annabell a druga jakaś bukietowa, czerwona. Obie ładnie odbiły, z tym że Annabell jest juz dość wysoka , am duzo lisci ale nie ma pąków. Pytanie : czy moge ja jeszcze przesadzic teraz ? czy czekac az przekwitnie i zostawic dla niej miejsce na rabacie? wolałabym przesadzic ja teraz jeszcze .... chociaz jesli chodzi o azalie to poczekam az przekwitna z tym przesadzaniem bo juz, juz lada moment bedea kwiaty na nich.... taraz nie wiem co robic z tymi hortensjami ?
Jak dotre po pracy do domu to wstawie fotki wieczorem jak one diuze są to moze cos podpowiesz ...

Hortensje przesadź z dużą bryłą, możesz je cieniować np. firanką czy prześcieradłem, żeby lepiej się przyjęły. I najlepiej podlewaj rano i wieczorem. Po podlaniu wieczorem nalej wiadro wody czy dwa i jeśli jedziesz do pracy to podejdziesz rano do nich i będziesz miała od razu wodę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:54, 16 maj 2013

Do góry
Gdzie jest bumek???? W garażu stoi
Zdjęcia jeszcze nie mam - ale żeby było ogrodniczo wygooglałem zdjęcie z drzewami i kanałem wodnym - tak dla inspiracji Tylko moje jest granatowe - i dzisiaj prześlicznie komponowało się z tulipanami i trawą na podjeździe

Aha....dzisiaj wróciłem z petuniami i wilczomleczami Diamond Frost do domu Za chwilę będą zdjęcia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:11, 16 maj 2013

Do góry
Sebek stres szybko minie,zależy czy dużo jeździsz

A co ja mam powiedzieć
Mój M sprezentował mi auto w momencie kiedy córka zdawała na prawko ,teraz ja mam nowe auto a ona jako młody kierowca nim jeździ

To jest dopiero stres !!!!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:12, 16 maj 2013

Do góry
Witaj Sebek,
jestem w trakcie robienia rewolucji ogrodowej, a dokładnie komponowania rabaty. Bede likwidowac taką wyspe trójkątna po środku trawniak a rosliny w niej wsadzone ( przed 2 laty) przenosic na nowa , porżadnł, duuuża rabate. W tej trójkatnej wyspie jest m.in 1 rh, 2 azelie zwykłe + 2 japońskie, pieris ( podmarzł mi troche.. ale jest) modrzewnica i kilka wrzosów oraz 2 hortenscje. Jedna horti to annabell a druga jakaś bukietowa, czerwona. Obie ładnie odbiły, z tym że Annabell jest juz dość wysoka , am duzo lisci ale nie ma pąków. Pytanie : czy moge ja jeszcze przesadzic teraz ? czy czekac az przekwitnie i zostawic dla niej miejsce na rabacie? wolałabym przesadzic ja teraz jeszcze .... chociaz jesli chodzi o azalie to poczekam az przekwitna z tym przesadzaniem bo juz, juz lada moment bedea kwiaty na nich.... taraz nie wiem co robic z tymi hortensjami ?
Jak dotre po pracy do domu to wstawie fotki wieczorem jak one diuze są to moze cos podpowiesz ...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:05, 16 maj 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Asiulka Twoje pytanie wcale nie jest śmieszne!!! w ubiegłym roku nałam przygodę tulipanową i myślałam ze trzeba czekać aż one same zeschną i tak czekałam, aż Sebek po fotkach mnie uświadomił, że tulipanom trzeba oberwać łepek po przekiwtnięci z kawałkiem tej łodyżki, żeby nie wytworzyły nasion bo to osłabia cebulkę na przyszły rok, potem niestety trzeba czekać aż liście zaschną, nie jest to mily widok więc najlepiej sadzic tulipany tak by później coś je zasloniło, np trawy, obwódki itp Później zrobię jakąś fotkę. AAA i wyczytałam żeby obrywać nie obcinać bo przy obcinaniu sa równe krawędzie i moze dochodzic do jakiś chorób grzybowych

a u mnie, jak u ciebie, tyle tulipanów, więc część cięłąm, a częśc oberwałam, liczę, ze jest sucho i słonecznie i nic nie będzie
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:40, 16 maj 2013

Do góry
Zakupy pierwsza klasa, a kanciki? Nabierzesz wprawy. Ponoć jedno kółko to od kancików trzeba w powietrzu trzymać. Sebek instrukcji udzielał, zapytaj go dokładnie.
Pozdrawiam.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:53, 16 maj 2013

Do góry
Asiulka Twoje pytanie wcale nie jest śmieszne!!! w ubiegłym roku nałam przygodę tulipanową i myślałam ze trzeba czekać aż one same zeschną i tak czekałam, aż Sebek po fotkach mnie uświadomił, że tulipanom trzeba oberwać łepek po przekiwtnięci z kawałkiem tej łodyżki, żeby nie wytworzyły nasion bo to osłabia cebulkę na przyszły rok, potem niestety trzeba czekać aż liście zaschną, nie jest to mily widok więc najlepiej sadzic tulipany tak by później coś je zasloniło, np trawy, obwódki itp Później zrobię jakąś fotkę. AAA i wyczytałam żeby obrywać nie obcinać bo przy obcinaniu sa równe krawędzie i moze dochodzic do jakiś chorób grzybowych
Ogród z łezką 08:37, 16 maj 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Miałem wpaść na pomysł rycia, ale ta podmokła rabata to jest pomysł! I to nawet świetny

Ale roślin na podmokłe stanowiska nie znam zbytnio...

Na pewno hosty dadzą radę, Carex Aurea i tojeść rozesłana.....

Właśnie to nie jest podmokłe miejsce, już wyżej dokładnie je opisałam...trudne jest.

I nie pasują mi żółte rośliny, właśnie

Ale dzięki, Sebuś
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:22, 16 maj 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Byłem tam .....dwa razy I w tym roku nie jadę....Może to i lepiej?

Sebciu wyczytaliśmy że ten prywatny ogród można zwiedzać 3 razy w roku, więc jeszcze może Ci sie uda tam pojechać
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:36, 16 maj 2013

Do góry
Sebek jak to zdjęcia bumka nie będzie ? Przecież to podstawowe narzędzie pgrodnika tzn do przewożenia pachruścia!!! Gratki!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies