Mało mam czasu ostatnio na ogród. Jak wczoraj zobaczyłam jak zarósł po ostatnich deszczach padłam na kolana w rabaty i podniosłam się wieczorem. Za to dziś przepiękny, w końcu prawdziwie letni poranek
Mam pytanie, na co choruje mój klon (chyba kupiłam już chory egzemplarz) Przekopałam wątek o chorobach klonów i nie jestem mądrzejsza, wygląda jakby miał 3 problemy w jednym - coś go podżarło, ma jakiegoś grzyba? i kropki od poparzenia. Jak go kupowałam (kilka tyg temu) to miał jasne kropki na liściach (założyłam, że w szkołce go poparzyło bo był na słońcu) i wydaje mi się, że nic poza tym, ale może nie patrzyłam uważnie? Młode listki wyglądają OK, te troche starsze zjedzone.
Toszko! Odrobiłam zadanie domowe W wielu miejscach pH jest między 6-7, na rabatach, gdzie podsypywałam kwaśny torf ok. 6. O dziwo na górce humusu mam pH=6 (brane w 2 różnych miejscach). Widły zakupione
Trochę zwolnił ten wątek pelargoniowy, a przecież mamy właśnie pełnię kwitnienia tych kwiatów . Pochwalcie się swoimi pelargoniami .
Dla odwagi wrzucę kilka moich