Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

anka_ 06:31, 10 sie 2017

Fantastyczne te kule w kocimiętce. Jak z niej taki cyborg to chyba i ja nabędę. A jaką Kasiu masz odmianę? (hm... czy kocimiętka ma odmiany?...)

Za roślinki się ponoć nie dziękuje, to zatem buziaki za serducho i pragnę donieść, że ta panna u mnie też cały czas jeszcze kwitnie.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Makusia 08:18, 10 sie 2017

Kasiunia wrzuciłam Ci tę trzmielinę- tylko się nie przestrasz! Podejrzewam, że ona, jak i połowa roślin w moim ogrodzie złapała grzyba...
mrokasia 09:49, 10 sie 2017

Kasiu, nowa rabata świetnie wyszła, jak miskanty zmężnieją będzie przepięknie! Też zaczęłam myśleć nad ta kocimiętką skoro tak długo kwitnie .
Kasia_CS 10:09, 10 sie 2017

Zana napisał(a)
No to faktycznie cyborg, ale to super, bo masz cały czas efekt. Trzy trzmieliny też by fajnie z tą kocimiętką wyglądały, ale wtedy chyba już bez tych kulek na dole. A tak to masz i kulki, i miskanty

Moze masz rację, ze tak jest już ok nie.mogę się doczekać jak miskanty sie rozrosną kusi mnie co prawda, zeby za kocimiętkę a miskanty cos jeszcze dac, ale chyba będzie za duzo?
Kasya 11:23, 10 sie 2017

Kasia_CS napisał(a)

No i zaryzykowałam - posadziłam tam miskanta Morning Light - jest na kopcu, więc te jego korzenie będą miały trochę zapasu niż gdybym posadziła prosto "na garażu" jak większość roślin u mnie

bardzo fajnie wyszło
Kasia_CS 12:40, 10 sie 2017

anka_ napisał(a)
Fantastyczne te kule w kocimiętce. Jak z niej taki cyborg to chyba i ja nabędę. A jaką Kasiu masz odmianę? (hm... czy kocimiętka ma odmiany?...)

Za roślinki się ponoć nie dziękuje, to zatem buziaki za serducho i pragnę donieść, że ta panna u mnie też cały czas jeszcze kwitnie.

Aniu, miód na me serce, ze się przyjęła i kwitnie !

A kocimiętka to odmiana Six hills giant, a co istotne-wszystko wskazuje na to, ze nie wabi kotów. U sąsiadów są 2 wolno chodzące i do tej mojej kocimietki wcale się nie garną
Kasia_CS 13:35, 10 sie 2017

Makusia napisał(a)
Kasiunia wrzuciłam Ci tę trzmielinę- tylko się nie przestrasz! Podejrzewam, że ona, jak i połowa roślin w moim ogrodzie złapała grzyba...

Idę obadać

mrokasia napisał(a)
Kasiu, nowa rabata świetnie wyszła, jak miskanty zmężnieją będzie przepięknie! Też zaczęłam myśleć nad ta kocimiętką skoro tak długo kwitnie .

Tiririri, ale się cieszę, że kolejnej z Was przypadła do gustu )) pomysl pomysl, jest bezobsługowa na ten moment dla mnie
mrokasia 13:40, 10 sie 2017

Za tą kocimiętką przemawia też to, że jak mówisz nie wabi kotów. Chociaż moje ogony to kto je tam wie .
Makusia 13:49, 10 sie 2017

Za Twoją kocimiętką przemawia również to, że jest zwarta, kwitnie i nie rozsiewa się wszędzie. Ja swoją wywaliłam, ale miałam jakąś odmianę pospolita, kładącą się, rozkładającą, mało kwitnącą, za to bardzo płodną
Kasia_CS 15:26, 10 sie 2017

Dzięki Kasyu!

Kasiu-Mrokasiu, wiesz co... ja mogę się ta kocimiętka podzielić przy okazji

Marta, moja może tez taka plodna, a ja jeszcze o tym nie wiem