Znowu na wsi
21:20, 17 cze 2017
To super

Zauważyłam nowe podpory dla powojników, wyglądają świetnie

Danusiu bardzo mi przykro z powodu tatySkładam Ci kondolencje, przepraszam, że dopiero teraz, ale nie zaglądałam kilka dni do Ciebie. Pięknie napisałaś, że "odszedł oglądać boskie ogrody"... Z pewnością jest teraz w cudownym miejscu i spogląda na Was z czułością z góry
Macie teraz swego anioła, który czuwa nad Wami. Przytulam serdecznie.
Kwitną sadzonki hortensjiBardzo się cieszę, że udało mi się je wyhodować
![]()
Zaczyna się ten moment kiedy me oko przyciągają łąki.. i zachody słońca. W połączeniu wychodzi to tak:
(Łąka często koszona, bo robi za leśne boisko, ale i tak coś tam się wybija)
![]()
![]()
![]()
![]()
Nowym nabytkiem jest też wrotycz haradjana. Bardzo ładnie stalowy, będzie pasował na siną rabatę gdzie ciężko mają przezimować czyśćce.. zobaczymy czy to da radę.
![]()
Jarzmianki w kłosownicy
![]()
Niech mi ktoś powie co kupiłam, bo nie wiem.. jakaś jednoroczna roślina, twarde liście z włoskami, od spodu ciemniejsze niż z wierzchu. Kwiaty niewielkie, trochę jak u penstemonów.
![]()
Proszę o pomoc![]()
Posadziłam po wczorajszym deszczu przechowalnikdo rozpoznania przez Sylwię bo to od niej przywlokłam
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
My tak tu mamy że trzeba się natrudzić bardzo. Ale rozplenice od Ciebie mają się dobrze. Jeszcze elata marzy mi się bo tu w okolicy nie spotkałam.
Zdążyłam przed ulewą zebrać kwiatki do sypania dzieciom komunijnym. Te największe róże bo i tak by je ulewa załatwiła. Teraz siedzę przy kawie i je wącham
![]()