Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anna i Ogród 14:24, 19 lip 2017

Do góry
Na koniec ukochana Goethe.
Krzak widoczny z daleka. eM twierdzi że to najpiękniejsza jak dotąd róża w naszym ogrodzie.

Anulajda w raju 14:19, 19 lip 2017

Do góry
Róże ciąg dalszy bo nie mają zamiaru jeszcze przestać
Claire Austin wymaga podpory i wiązania bo ma wiotkie pędy inaczej by leżała na ziemi jak zaczęła kwitnąć to nie ma zamiaru jeszcze przestać. Ścięta była bardzo niziutko a już teraz ma 1,5m wysokości,pachnie bardzo delikatnie ale to raczej róża na tył rabaty bo dołem nie ma kwiatów

Jude the Obscure mam posadzone dwa krzaczki koło siebie dla lepszego efektu w przyszłości ale już teraz mnie bardzo cieszy bursztynowo waniliowe kwiaty pojawiają się co chwile, pędy ma jeszcze wiotkie ale to swieżynki są

Boscobel, świeżynka kupiłam ją z ciekawości i nie mam pojęcia dlaczego dopiero teraz i z pewnością na jednym krzaku się nie skończy,zapach ma piękny a kwiaty już teraz ma skierowane w niebo,kwitnie cały czas na początku po jednym kwiatku ale już widać że nabiera rozpędu
Anna i Ogród 14:19, 19 lip 2017

Do góry
Artemis - cieszę się że ją mam w końcu u siebie

i Gartentraume kwitnie

Anna i Ogród 14:17, 19 lip 2017

Do góry
Tawułki takie puszyste wszystkie mam.

Nagietki polubiłam

a to Savoy Hotel przekwita. Porcelanowa i klasyczna.

Anna i Ogród 14:16, 19 lip 2017

Do góry
Kochani pytanie. Co to za róża. Kupowałam rok temu jako Chopin ale nie wiem czy powinna być taka kremowa. Jest wysoka. Około 150-160 cm.

Dwa ogrody 14:12, 19 lip 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A to u mnie taka sytuacja przy cięciu żywopłotów przy bylinach - porażka. Ale dla takiej róży warto! Sadzenie incoguto na trawniku. To chyba się nie da?

Ewo, po czterech latach widać, jakie błędy popełniłam na początku. Krzewy się rozrastają i czeka mnie mała rewolucja. Na innej judaszowiec zacienił róże, róże zasłoniły hortensje, a wszystko przez to, że miało być gęsto, przez co od tygodnia uskuteczniam wykopki. Całe szczęście, że rośliny schodzą na bieżąco, zawsze komuś się przydadzą

przerzedzona rabata

Incoguto nie da się, jednak pozostaje przedogródek do zagospodarowania i nie tylko, wiadomo, jak to przy budowie, w ub. tygodniu wreszcie uporządkowaliśmy teren po oczyszczalni, trawa posiana, placyk wyłożony kostką, donica przetoczona, kwiaty wsadzone z powrotem. Prawa strona działki zagospodarowana, pozostaje część z lewej strony budynku, ale to potrwa.

Anna i Ogród 14:03, 19 lip 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Długo zeszło ale musiałam nową rabatę utworzyć i wykopać wierzby Hakuro. Dwie sztuki graba posadziłam tu.

A nie chciałaś słupka przysłonić ?
Z Pszenicznej ... 14:02, 19 lip 2017

Do góry
Przetacznikowce zaraz się rozwiną

Kłosowiec jest w tym roku olbrzymem... pszczoły go uwielbiają

Dziś gorąco więc znikam na taras w cień

Z Pszenicznej ... 14:00, 19 lip 2017

Do góry
Docelowo między płytami będą otoczaki, tak jak przed domem.
Po bokach będzie tylko inaczej.

A w warzywniku gdzie nie ma skrzyń to każda ścieżka dostanie obwódkę z plecionego płotka z gałęzi leszczyny. Tutaj już jest, po drugiej stronie buki też dostaną. W nogi im posadzę chyba poziomki
A cynie mają maciejkę, w przyszłym roku przy płotku nisko posadzę jeszcze nagietki lub aksamitki.
W innych miejscach może coś innego, macierzankę mam, piękną, będę nad nią dumać

Motylarnia powoli rozszerza się na floksy i jeżówki aha no i na przegorzany bo zaczynają kwitnąć.

Anna i Ogród 13:58, 19 lip 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
A dwie sztuki graba tu

Lekkości nabrała rabata.
Z Pszenicznej ... 13:54, 19 lip 2017

Do góry
Ścieżka w warzywniku już większa co kilka dni po parę płyt mąż dokłada, mamy baczenie na kręgosłup więc idzie to powolutku. Przed nami jeszcze ścieżka nie tylko tutaj więc trzeba się oszczędzać.

