Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Gabisia 22:00, 16 maj 2013

Sebciu, gratuluję auta!
No pokaż, chociaż kawałeczek....
Ja tez upolowałam hortensje niebieskie w Lidlu
Wystawiłam je na słońce południowe i też chyba im tam za gorąco...
Mala_Mi 22:19, 16 maj 2013

No tak horti piekne... ale też sie pytam gdzie jest bumek???
Sebek 22:54, 16 maj 2013

Gdzie jest bumek???? W garażu stoi
Zdjęcia jeszcze nie mam - ale żeby było ogrodniczo wygooglałem zdjęcie z drzewami i kanałem wodnym - tak dla inspiracji Tylko moje jest granatowe - i dzisiaj prześlicznie komponowało się z tulipanami i trawą na podjeździe

Aha....dzisiaj wróciłem z petuniami i wilczomleczami Diamond Frost do domu Za chwilę będą zdjęcia
Sebek 22:59, 16 maj 2013

Margarete napisał(a)
Witaj Sebek,
jestem w trakcie robienia rewolucji ogrodowej, a dokładnie komponowania rabaty. Bede likwidowac taką wyspe trójkątna po środku trawniak a rosliny w niej wsadzone ( przed 2 laty) przenosic na nowa , porżadnł, duuuża rabate. W tej trójkatnej wyspie jest m.in 1 rh, 2 azelie zwykłe + 2 japońskie, pieris ( podmarzł mi troche.. ale jest) modrzewnica i kilka wrzosów oraz 2 hortenscje. Jedna horti to annabell a druga jakaś bukietowa, czerwona. Obie ładnie odbiły, z tym że Annabell jest juz dość wysoka , am duzo lisci ale nie ma pąków. Pytanie : czy moge ja jeszcze przesadzic teraz ? czy czekac az przekwitnie i zostawic dla niej miejsce na rabacie? wolałabym przesadzic ja teraz jeszcze .... chociaz jesli chodzi o azalie to poczekam az przekwitna z tym przesadzaniem bo juz, juz lada moment bedea kwiaty na nich.... taraz nie wiem co robic z tymi hortensjami ?
Jak dotre po pracy do domu to wstawie fotki wieczorem jak one diuze są to moze cos podpowiesz ...

Hortensje przesadź z dużą bryłą, możesz je cieniować np. firanką czy prześcieradłem, żeby lepiej się przyjęły. I najlepiej podlewaj rano i wieczorem. Po podlaniu wieczorem nalej wiadro wody czy dwa i jeśli jedziesz do pracy to podejdziesz rano do nich i będziesz miała od razu wodę
kaisog1 23:02, 16 maj 2013

No ja Cię kręce jaka bryka! Sebek no piękna!
malwes 23:06, 16 maj 2013

Sebastian....super auto. Teraz poprosimy zdjęcie oryginału Niech się dobrze prowadzi!
Sebek 23:33, 16 maj 2013

Mam zdjęcia Na początek hortensja, która chyba chce iść w róż

Sebek 23:35, 16 maj 2013

Kupiłem dziś takie petunie - już gotowe do zawieszenia, bo po przeliczeniu wyszłoby to samo jakbym kupił wszystko oddzielnie - a już są dość duże

Bratki się do Was uśmiechają

Sebek 23:38, 16 maj 2013

Dzisiaj kupiłem takie granatowe petunie - posadziłem z Diamond Frostem, nie może go u mnie zabraknąć

W trzeciej donicy wylądowały zielistki....Wcisnąłem je tu, bo nie miałem gdzie ich dać ze skrzynek. W sumie tak źle to nie wygląda

Sebek 23:40, 16 maj 2013

W skrzynkach białe petunie i komarowce - sadzonki tycie, no ale coś za coś Urosną