Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 21:14, 02 sie 2017

paulina_ns napisał(a)
U Ciebie rozplenice też już kwitną? O jej przecież kwitnące rozplenice to już prawie jesień, a przecież dopiero, albo już sierpień

Paulinko z rozplenic to na razie hameln mi kotki puścił, little bunny, black beauty czy rozplenica red head to nawet jeszcze nie wyglądają, żeby cokolwiek miały mieć...
Monia81 21:20, 02 sie 2017

anbu napisał(a)
Hi hi Mona też mam rabatę rozplenicowo - rozchodnikową Co ile sadziłaś rośliny?

Buźka

Aniu rozchodniki sadziłam w takim zygzaku co 80 cm , a hameln 50 cm od nich, na początku myślałam, że może za duże odstępy, ale rozchodniki mogą mieć średnicę do 100 cm, te były rozsadzane i sadzone na wiosnę, a już mają średnicę 46 cm
Monia81 21:21, 02 sie 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Już Ci rozplenice kwitną???....w syumie czemu się dziwię , u mnie zakwitły wrzosy. Szybki i zwariowany ten sezon. Najpierw wiosna przytrzymała , a teraz galopka

Sylwuś zwariowany jest ten rok, natura nam płata figle... mnie już chyba już nic w tym sezonie nie zdziwi..
Monia81 21:23, 02 sie 2017

BasiaLT napisał(a)
Bardzo szybko masz kotki na rozplenicy. Ja w tym roku siałam z nasion, zobaczymy czy dadzą radę przez zimę.

Ja Basiu kupiłam sadzonki, ale muszę je w przyszłym roku podzielić i wrzucić w brakujące miejsca
Radziu2013 22:49, 02 sie 2017

Aaa rozplenica piękne kotki ja czekam na swoje z niecierpliwością...

Oj rozchodniki tak, one szybko się rozrastsją
Zana 07:54, 03 sie 2017

Ooo jakie fajne koteczki.
Czytałam kiedyś, że Hameln właśnie najwcześniej ze wszystkich rozplenic się kocą. Ale odległości to masz za małe. Już w przyszłym roku rozplenice pożrą Ci rozchodniki.
Monia81 08:08, 03 sie 2017

Radziu2013 napisał(a)
Aaa rozplenica piękne kotki ja czekam na swoje z niecierpliwością...

Oj rozchodniki tak, one szybko się rozrastsją

Ja rozchodniki lubię za to, że są bez problemowe, fajnie wyglądają i długo cieszą oko
Monia81 08:12, 03 sie 2017

Zana napisał(a)
Ooo jakie fajne koteczki.
Czytałam kiedyś, że Hameln właśnie najwcześniej ze wszystkich rozplenic się kocą. Ale odległości to masz za małe. Już w przyszłym roku rozplenice pożrą Ci rozchodniki.

No widzisz Anula, to zaś będzie przesadzanie, a myślałam, że będzie ok, człowiek całe życie się uczy
Zana 08:53, 03 sie 2017

Monia81 napisał(a)

No widzisz Anula, to zaś będzie przesadzanie, a myślałam, że będzie ok, człowiek całe życie się uczy

I ponoć głupi umiera
Doranma 09:01, 03 sie 2017

Bardzo lubię rozchodniki - są dekoracyjne od wczesnej wiosny, gdy tylko zaczynają się wyłaniać z ziemi, po późną jesień. Do tego nic nie trzeba przy nich robić a zdrowo rosną
Ja się ostatnio dziwiłam, że jarzębiny całe w koralach, że tak wcześnie, ale czytam, że Wy również potwierdzacie jakieś przyspieszenie w przyrodzie. Oby nie zapowiadało ono wczesnej jesieni i zimy ...