Malutki pod lasem 13:53, 19 lip 2017

Do góry

Aniu, fotki pierwsza klasa Fotograf się spisał

AnnaCh napisał(a)

Piękne ujęcie. Bardzo mi się podoba
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 13:29, 19 lip 2017

Do góry
Na ponizszych zdjeciach bardzo widac roznice jakosci ziemi...

Dwa ogrody 13:24, 19 lip 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

zabieram ta rozyczke chociaz nie wiem co to ...i liliowca tez

a pokaz krzaczek zoltej w calosci ?

Ta róża jest o wiele ciemniejsza, chyba to Ascot, obok rośnie William, więc może być odwrotnie Liliowca widziałam jeszcze w tym roku u pani, kupić Ci Kasiu?
Żółta w całości, tutaj chyba ją powsadzę

Dwa ogrody 13:21, 19 lip 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
GorAniu, Laguna na tej fotce świeżo po czyszczeniu, to jej ostatnie kwiaty w tym tłoczeniu.
Rabaty gęste, to fakt, ale może jeszcze uda się na trawniku coś posadzić, tylko musiałabym to robić "incoguto", bo eM nie strawi

A poważnie to tak dzisiaj dostałam się na tę rabatę

chciałam tu upchnąć jeszcze trzy takie różyczki

A to u mnie taka sytuacja przy cięciu żywopłotów przy bylinach - porażka. Ale dla takiej róży warto! Sadzenie incoguto na trawniku. To chyba się nie da?
Dwa ogrody 13:18, 19 lip 2017

Do góry
iwonadm napisał(a)

Wpadam z rewizytą. Widzę, że tego lata u Ciebie na bogato. To lubię Ta rozyczka to Eden wiec się nie martw prince Monako jest podobny do double delight a propos są 2 edeny eden rose i eden rose 85 pod którą nazwą kupiłaś? Edenka różoweieje jak tylko poczuje zimno zalewa ją taki rumieniec.
Ja też zachorowała m na różyczkę na jesień kupuję nowe dostałam liste ze szkółki obok atakcyjne ceny i odmiany będą znów sadzić

Niestety, chyba to nie Eden, tę mam czwarty sezon i nówka jej nie przypomina. Kwiat zdecydowanie większy i różu więcej. Zresztą jak będzie ładnie rosła, to bezimienność jej wybaczę, na razie puszcza mnóstwo młodych pędów, ale dostała solidną dawkę obornika pod korzeń
Kilka róż jesienią musi zmienić miejscówki, ta też
Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 13:14, 19 lip 2017

Do góry
A ja chciałam pokazać jakie spustoszenie sieją przędziorki na serbie.
Generalnie miałam ze świerkami problem gdyż po zimie stały w wodzie przez pewien czas. Teraz sytuacja opanowana, drenaż zrobiony, dostały lekarstwa i odżyły. Ale problem był z tym jednym osobnikiem.

Zdjecia z 29.05. Zero pączków, brak życia, lecz jeszcze nie suchy.

Kolejne zdjęcie z 19.06 czyli niecałe dwa tyg później.

Widoczne postępujące brązowienie od środka. Ale nie poddałam się - pryskam na grzyba(skoro korzenie stały w wodzie to zapewne grzyb), wzmacniam i nic.

Ale coś mnie tknęło jak spojrzałam na sąsiadów Conicę i poszłam z białą kartką sprawdzić. Tyle przędziorków to w życiu na oczy nie widziałam. Oprysk zrobiłam ortusem na wszystkie świerki, choć z pozostałych nic nie wytrzepałam. Potem zlewałam silnym strumieniem wody i mimo, że kolor brzydki to na początku lipca zaczął pączki wypuszczać. Znaczy chyba żyje

Myślę, że gdybym od razu sprawdziła czy ma lokatorów to teraz byłoby w całkiem fajnym stanie to drzewko.

Ale się rozpisałam.... może komuś kiedyś przydadzą się te zdjęcia
Pszczelarnia 13:12, 19 lip 2017

Do góry
Gocha napisał(a)
Ewo nie będę zbyt oryginalna- makówki skradły moje serce. Też takie kcem . Ogród bajeczny, warzywnik wzorcowy i taki klimatyczny. Nie wiem na które ujęcia ogrodu się najmocniej zapatrzeć. Nie wychodziłabym od Ciebie i szkoda że mam tak daleko . Pozdrawiam gorąco

A to wirtualnie, przynajmniej

Biało-żółto z makówkami. I z bodziszkiem 'Ann Folkard'.

Dwa ogrody 13:09, 19 lip 2017

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Ależ cudeńko! Jak ona się zwie?
Moja biała Splendide White marniutka, muszę ją czym prędzej przesadzić.
Uściski ślę.

Basieńko, nie znam nazwy lawendowej rutewki
Dla Ciebie biała, fotka z ub. tygodnia

Mój 4 arowy azyl... 13:04, 19 lip 2017

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies