Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

Zana 22:11, 09 sie 2017

Gosia a masz jakieś podejrzenia co do przyczyny, że hortensje nie chcą Ci tam rosnąć?
Gosiek33 09:57, 10 sie 2017

Basilikum napisał(a)
a a myslalam, ze to juz docelowe miejsce. my jak jedziemy do Frankonii zawsze wracamy z bagazniiem kamieni tam leza na polach i ludzie chca ich sie pozbyc. U nas tez narazie leza ot tak i jeszcze nie mamy do konca pomyslu. Czyli ja chce spirale na ziola ale kiedy to bedzie

Przed laty też każdy napotkany kamień lądował w samochodzie... aż uzbierała się taka kupa kamieni Spirale, coś kojarzę ale nie za bardzo, za to samoróbka gabionu z kamulcami jako ,donica, na rojniki, niskie rozchodniki itp.
Gosiek33 10:07, 10 sie 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Gosiu, a podlewałaś hortensje gnojówkami?
O ile pamiętam, to w pierwszym roku po posadzeniu hortensje prawie nie kwitły i nie miały jakiś szalonych przyrostów. Ale cały sezon podlewałam je gnojówkami i w następnych sezonach już było na co popatrzeć.
Weź też poprawkę, że ten rok jest specyficzny. Długą zimę mieliśmy i rośliny później wystartowały.

Nigdy nie podlewałam hortensji gnojówką widocznie czas to zmienić. Hortensje rok temu padły, więcej ich nie sadziłam na tej rabacie
Gosiek33 10:23, 10 sie 2017

Zana napisał(a)
Gosia a masz jakieś podejrzenia co do przyczyny, że hortensje nie chcą Ci tam rosnąć?

Sosny za płotem rozpanoszyły się korzeniami daleko, daleko - gdy kopię ciągle napotykam na drobne korzenie. To konkurencja nie do przebicia się, już po roku w dołkach z roślinami zaczynają się pokazywać sosnowe korzonki. Wydaje mi się, że im dalej od pnia tym korzeni więcej, tych drobnych. Właśnie jestem ciekawa jak u ciebie w towarzystwie wielkich iglaków rośliny dają radę tak ładnie rosnąć?
Amelia2 10:29, 10 sie 2017

skąd dzisiaj wziąć tę gnojówkę? gdy byłam mała to widziałam jak sąsiad jeździł rowerem z wiaderkami na okoliczne łąki i zbierał krowie placki. Jego ogród podziwiał każdy przechodzień!

w tym roku swoje hortki podsypałam wiosną specjalistycznym nawozem w granulkach a od czerwca co 2 tygodnie podlewam magiczną siłą, rzeczywiście efekt niesamowity.
Gosiu na zdjęciu są Vanilki które jako maluszki kupiłaś mi w ub. roku

pierwsza z prawej jest nasłabsza bo do południa zacienia ją wierzba mandżurska.
przed i za nimi wylegiją się moje ptaszory, na pierwszym planie tegoroczny kogutek sebrytka i biała kurka araukana
Amelia2 10:30, 10 sie 2017

zalało Piaseczno? wyglądało strasznie... u nas tylko liznęło ale chociaż trochę podlało
Kasya 10:34, 10 sie 2017

Gosiek33 napisał(a)

Nigdy nie podlewałam hortensji gnojówką widocznie czas to zmienić. Hortensje rok temu padły, więcej ich nie sadziłam na tej rabacie

u mnie ładnie kwitna po yara vila
Gosiek33 10:54, 10 sie 2017

Amelia2 napisał(a)
skąd dzisiaj wziąć tę gnojówkę? gdy byłam mała to widziałam jak sąsiad jeździł rowerem z wiaderkami na okoliczne łąki i zbierał krowie placki. Jego ogród podziwiał każdy przechodzień!

w tym roku swoje hortki podsypałam wiosną specjalistycznym nawozem w granulkach a od czerwca co 2 tygodnie podlewam magiczną siłą, rzeczywiście efekt niesamowity.
Gosiu na zdjęciu są Vanilki które jako maluszki kupiłaś mi w ub. roku

pierwsza z prawej jest nasłabsza bo do południa zacienia ją wierzba mandżurska.
przed i za nimi wylegiją się moje ptaszory, na pierwszym planie tegoroczny kogutek sebrytka i biała kurka araukana

Pięknie kwitną... kurkę od razu wypatrzyłam, ale białej nie widzę, chyba, że to ten biały kamień na początku Wyjadają robaczki? Czy listki też skubią?

Amelia2 napisał(a)
zalało Piaseczno? wyglądało strasznie... u nas tylko liznęło ale chociaż trochę podlało

Od rana burza była i nieźle lało. Byłaś w pobliżu?
Gosiek33 10:56, 10 sie 2017

Kasya napisał(a)

u mnie ładnie kwitna po yara vila

Dopiero zacznę stosować ten nawóz, od ubiegłego roku używam magicznej siły i najpierw go zużyję
Basilikum 10:56, 10 sie 2017

sprala wygladac oze tak https://www.google.de/search?q=kr%C3%A4uterspirale&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjC7b7TpczVAhUFshQKHbPkAK0Q_AUICigB&biw=1600&bih=791